Zoek op land, regio of reis

×

Pelgrimsroute Noord-Portugal & Santiago de Compostela...

Pelgrimsroute Portugal & Spanje

Fly-drive | 11 of 15 dagen | Portugal & Spanje

Een prachtige route langs de belangrijkste pelgrimssteden in Noord-Portugal en Noord-Spanje.

Vanaf 1259,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 15/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 11 of 15 dagen | Portugal & Spanje

U start de reis in Porto en rijdt aansluitend via Braga in Portugal naar het noorden van Spanje. Na een indrukwekkend bezoek aan Santiago de Compostela in Spanje rijdt u terug naar Portugal voor een bezoek aan Chaves en Telões.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Porto, Hotel Black Tulip, 23 km
Dag 2: Porto, Hotel Black Tulip
Dag 3: Porto - Braga, Hotel Do Parque, 65 km
Dag 4: Braga, Hotel Do Parque
Dag 5: Braga - Meaño, Quinta de San Amaro, 225 km
Dag 6: Meaño - Santiago de Compostela, Casa de la Troya, 68 km
Dag 7: Santiago de Compostela, Casa de la Troya
Dag 8: Santiago do Compostela - Chaves, Forte de São Francisco, 194 km
Dag 9: Chaves - Telões, Monverde Wine Experience, 114 km
Dag 10: Telões, Monverde Wine Experience
Dag 11: Telões - Luchthaven Porto, 69 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2 : Welkom in Porto

Na aankomst op de luchthaven van Porto staat de huurauto klaar en rijdt u naar uw accommodatie in Porto. Porto is een authentieke en overzichtelijke stad gelegen aan de monding van de Douro-rivier. De stad is rijk aan historie en cultuur. Tegen de steile granieten oevers van de rivier ligt het historische centrum dat door vele bruggen verbonden is met het aan de overkant gelegen Vila Nova de Gaia, bekend om de vele porthuizen. Porto is een gezellige stad met kleurrijke huizen, cafés en heerlijke restaurants, pittoreske oude stadswijken met elk zijn eigen charme. De Riberia, de middeleeuwse benedenstad aan de kade van de Douro, is een wirwar van smalle straatjes, arcades en binnenpleintjes. In Baixa zijn veel mooie winkelstraten te vinden.

Route: Luchthaven Porto (ophalen huurauto) - Porto, 23 km

Dag 3 - 4: Het noorden van Portugal

Noord-Portugal is één van Portugals meest traditionele regio's. Deze streek biedt rust en ruimte. Het noorden is nog niet overspoeld door het massatoerisme en is juist daarom zeer geschikt om het échte Portugal met al zijn mooie tradities te leren kennen. U overnacht vanavond in Braga. Onderweg kunt u een stop maken bij Guimarães. Het historische centrum van Guimarães is in 2001 tot werelderfgoed van UNESCO verklaard. Er zijn namelijk talloze monumenten te vinden. De stad is gelegen in een zachtglooiend heuvellandschap aan de rand van het Santa Catharina gebergte en heeft kastelen, prachtige pleinen en smalle straatjes. Braga biedt een overvloed aan architectuur, kerken en kathedralen. Vergeet niet om het heiligdom Bom Jesus do Monte te bezoeken.

Route: Porto - Braga, 65 km

Dag 5: Op weg naar Spanje

Vanuit Portugal rijdt u naar Spanje. Pontevedra, de hoofdstad van de Rías Baixas, is een sfeervolle en gemoedelijke stad met charmante straatjes en pleintjes met diverse restaurants en cafés. De binnenstad van Pontevedra is autovrij wat u de gelegenheid geeft om de stad op een relaxte manier te bezoeken. Een bijzonder bouwwerk in de stad is de de Iglesia de la Peregrina, de kerk van de beschermvrouwe van Pontevedra. De kerk is gebouwd in de vorm van een Sint Jacobsschelp met op de gevel een afbeelding van drie heiligen die op weg zijn naar Santiago. Pontevedra ligt op één van de populairste pelgrimsroutes naar Santiago. Wanneer u Pontevedra bezoekt vergeet dan niet om het museum te bezoeken wat verdeeld is over zes verschillende gebouwen. In het museum vindt u een collectie gouden kunstwerken van meer dan 4000 jaar oud.

Route: Braga - Meaño, 225 km

Dag 6 - 7: Santiago de Compostela

Aan de oevers van de 'rias' liggen vele schilderachtige steden en dorpen, rijk aan culturele en historische schoonheden. Eén van deze steden is Santiago de Compostela, pelgrimsplaats sinds eeuwen en in het bezit van een historische kathedraal. La Coruña ligt op ca. 60 km van Santiago, direct aan zee, en is een belangrijke havenstad met een oud stadscentrum en veel parken. La Coruña biedt stads stranden, een boulevard en diverse musea. Bijzonder detail is de harde wind die hier vaak aanwezig is. Bent u een visliefhebber? De Galicische keuken biedt veel vis en zeevruchten. In een van de vele visrestaurants in het centrum wordt u van harte welkom geheten!

Route: Meaño - Santiago de Compostela, 68 km

Dag 8: Terug naar Portugal

U rijdt weer terug naar het noorden van Portugal. Chaves, beroemd om zijn heerlijke gerookte ham en het karakteristieke zwarte aardewerk, ligt midden in een vruchtbare laagvlakte op een helling aan de rechteroever van de Tâmega-rivier. U verblijft in Hotel Forte de São Francisco, centraal gelegen in Chaves. Het hotel bevindt zich binnen de 1 meter dikke muren van een 17e-eeuwse stervormige fortificatie, gebouwd op de ruïnes van een vroeger Franciscaner klooster. Het hotel heeft de allure van een landhuis, op vernuftige wijze geïntegreerd in het oude fort. Vanaf het grote zwembadterras heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en de heuvelachtige omgeving. Op loopafstand vindt u 140 m lange Romeinse brug, gebouwd in de tweede eeuw tijdens de regeringsperiode van keizer Trajanus en de 14e-eeuwse wachttoren, het enige wat overbleef van het middeleeuwse kasteel van de graaf van Bragança.

Route: Santiago de Compostela - Chaves, 194 km

Dag 9 - 10: Telões

U sluit de reis in Portugal af in Telões. Uw hotel is prachtig gelegen en biedt naast fijne kamers tevens een spa en u kunt hier genieten van een wijnproeverij. De omgeving leent zich uitstekend voor een tocht per paard, een wandeling of een picknick. Een heerlijke locatie om uw indrukwekkende reis op een rustige manier af te sluiten!

Route: Chaves - Telões, 14 km

Dag 11: Terug naar Nederland

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Porto waar u de huurauto inlevert. U vliegt terug naar Amsterdam met alle mooie herinneringen nog vers in het geheugen.

Route: Telões - Luchthaven Porto, 69 km

Overnachtingen 11-daagse reis

2 nachten Porto, Hotel Black Tulip
2 nachten Braga, Hotel Do Parque
1 nacht Meaño, Quinta de San Amaro
2 nachten Santiago de Compostela, Casa de la Troya
1 nacht Chaves, Forte de São Francisco
2 nachten Telões, Monverde Wine Experience

Overnachtingen 15-daagse reis

3 nachten Porto, Hotel Black Tulip
2 nachten Braga, Hotel Do Parque
2 nacht Meaño, Quinta de San Amaro
3 nachten Santiago de Compostela, Casa de la Troya
2 nacht Chaves, Forte de São Francisco
2 nachten Telões, Monverde Wine Experience

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Verleng uw reis met een luxe verblijf in een historisch landhuis

Verleng uw reis met een luxe verblijf in een historisch landhuis
Verblijf in een traditioneel landhuis in Noord-Portugal, ontdek de omgeving en geniet van gratis inbegrepen extra's. U verblijft tijdens de verlenging in hotel Paco de Vitorino****, een landhuis gelegen in het plaatsje Vitorino das Donas, nabij Ponte de Lima.Het landgoed biedt een grote barok tuin met fruitbomen, een fontein en zitgelegenheiden. Bij het een zwembad heeft u uitzicht op de rivier de Lima. In de avond is het, als het frisser wordt bij de open haard in de grote zithoek, achter de receptie, heerlijk vertoeven. In de kelder is een oude wijnmakerij ingericht tot bibliotheek waar bordspellen gespeeld kunnen worden. Paco de Vitorino laat natuur en cultuur samenkomen met comfort en luxe. Een heerlijk hotel om enige dagen tot rust te komen en te genieten van het portugese plattelands leven.

De kamers kijken uit over de prachtige tuin of het omliggende landschap en liggen verdeeld over drie verschillende gedeeltes. Alle kamers bieden koffie- en theefaciliteiten, een kluis, airconditioning en een marmeren badkamer. Het ontbijt kan zowel binnen als buiten op balkon worden genuttigd.

Er is gratis WIFI aanwezig.

Bij de accommodatie is op aanvraag dineren mogelijk!

Tijdens uw verblijf is er een aantal extra’s voor u gereserveerd;
- Ontdek de omgeving met een mountainbike (1 dag huur inbegrepen)
- geniet van een wijnproeverij
- een gratis fles Vinho Verde
- een heerlijk diner (excl. drankjes).

Paco de Vitorino

Hotel Paco de Vitorino is een voormalig herenhuis gelegen op een groot landgoed in het plaatsje Vitorino das Donas, nabij Ponte de Lima, op een uur rijden van het vliegveld van Porto. Het landgoed biedt een grote barok tuin met fruitbomen, een fontein en zitgelegenheiden. Bij het een zwembad heeft u uitzicht op de rivier de Lima. In de avond is het, als het frisser wordt bij de open haard in de grote zithoek, achter de receptie, heerlijk vertoeven. In de kelder is een oude wijnmakerij ingericht tot bibliotheek waar bordspellen gespeeld kunnen worden. Paco de Vitorino laat natuur en cultuur samenkomen met comfort en luxe. Een heerlijk hotel om enige dagen tot rust te komen en te genieten van het portugese plattelands leven.

De kamers kijken uit over de prachtige tuin of het omliggende landschap en liggen verdeeld over drie verschillende gedeeltes. Alle kamers bieden koffie- en theefaciliteiten, een kluis, airconditioning en een marmeren badkamer. Het ontbijt kan zowel binnen als buiten op balkon worden genuttigd.

Er is gratis WIFI aanwezig.

Bij de accommodatie is op aanvraag dineren mogelijk!

Paco de Vitorino Paco de Vitorino Paco de Vitorino Paco de Vitorino

Black Tulip Porto

Het 4-sterrenhotel Black Tulip Porto is een centraal gelegen hotel in Porto met een zeer betaalbare prijs. Het ligt in Villa Nova de Gaia op twee km afstand van het centrum van Porto. U kunt vanuit het hotel naar beneden wandelen waar u uitkomt bij de Dom Luis brug. Op ca. 500 meter afstand van het hotel is het dichtstbijzijnde metrostation waarmee u binnen 10 minuten in het centrum van de stad bent. Er is tevens een metroverbinding met de luchthaven.
Het hotel beschikt over een restaurant. Vanuit het restaurant heeft u een panoramisch uitzicht over Gaia en Porto. Het restaurant heeft een gevarieerd menu met vis, vlees, pasta's en salades. Er is tevens een bar waar u kunt ontspannen en kunt genieten van uw favoriete drankje. Het hotel serveert elke ochtend een heerlijk ontbijt. De hotelkamers hebben een een moderne inrichting en zijn voorzien van een televisie, airconditioning, gratis internetverbinding en een kluisje. Hotel Black Tulip Porto beschikt over faciliteiten zoals: parkeergelegenheid, snackbar, vergaderzaal en een 24-uurs receptie.

Do Parque

Hotel do Parque is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw, in het prachtige natuurpark Bom Jesus en omringd door romantische tuinen.

Alle kamers hebben een mooie lichtinval en zijn voorzien van een eigen badkamer en een haardroger. Daarnaast beschikken de kamers over airconditioning, een lcd-televisie en een minibar. In de openbare ruimtes kunt u gebruik maken van de spellenkamer met biljart en bordspellen, ook is er gratis WiFi beschikbaar. Alle gasten ontvangen gratis toegang tot het wellnesscentrum van Hotel do Templo met overdekt zwembad, een Turks bad, een hot tub en een fitnessruimte. Indien u van natuur houdt, bent u hier ook aan het juiste adres. De accommodatie ligt namelijk op 30 km van het Nationaal Park da Peneda Geres.

Hotel Quinta de San Amaro

Hotel Quinta de San Amaro is een gezellig en sfeervol hotel en ligt in de Salnés-vallei, een paar kilometer verwijderd van de beste stranden van de Rías Baixas. Quinta de San Amaro heeft een eigen restaurant dat open is voor het grote publiek. Het hotel biedt een prachtig uitzicht over de Salnes-vallei. Geniet op het terras onder de wijnranken of op de veranda van de lunch of het diner. De quinta biedt 14 charmante en comfortabele kamers, ieder met een eigen charme.

Casa de la Troya

Dit kleine boetiekhotel ligt in de binnenstad van Santiago de Compostela. Deze accommodatie biedt u de mogelijkheid om de stad te voet te verkennen.
Op korte afstand van het hotel vindt u de kathedraal van Santiago de Compostela. De 23 kamers zijn deels gebouwd boven het La Casa de la Troya-gebouw. U vindt in het hotel het originele Compostela-steen en andere oude materialen. De kamers zijn comfortabel uitgerust en hebben houten vloeren, airconditioning, verwarming, een flatscreen-tv en een minibar.

Forte de Sao Francisco

Chaves, beroemd om zijn heerlijke gerookte ham en het karakteristieke zwarte aardewerk, ligt midden een vruchtbare laagvlakte op een helling aan de rechteroever van de Tâmega-rivier. Hotel Forte de São Francisco, centraal gelegen in Chaves, bevindt zich binnen de 1 meter dikke muren van een 17e-eeuwse stervormige fortificatie, gebouwd op de ruïnes van een vroeger Franciscaner klooster. Het hotel heeft de allure van een landhuis, op vernuftige wijze geïntegreerd in het oude fort. Vanaf het grote zwembadterras heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en de heuvelachtige omgeving. Op loopafstand vindt u 140 m lange Romeinse brug, gebouwd in de tweede eeuw tijdens de regeringsperiode van keizer Trajanus en de 14e-eeuwse wachttoren, het enige wat overbleef van het middeleeuwse kasteel van de graaf van Bragança.

De accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie, lounge, lobbybar, ontbijtrestaurant, á la carte restaurant, buitenzwembad met zonneterras, ligbedden en parasols, poolbar, 15.000 m² tuinen, fitnessruimte, sauna, jacuzzi, tennisbaan, wijnkelder en gratis parkeergelegenheid. Binnen het fort bevindt zich ook de kerk en kapel van Nossa Senhora do Rosário. Wifi is gratis in de publieke ruimtes en kamers. De 58 kamers zijn voorzien van alle modern comfort en beschikken over airco, telefoon, LCD kabeltv, minibar, (huur)kluisje en badkamer met bad/douche en föhn.

Unlock Monverde Wine Experience

Het Monverde Wine Experience Hotel ligt in Telões in het noorden van Portugal. Bezienswaardigheden zoals de stadjes Amarante en Guimaraes en de Douro vallei liggen in de buurt. Zoals de hotelnaam doet vermoeden kunt u hier uitstekende regionale wijnen proeven. Het hotel biedt hiernaast een buitenzwembad, Spa en een restaurant.

De kamers zijn ruim en charmant uitgevoerd met warme kleuren. o.a. voorzien van televisie, gratis wifi verbinding en airconditioning.

De accommodatie heeft genoeg parkeergelegenheid.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips