Zoek op land, regio of reis

×

Ontdek Baskenland, Castilië-Leon & Extremadura...

Bijzonder Spanje

Fly-drive | 10, 13 of 15 dagen | Spanje

Maak kennis met het noorden van Spanje. Breng een bezoek aan het Guggenheim museum en geniet van lokale pinxtos in een van de vele tavernes. Ontdek de ongerepte natuur en de juweeltjes van steden in Extremadura en sluit de reis af in historisch Toledo. Een afwisselende reis waarbij u kennis maakt met diverse facetten van Spanje!

Vanaf 1568,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 03/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 10, 13 of 15 dagen | Spanje

Op ontdekkingsreis door Spanje! Gedurende deze reis maakt u kennis met diverse facetten van Spanje. U start de reis in de stad Bilbao en reist verder naar Burgos en Salamanca in het binnenland. Extremadura zal u verrassen! U vindt hier ongerepte steden en een overweldigende natuur. U sluit de reis af in historisch Toledo.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Bilbao - Hotel Ercilla,14 km
Dag 2: Bilbao, Hotel Ercilla
Dag 3: Bilbao - Burgos, Hotel Rice Maria Luisa, 162 km
Dag 4: Burgos - Salamanca, Hotel San Polo, 251 km
Dag 5: Salamanca, Hotel San Polo
Dag 6: Salamanca - Cáceres, Hospes Palacio de Arenales, 245 km
Dag 7: Cáceres, Hotel Palacio de Arenales
Dag 8: Cáceres -Toledo, Entre dos Aguas, 260 km
Dag 8: Toledo - Entre dos Aguas
Dag 9: Toledo - Luchthaven Madrid, 86 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2 : Welkom in Bilbao

Na aankomst op de luchthaven van Bilbao staat de huurauto klaar en rijdt u naar Bilbao. Bilbao is een interessante en gezellige stad. Breng een bezoek aan het indrukwekkende Guggenheim museum en bewonder de enorme puppy, de grote hond welke gedecoreerd is met bloemen, die u vindt op het plein voor het museum. Bilbao staat bekend vanwege zijn architectuur. Maak een wandeling over de Puente de Vizcaya, gelegen op een kleine tien kilometer buiten het centrum van Bilbao. Deze 45 meter hoge constructie van ijzer en staal vormt de verbinding tussen de voormalige vissersplaatsen Portugalete en Getxo en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Getaria is een van de vele schilderachtige vissersplaatsjes aan de Baskische kust. Het stadje is tevens hét centrum van wijnbouw en de productie van txakolí, de belangrijkste Baskische (witte) wijn. Reeds van ver is het voor de kust gelegen schiereilandje te zien dat de naam El Ratón (de Muis) draagt vanwege de sterke gelijkenis met dit diertje.
Op ruim uur rijden vanuit Bilbao vindt u San Sebastián. De elegante gebouwen langs de boulevard herinneren aan de Belle Epoque toen de stad de zomerresidentie was van het koningshuis en de regering. Nog altijd is San Sebastián een mondaine badplaats; de magnifieke ligging aan een schelpvormige baai en tegen een decor van groene bergen draagt zeker bij aan de populariteit. San Sebastián staat bekend als gastronomische hoofdstad van Spanje. Op een oppervlak van nauwelijks tien hectare telt de historische binnenstad meer dan honderd barretjes en ze steken elkaar naar de kroon met hun specialiteiten: de pintxos zien er allemaal uit om de vingers bij op te eten.

Route: Luchthaven Bilbao (ophalen huurauto) - Bilbao, 14 km

Dag 3: Burgos

U verlaat Bilbao en rijdt naar Burgos. Burgos biedt vele terrassen en restaurants, echter dé reden om de stad te bezoeken is de grote kathedraal. Men begon met de bouw van de kathedraal in de 13e eeuw; de bouw werd uiteindelijk afgerond in 1576. De kathedraal van Burgos behoort tot een van de grootste in Spanje, alleen de kathedralen in Sevilla en Toledo zijn groter. In 1984 is de kathedraal opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het autovrije centrum van Burgos biedt gezellige pleintjes, kerken en smalle straatjes. Bezoek de Plaza Mayor, bewonder het stadhuis en vergeet niet om een kijkje te nemen bij Casa del Cordón, de locatie waar Columbus in 1497 zijn intrek naam. Naast kerken en kloosters biedt Burgos tevens het Museo de la Evolucion Humana. U vindt dit moderne museum in het centrum van Burgos.

Route: Bilbao - Burgos, 162 km

Dag 4- 5: Prachtig Salamanca

Op weg naar de Werelderfgoedstad Salamanca. Deze voormalige nederzetting uit de pre-Romeinse tijd viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De hele oude stad staat op de lijst van Unesco; de meeste bezienswaardigheden bevinden zich daar en zijn heel goed te voet te verkennen; de universiteit, de oude en nieuwe kathedraal en het Plaza Mayor. Het Plaza Mayor, gebouwd in opdracht van Filips V om de stad te bedanken voor zijn steun in de Spaanse Successieoorlog, werd in 1755 voltooid. Aan het plein, een van de grootste van Spanje, ligt het Koninklijk Paviljoen. Ooit werden hier stierengevechten gehouden; nu kunt er heerlijk rondslenteren en winkelen.

Route: Burgos - Salamanca, 251 km

Dag 6 - 7: Het pareltje Cáceres

Door naar Cáceres. De oude binnenstad is in 1986 op de Werelderfgoedlijst geplaatst omdat de prachtige architectuur, een mix van romaanse, Moorse, gotische en renaissancistische stijlen, een reflectie is van haar geschiedenis. In de 12e eeuw zijn de stadsmuren rond de oude stad gebouwd. Hier liggen maar liefst 6 kerken. Wilt u een mooi overzicht van de stad en omgeving? Bezoek dan de toren naast de entreepoort. Even een paar trappen op, maar het uitzicht is prachtig. Vanaf het Plaza Mayor loopt u onder de poort van de stadsmuur door. De historie komt u tegemoet. Na het bezoek aan de oude stad raden we kunstliefhebbers aan om een bezoek te brengen aan het Centro de Artes Visuales Helga de Alvea.

Route: Salamanca - Cáceres, 74 km

Dag 8- 9: Toledo

Net als Don Quijote destijds rijdt u vandaag door vlaktes van Castilië-La Mancha. De deelstaat Castilië-La Mancha ligt ten zuiden van Madrid en omvat het voormalig koninkrijk Castilië en de regio La Mancha, welke beroemd is door de verhalen van Don Quijote die zich hier afspeelden. De hoofdstad Toledo, 70 km ten zuiden van Madrid, is één van de steden met het grootste aantal monumenten per m2 en is in zijn geheel een Nationaal Monument.

Route: Cáceres - Toledo, 260 km

Dag 10: Terug naar Nederland

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Madrid waar u de huurauto inlevert. U vliegt terug naar Amsterdam met alle mooie herinneringen nog vers in het geheugen.

Route: Toledo - Madrid, 86 km

Overnachtingen 10-daagse reis

2 nachten Bilbao, Hotel Ercilla
1 nacht Burgos, Hotel Rice Maria Luisa
2 nachten Salamanca, Hotel San Polo
2 nachten Cáceres, Hospes Palacio de Arenales
2 nachten Toledo, Hotel Entre dos Aguas

Overnachtingen 13-daagse reis

2 nachten Bilbao, Hotel Ercilla
2 nacht Burgos, Hotel Rice Maria Luisa
3 nachten Salamanca, Hotel San Polo
3 nachten Cáceres, Hospes Palacio de Arenales
2 nachten Toledo, Hotel Entre dos Aguas

Overnachtingen 15-daagse reis

3 nachten Bilbao, Hotel Ercilla
2 nacht Burgos, Hotel Rice Maria Luisa
3 nachten Salamanca, Hotel San Polo
3 nachten Cáceres, Hospes Palacio de Arenales
3 nachten Toledo, Hotel Entre dos Aguas

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Erilla Hotel

Hotel Ercilla is gunstig gelegen in het centrum van Bilbao. Het hotel heeft een eigen restaurant, een fitnesscentrum en een fijn dakterras. De moderne kamers hebben een flatscreen-tv, wifi en een eigen badkamer. U vindt het Guggenheim museum op 15 minuten lopen van het hotel.

Rice Maria Luisa Hotel

Hotel Maria Luisa ligt in het centrum van Burgos, op 5 minuten loopafstand van het oude centrum en op 12 minuten wandelen van de beroemde kathedraal en het museum van de menselijk evolutie. Dit boetiekhotel beschikt over stijlvolle kamers met airconditioning, wifi, een flatscreen-tv, een kluisje, een minibar en een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen. U kunt bij Hotel Maria Luisa gebruikmaken van een wasservice. De receptie is 24 uur per dag geopend.

Hotel San Polo

Hotel San Polo is gelegen in het hart van de prachtige stad Salamanca. Het hotel ademt een bijzondere sfeer mede omdat het gebouwd is op ruïnes van de oude San Polo kerk. Op korte afstand van het hotel vindt u de Plaza Mayor en de kathedralen van Salamanca. Vanuit het hotel heeft u een fantastisch uitzicht op de stad en de kathedralen van Salamanca. Vanuit het restaurant van het hotel kunt u door de glazen wand de oude ruïnes van de kerk bewonderen. De comfortabele kamers bieden airconditioning, een televisie, een minibar, een badkamer en wifi.

Hospes Palacio de Arenales

Wilt u weten hoe het is om in een paleis te slapen? Verblijf in de voormalige zomerresidentie, Palacio de Arenales, en ontdek het! Het hotel ligt midden in de natuur op korte afstand van Caceres en is omringd door honderden eeuwenoude olijfbomen. Het hotel staat garant voor een luxe en comfortabel verblijf. Palacio de Arenales heeft een zwembad, een spa- en wellness centrum, een tuin en een eigen restaurant met een terras. De comfortabele kamers hebben airconditioning, een televisie, minibar en een eigen badkamer. De voormalige zomerresidentie van de familie Golfín dient als decor om avonturen te beleven in de stad Caceres, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ga ook op reis door de natuurlijke wereld in ontdek de wereld vol flora en fauna in het hart van het landelijke Extremadura. Een waar paradijs wacht op u met grote groene gebieden en eeuwenoude olijfbomen zover het oog reikt. Caceres onderscheidt zich door zijn prachtige historische erfgoed, met indrukwekkende gebouwen, zoals het Palacio de las Veletas, het Palacio de los Golfines of de Co-kathedraal van Santa María, evenals bezienswaardigheden zoals de Plaza Mayor, de Plaza de Toros of het Casa de la Cigüeña.

Entre dos Aguas hotel

Entre Dos Aguas Hotel Boutique is het voormalige huis van de Spaanse gitarist Paco de Lucia. Het bevindt zich in het stadscentrum van Toledo, tegenover het Convento de Santo Domingo. De kamers hebben airconditioning. Elke kamer heeft een flatscreen-tv met kabelzenders. Sommige hebben een comfortabele zithoek. Er staat een koffiezetapparaat op alle kamers. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een bidet, badjassen en slippers. Overal in Entre Dos Aguas Hotel Boutique is gratis WiFi beschikbaar. Casa-Museo de El Greco en Puerta del Sol Toledo liggen beide op 500 meter van de accommodatie.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips