Zoek op land, regio of reis

×

De España Verde II route...

De prachtige natuur en de rijke cultuur van Noord-Spanje

Fly-drive | 8 dagen | Spanje

Ga op ontdekkingstocht door de groene weidegronden en langs de steile klippen van het noorden van Spanje.

Vanaf 971,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

De noordkust staat bekend als het eeuwig groene deel van Spanje. Van de weidegronden in het binnenland tot aan de kliffen aan zee is alles met een groen laagje bedekt. De bergen lopen er door tot aan de zee. De Atlantische Oceaan en de Cantabrische Zee hebben spectaculaire kliffen gevormd die bescherming bieden aan kleine havens, fijne zandstranden en verborgen inhammen die alleen de meeuwen kennen. De inwoners, Kelten, Asturiërs, Cantabriërs en Basken, werden beschermd door de natuur en konden zo weerstand bieden aan de Romeinen, de Arabieren en de invasies vanuit de zee. In Galicië ontstond in Santiago de beroemdste van alle bedevaarten. In Asturië begon de Herovering, de strijd tegen de Arabieren die bijna zeven eeuwen zou duren. Vanuit Cantabrië vertrokken in de 9e eeuw de Foramontanos, die het door oorlogen verwoeste Castilië herbevolkten. In het Baskenland is de oudste westerse taal behouden gebleven: het Baskisch. De vier gemeenschappen aan de noordkust zijn altijd gemakkelijker via de zee te bereiken geweest dan over land. De streken landinwaarts, bergachtig, dichtbegroeid en vrijwel zonder paden, zijn door slechts weinige reizigers doorkruist; de meesten van hen waren op weg naar Santiago de Compostela. Het zijn verborgen plekken die daardoor niet alleen het landschap, maar ook de gewoonten en tradities in zuivere vorm hebben kunnen behouden. Tijdens deze reis door het Groene Spanje rijdt u langs de indrukwekkende kustlijn, maar er is ook veel tijd voor het binnenland, zoals de natuur rondom Argómaniz en het Nationaal Park Picos de Europa.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Bilbao- Hondarribia, Parador de Hondarribia, 120 km
Dag 2: Hondarribia - Argomaniz, Parador de Argomaniz, 116 km
Dag 3: Argomaniz - Limpias, Parador de Limpias, 133 km
Dag 4: Limpias, Parador de Limpias
Dag 5: Limpias - Fuente De, Parador de Fuente De, 165 km
Dag 6: Fuente De - Cangas de Onis, Parador de Cangas de Onis, 171 km
Dag 7: Cangas de Onis - Vilalba, Parador de Vilalba, 264 km
Dag 8: Vilalba - Luchthaven Santiago de Compostela, 90 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Wandel langs prachtige gebouwen

Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar. Vanuit Bilbao rijdt u naar Hondarribia. In Hondarribia, een vissersplaats met een mooi breed strand, is een interessant ommuurd oud stadsgedeelte behouden gebleven dat op de Landelijke Monumentenlijst staat. Via de poort van Santa María bereikt men de Calle Mayor met talrijke herenhuizen, waaronder het gemeentehuis met een mooie barokke voorgevel, het paleis van Casadevante, eveneens barok uit de XVIIe eeuw, het Zuloagapaleis en het huis van de familie Guevara. Aan het einde van de straat bevindt zich de gotische parochiekerk uit de vijftiende eeuw, met een barokke toren. De Calle Mayor mondt uit in het Plaza de Armas met aan een van de zijden het kasteel van Karel V, tegenwoordig een Parador. Buiten het ommuurde deel van de stad ligt de wijk La Marina met karakteristieke vissershuisjes en aan de andere kant van het strand leidt een boulevard naar de vissershaven. Van hieruit loopt een weg omhoog naar het kasteel van San Telmo en naar de vuurtoren van Higuer.

Tip: vanuit uw overnachtingsadres kunt u eenvoudig San Sebastian bezoeken, Donostia, zo wordt de stad genoemd in de eigen taal, is gebouwd langs de Río Urumea waar deze in de zee uitmondt. San Sebastian is dan ook al lange tijd een belangrijke badplaats met prachtige stranden en een fraaie boulevard. In de late middeleeuwen was San Sebastian een klein dorp van walvisvaarders. Pas na de bezetting door Napoleon van 1808 tot 1813 is de plaats zich gaan ontwikkelen en een eeuw later was het de mondaine badplaats voor de Europese rijken. In San Sebastian en omgeving is de Spaanse keuken goed vertegenwoordigd met maar liefst 3 restaurants met Michelin sterren die bij de eerste twintig van de wereld behoren.

U overnacht in de Parador de Hondarribia

Route: Bilbao (ophalen huurauto) - Hondarribia, 120 km

Dag 2: Een parador met een verhaal

Mocht u het spectaculaire Guggenheim Museum in Bilbao willen bezoeken, dan kunt u er voor kiezen om vandaag om te rijden langs de kust en niet direct af te zakken naar Vitoria en het nabij gelegen Argomaniz.

Uw hotel is gevestigd in een voormalig paleis, in Renaissancestijl, van de adellijke familie Larrea. In de gevel is het familiewapen gebeiteld. Het interieur van het paleis is nog steeds zeer sfeervol en straalt een voorname rust uit. Volgens de verhalen verbleef Napoleon in 1813 in dit Renaissance paleis om na de Russische Veldtocht op krachten te komen voordat hij de stad Vitoria/Gasteiz aanviel. Hij leed hier een beslissende nederlaag en moest Spanje prijsgeven aan de geallieerden. De Parador ligt prachtig en heeft een mooi uitzicht over de laagvlakte van Alava, de Gorbea bergketen en het Ullibarri Gamboa, een stuwdam in een natuurreservaat met mooie stranden.

Route: Hondaribia - Argomaniz, 116 km

Dag 3 - 4: De stad van Santo Cristo de la Agonía

Limpias, een oude havenstad die bekend werd door het wondere beeld van Santo Christo de la Agonía, is rijk aan belangrijke civiele architecturen. Typisch zijn hier de plaatselijke wentelteefjes met warme chocolademelk. Vanuit Limpias heeft u deze dagen de tijd om het Cantabrische gedeelte van de Picos de Europa te verkennen of om een bezoek te brengen aan het spectaculaire Guggenheim Museum in Bilbao. Op ca. een uur rijden van Bilbao vindt u de mondaine badplaats San Sebastian, welke bekend staat om zijn uitstekende tapasbars (pinchos) en sterrenrestaurants.

Uw accommodatie is de Parador de Limpias.

Route: Argomaniz - Limpias, 133 km

Dag 5: Maak kennis met de wonderen van de Picos de Europa

Langs de route wordt u voortdurend verrast door kleine en pittoreske dorpjes die hoog tegen de indrukwekkende hellingen van het oostelijk massief van de Picos de Europa hangen, zoals Argüebanes, Brez, Tanarrio of Mogrovejo, waarvan het silhouet zich onderscheidt door de ranke middeleeuwse toren tegen de achtergrond van het hooggebergte. Het zijn allemaal in een droomlandschap verzonken, betoverende landelijke gehuchtjes waar men kan genieten van het typische streekgerecht: de cocido lebaniego. Aan het einde van de weg komt u bij Fuente Dé, met het monumentale hotel Parador de Turismo, en een kabelbaan die u omhoog voert naar het centraal massief van de Picos de Europa. Bovenaan is het vergezicht onbeschrijfelijk. Andere excursies door de rest van de valleien van Liébana voeren ons naar Piasca, met zijn Romaanse Mariakapel (1174), of naar Llesba, bij de pas van San Glorio, vanwaar men een spectaculair uitzicht heeft over het Cantabrisch Gebergte.

U overnacht in de Parador de Fuente De.

Route: Limpias - Fuente De, 165 km

Dag 6: De verdere ontdekking van de Picos de Europa

Voor liefhebbers van prehistorische kunst: vlakbij Santiliana del Mar bevinden zich de Cuevas de Altamira, ontdekt in 1869 en in 1985 op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Deze kunst wordt tot de mooiste van de wereld gerekend en bestaat o.a. uit gravures en tekeningen uit 18.000 voor Christus. Ter bescherming van de schilderingen kunnen de grotten slechts beperkt worden bezocht. Er is schriftelijke toestemming nodig, dus check ruim voor uw vertrek hun website voor de voorwaarden. Lukt het niet, wees niet getreurd; Cangas de Onis, uw volgende stop, is de toegangspoort tot de schitterende Picos de Europa, het grootste nationale park van Europa. Het dankt zijn naam aan de zeelieden voor wie de bergtoppen, als ze naar huis terugkeerden, symbool stonden voor "bijna thuis". Het park bestaat uit zeer diverse landschappen, is rijk aan flora en fauna en de wegen zijn goed. Bij het bureau voor toerisme in Cangas kunt u informatie krijgen over wandelingen, georganiseerde tours, maar ook over routes die u met uw eigen auto kunt afleggen.

Uw hotel, de prachtige Parador de Cangas de Onis ****, is schitterend gelegen in een groene omgeving, aan de oever van de Sella, omringd met de toppen van de Picos de Europa. Het is gehuisvest in een voormalig klooster uit de 12e eeuw, het San Pedro de Villanueva klooster, dat al sinds 1907 tot nationaal Spaans monument is verklaard.

Route: Fuente De - Cangas de Onis, 171 km

Dag 7: Een historische vervolging van de route

De kustweg voert ons westwaarts naar Luarca, dankzij het heldere, lichte straatbeeld bekend als de 'Witte Stad'. De haven van Luarca biedt beschutting aan een van de grootste Asturische vissersvloten. De kerk van Santa Eulalia, waarvan de eerste muren verrezen in 912, en de kapel van La Atalaya, waar de in paasprocessie rondgevoerde Blanke Maagd aanbeden wordt, voert u terug naar een ver verleden. Het volkenkundig museum heeft een collectie van zo'n 1300 stukken, die u laten zien hoe men er meer dan 100 jaar geleden woonde en werkte. Ook Puerto de Vega is een vissersplaatsje dat ligt ingebed in de rotskust. Hier overleed Gaspar Melchor de Jovellanos, die er drie jaar lang zijn graf had in de parochiekerk, een barokke tempel met waardevolle retabels. Hierna komt u in Navia, waar de natuur en de boerenbevolking aan de riviermonding in harmonie samenleven in het reservaat van Barayo, een broedgebied van grote ecologische waarde. De streekhoofdstad Navia ligt op de rechteroeve. Belangrijke gebouwen zijn hier het huis van de markies van Santa Cruz, het gemeentehuis en de kerk van Onze Lieve Vrouwe van de Boot. Vlakbij Navia brengt u een bezoek aan Castro de Coaña, waarvan het verleden teruggaat tot enkele eeuwen voor de komst van de Romeinen. Tachtig hutten zijn er bovengehaald, en ook een grote toren, die boven alles uitstak. Het straatleven van Tapia de Casariego concentreert zich vooral op het Plaza de la Constitución, in de beschutting van de kerk van San Esteban, en aan de kleine haven, maar ook op het strand, met zijn enorme golven, is het goed toeven. Iets zuidelijker ligt Castropol, met zijn witgekalkte gevels en steil hellende straten. Aansluitend rijdt u door naar Mondoñedo. Gelegen in een brede vallei was dit religieuze centrum eens de hoofdstad van Galicië. De kathedraal van San Mariño, met schitterende Romaanse gevel herbergt een van de mooiste musea met religieuze kunst van Spanje. Vervolgens door naar Lugo, een van de laatste halteplaatsen van belang voor bedevaartgangers naar Compostela. Enorme stadswallen die stammen uit de tijd van de Romeinen omsluiten de oude binnenstad.

Uw overnacht in de Parador in Vilalba. Deze indrukwekkende Galicische toren uit de 15de eeuw was de vroegere verblijfplaats van de hertogen van Vilalba, de heren van 'Andrade', en wordt gekenmerkt door dikke muren en donkerkleurig hout. Later werd naast de toren een nieuw gedeelte bijgebouwd in de stijl van een typisch Galicisch paleis.

Route: Ribadeo - Vilalba, 264 km

Dag 8: Tevreden weer naar Nederland

Vanuit Vilalba rijdt u na het ontbijt naar de luchthaven van Santiago de Compostela waar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren.

Route: Vilalba - Santiago de Compostela (inleveren huurauto), 90 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Hondarribia, Parador de Hondarribia
1 nacht Argomaniz, Parador de Argomaniz
2 nachten impias, Parador de Limpias
1 nacht Fuente De, Parador de Fuente De
1 nacht Cangas de Onis, Parador de Cangas de Onis
1 nacht Vilalba, Parador de Vilalba

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Hondarribia

De Parador van Hondarribia is gevestigd in een indrukwekkend kasteel uit de 10e eeuw met uitzicht over de rivier Bidaso, in het centrum van het oude vestingplaatsje Hondarribia. De boulevard ligt op slechts 250 meter van het hotel; Het strand ligt op 2 km afstand. Alle kamers zijn voorzien van telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben douche of bad en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, bar/cafetaria, lift, winkeltje, terras met uitzicht op zee, een tuinen en een parking.

Parador de Argomaniz

De Parador van Argomaniz is gevestigd in een van de Renaissance-paleizen in Argomaniz. De Parador ligt prachtig en heeft een mooi uitzicht over de laagvlakte van Alava, de Gorbea bergketen en het Ullibarri Gamboa, een stuwdam in een natuurreservaat met mooie stranden. De ruime kamers zijn voorzien van een houten vloer. De inrichting bestaat uit een mix van moderne en historische elementen. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning en een satelliet-tv. Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, verwarming, lift, winkeltje, tuin met speeltuin en onbewaakte parkeergelegenheid. Het airconditioned restaurant serveert typische streekgerechten.

Parador de Limpias

De Parador van Limpias is gelegen op een groot landgoed met uitgestrekte tuinen en beschermde bossen, in de Cantabrische stad Limpias. Het indrukwekkende Eguilor Palace Estate is het voormalige zomerverblijf van koning Alfonso XIII. De kamers zijn voorzien van telefoon, airco, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over receptie, lobby, lift, bar, garage/parking, tuin, binnen- en buitenzwembad, sauna, fitnessruimte en tennisbaan. Tevens beschikt de Parador over een uitstekend restaurant waar voornamelijk visgerechten uit de streek geserveerd worden. De accommodatie beschikt over gratis wifi voor de gasten.

Parador de Fuente De

De Parador van Fuente Dé ligt in de vallei van Liebana aan de voet van het bergmassief Central en aan de uitlopers van de Picos de Europa, tussen eeuwenoude bergruggen met uitgestrekte weiden en bossen. De Parador ligt bij een kabelbaan die naar het Alivia punt gaat waar vanuit men een schitterend uitzicht heeft op de vallei. Alle kamers zijn uitgerust met telefoon, TV (Canal+ en satellietkanalen), kluisje, minibar en zijn voorzien van een volledig ingerichte badkamer met bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lobby, lift, winkeltje en een tuin. Verder is er een garage, een parking en een specialiteiten restaurant waar men gerechten uit de streek serveert. In de accommodatie is gratis wifi beschikbaar.

Parador de Cangas de Onis

De Parador van Cangas de Onís ligt aan de groene oevers van de rivier de Sella. Het Nationaal Park Picos de Europa is te voet bereikbaar. In deze omgeving vindt u een Romeinse brug en de historische kapel Santa Cruz. Tevens vindt u vele prehistorische grotten in de buurt. Dit oude klooster en nationaal monument is waarschijnlijk gesticht door Koning Alfonso I in de 8e eeuw. Het wordt omringd door de bergketen Picos de Europa. Alle kamers hebben telefoon, TV (canal+) minibar, kluisje en arico. De compleet ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De standaardkamers bevinden zich in de nieuwe vleugel. Het hotel heeft een restaurant, receptie, lobby, (cider)bar, draadloos internet, bar, TV- en leeszaal met open haard, bibliotheek met leesruimte. In de tuin is een speeltuin en gratis parking. Parador de Cangas de Onís biedt gratis WiFi.

Parador de Vilalba

De Parador de Vilalba, ligt op 'la terra chá' (het platteland) van Lugo. Het gebouw bestaat uit een middeleeuwse toren en een nieuw gedeelte gebouwd in de stijl van een paleis. Vilalba ligt 35 km ten Noorden van Lugo. Het stadje heeft een archeologisch en prehistorisch museum en warme bronnen. Lugo is de hoofdstad van deze regio en is een oude Romeinse stad die op de Wererlderfgoedlijst staat. De kamers zijn voorzien van alle telefoon, TV, kluisje en minibar. De badkamers beschikken over bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een receptie, bar,lift, airconditioning, sauna, fitness en garage. Het ontbijt is in buffetvorm. Breng ook een bezoek aan Mondenedo (25km). Dit stadje was een belangrijke plaats ten tijde van het koninkrijk Gallicië en hier zijn nog veel oude gebouwen te bewonderen.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips