Zoek op land, regio of reis

×

De Castillos route...

Overnachten in bijzondere paradores

Fly-drive | 4 dagen | Spanje

Verblijf vier dagen in prachtige kastelen en ontdek Castillië en Extremadura

Vanaf 472,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 07/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 4 dagen | Spanje

Tijdens deze korte, maar mooie reis maakt u kennis met een aantal paradores in Castillië en Extremadura. De route brengt u langs schitterend gelegen kastelen met een rijke historie. Deze paradores zijn bekend om hun charme, kleinschaligheid en goede service.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid - Ciudad Rodrigo, Parador de Ciudad Rodrigo, 315 km
Dag 2: Ciudad Rodrigo - Jarandilla de la Vera, Parador de Jaradilla de la Vera, 196 km
Dag 3: Jarandilla de la Vera - Oropesa, Parador de Oropesa, 66 km
Dag 8: Oropesa - Luchthaven Madrid, 170 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Overnachten met uitzicht op de Águeda

Op het vliegveld van Madrid staat de autohuur voor u klaar. Vanuit Madrid rijdt u naar Ciudad de Rodrigo. In het hooggelegen deel van de stad verrijst op een heuvel het kasteel, gebouwd door Hendrik II, met als functie de stad te bewaken en te verdedigen. Tegenwoordig is in deze mythische vesting een moderne Parador de Turismo gevestigd met uitzicht op de rivier de Águeda. Het meest interessante gebouw is de Kathedraal van Santa María, begonnen in 1165 en pas afgebouwd halverwege de 16e eeuw. Behalve de Deur van de Ketenen met een gotisch fries van beeldreliëfs is ook het koorgestoelte, versierd door Rodrigo Alemán met een serie burleske, zelfs profane taferelen, zeer de moeite waard. In het Bisschoppelijk Museum is een tentoonstelling te zien van edelsmeedkunst en gewijde ornamenten.

Vanavond overnacht u in de Parador de Ciudad de Rodrigo

Route: Madrid (ophalen huurauto) - Ciudad Rodrigo, 315 km

Dag 2: Volop geschiedenis in Jarandilla de la Vera

In Jarandilla de la Vera overnacht u in het voormalige paleis van de Graven van Oropesa, tegenwoordig Parador de Turismo. Verder vindt u in Jarandilla de Iglesia de Nuestra Señora (Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk uit de15e eeuw). Zowel in Jarandilla als in Losar de la Vera, waar een kunstzinnig aangelegde tuinman de struiken langs de weg tot figuren heeft gesnoeid, zijn twee goed bewaard gebleven Romeinse bruggen te vinden. In de nabijheid vindt u Valverde, met een Arabisch kasteel, de Kerk van Fuentes Claras en het Museum van Aurelio Gironda. Onderweg komt u langs het Monasterio de Yuste, ooit verblijfplaats van Keizer Karel V. Op een kerkhof in de nabijheid van het klooster liggen de Duitsers begraven die gedurende de twee wereldoorlogen in Spanje zijn gesneuveld.

U overnacht in de Parador de Jaradilla de la Vera

Route: Ciudad Rodrigo - Jarandilla de la Vera, 196 km

Dag 3: Een parador met een verhaal

Oropesa was in de middeleeuwen en renaissance het agrarische satellietstadje van Toledo. In dit charmante stadje herinneren historische kloosters, kerken en paleizen aan deze tijd. In april worden er de 'Middeleeuwse Dagen' georganiseerd, waarin ze hun glorieuze verleden herscheppen.

Uw parador is één van de mooiste voorbeelden van de historische rijkdom, in combinatie met een prachtige omgeving, in deze regio. De Parador Museo de Oropesa **** was ooit het ouderlijk huis van de graven van Oropesa. Het heeft onderdak geboden aan soldaten, religieuze personen en edelen. In 1930 is het omgebouwd tot een hotel en werd het de eerste, historische parador in een keten van kastelen, paleizen en kloosters die dezelfde transformatie hebben ondergaan. De keten, eigendom van de overheid, maakt een onderscheid tussen historische pardores, paradores gelegen in steden en paradores gelegen in natuurgebieden. De vaak eeuwenoude paradores werden hierdoor behoed voor verval.

Tip: U kunt vandaag ook werelderfgoedstad Toledo nog bezoeken. Het is een stad met een indrukwekkend curriculum, dat in 1986 op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Het imposante, middeleeuwse erfgoed in Toledo, destijds een smeltkroes van de joodse, islamitische en christelijke cultuur, was hiervoor het argument. Het is niet voor niets de voornaamste toeristische trekpleister van Castilië-La Mancha.

Route: Jarandilla de la Vera - Oropesa, 66 km

Dag 4: Tevreden in het vliegtuig

Na het ontbijt in het hotel rijdt u terug naar Madrid waar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren. U vliegt terug naar huis.

Route: Oropesa - Madrid (inleveren huurauto), 170 km

Overnachtingen 4-daagse reis

1 nacht Ciudad Rodrigo, Parador de Ciudad Rodrigo
1 nacht Jarandilla de la Vera, Parador de Jaradilla de la Vera
1 nacht Oropesa, Parador de Oropesa

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Ciudad Rodrigo

Het Parador de Ciudad Rodrigo ligt op een steile heuvel, uitlopend naar het diepste punt van het dal: een indrukwekkende locatie in deze eeuwenoude stad. Het hotel wordt omgeven door historische monumenten, zoals de kathedraal van de stad en het Plaza Mayor. Dit 14e-eeuwse met klimop begroeide kasteel heeft een prachtige ligging. Het kijkt uit op de vallei van de rivier de Águeda en het verbazingwekkende landschap van Campo Charro. Alle kamers zijn voorzien van telefoon, TV (Canal+ en satellietkanalen), een kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, restaurant, winkeltje en een prachtige tuin met zwembad. Het hotel beschikt over een privé parkeergelegenheid, waardoor gasten die met eigen vervoer komen kunnen parkeren.

Parador de Jarandilla

De Parador van Jarandilla is gevestigd in een kasteel uit de 15e eeuw, dat beschut is gelegen in het landschap van de Vera en de Tiétar vallei. Op 6 km van de Parador ligt het beroemde o Monasterio de Yuste welke behoord tot het nationaal erfgoed. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, TV (met satellietkanalen), kluisje en een minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lobby, restaurant met streekgerechten, parking en een mooi aangelegde tuin met zwembad en speeltuin.

Parador de Oropesa

De Parador de Oropesa is gevestigd in het voormalige ouderlijk huis van de graven van Oropesa, gelegen in de schaduw van het bergmassief Sierra de Gredos. De Parador is hoog gelegen in het oude stadje Oropesa; één van de oudste bewoonde steden van Spanje. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lobby, lift en een goed verzorgde tuin. Geniet van een spectaculair uitzicht over het omringende landschap terwijl u een duik neemt in het buitenzwembad. 's Avonds kan u terecht in het sfeervolle restaurant om te proeven van de de typisch lokale gerechten, gemaakt met verse, seizoensgebonden producten.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips