Zoek op land, regio of reis

×

De Koninklijke steden route...

In het spoor van de Spaanse koningen

Fly - Drive | 4 dagen | Spanje

Ga tijdens deze 4-daagse reis terug naar de tijd van de Reconquista

Vanaf 479,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 02/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly- drive| 4 dagen | Spanje

Een 4-daagse rondreis langs drie van oudsher koninklijke steden in Castilla - Leon. Het Castiliaans Scheidingsgebergte splitst de Spaanse Hoogvlakte in tweeën. In de noordelijke helft, waar deze rondreis plaatsvindt, liggen de middeleeuwse rivalen Castilie en Leon, in de elfde eeuw verenigd door Ferdinand I. Het nieuwe koninkrijk was één van de drijvende krachten achter de Reconquista, hetgeen deels de overdaad aan kastelen in deze regio verklaart; dorpen en steden werden versterkt door zowel de Moren als de christenen om zich tegen elkaar te beschermen. De meeste kastelen zijn desalniettemin van na de Reconquista en zijn gebouwd als adellijke onderkomens, zonder militaire functie. Deze kastelen, maar ook andere onschatbare bouwwerken, konden bekostigd worden door een florerende wolhandel en, uiteraard, de inkomsten uit de Nieuwe Wereld.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid - Chinchon, Parador de Chinchon, 61 km
Dag 2: Chinchon - La Granja, Parador de La Granja, 152 km
Dag 3: La Granja- Tordesillas, Parador de Tordesillas, 131 km
Dag 4: Tordesillas - Luchthaven Madrid vertrek, 194 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Slapen in een 18e-eeuws Augustijnen klooster

Na aankomst op het vliegveld van Madrid haalt u uw huurauto op en rijdt u naar de Parador van Chinchon. Chinchon is misschien wel het meest schilderachtige stadje van de provincie Madrid. Het charmante, 16e-eeuwse Plaza Mayor, met meer dan 230 houten balkons aan de belendende panden, is afwisselend het toneel van theater, passiespelen en de jaarlijkse stierengevechten. In de 16e-eeuwse kerk bevindt zich een altaarschildering van Goya, wiens broer hier priester was. In een zijstraat van het plein staat het 18e-eeuwse Augustijnen klooster, inmiddels omgebouwd tot viersterren parador, waar u uw eerste nacht van deze rondreis zult doorbrengen.

Route: Luchthaven Madrid (ophalen huurauto)- Chinchon, 61 km

Dag 2: Bezoek het Koninklijke paleis van San Ildefonso

La Granja de San Ildefonso is een koninklijk paleis, door sommigen wel lusthof genoemd, aan de voet van de Sierra de Guadarrama. Filips V liet dit in 1720 bouwen om zijn dierbare jeugdherinneringen aan het hof in Versailles, van zijn grootvader Lodewijk XIV, te herbeleven. Zowel het paleis als de tuinen zijn echt een bezoek waard.
Uw hotel, de Parador de la Granja ****, is ook indrukwekkend. Het is in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van Karel III als onderkomen voor de "infantes", de koningskinderen Gabriel & Antonio, en was later hoofdkwartier voor de Koninklijke Garde. Ondanks de moderne aanpassingen, is het nog steeds een majestueus gebouw.

Route: Chinchon - La Granja, 152 km

Dag 3: Koninklijk overnachten

De stad is vooral bekend door het Verdrag van Tordesillas, waarbij Spanje en Portugal de Nieuwe Wereld onder elkaar verdeelden. Het belangrijkste gebouw van deze interessante stad is het koninklijk klooster van Santa Clara. Het gebouw, dat in 1931 tot cultureel monument is benoemd, is in 1350 gebouwd door Alfonso XI en daarna verbouwd door zijn zoon Peter I de Wrede. Rondom de stad ligt een historisch interessante streek met plaatsen als Uruena (34 km) en Toro. De omgeving nodigt uit voor een prettige wandeling.
De Parador van Tordesillas is gebouwd in Castiliaanse stijl. Wat opvalt is de rust; de grote tuin met pijnbomen, het zwembad, en de sfeervolle kamers met antiek vormen de basis van een uitstekend verblijf.

Route: La Granja - Tordesillas, 131 km

Dag 4 : Voldaan terug naar huis

Helaas, het zit er weer bijna op. Na het ontbijt rijdt u terug naar Madrid en levert u uw weer in op het vliegveld van Madrid. Had u graag langer willen blijven? Bekijk dan ook onze andere Paradores reizen. Een aantal van onze anderen Paradores reizen sluiten mooi aan op deze rondreis.

Route: Alcala de Henares - Luchthaven Madrid (inleveren huurauto), 20 km

Overnachtingen 4-daagse reis

1 nacht Chinchon, Parador de Chinchon
1 nacht La Granja, Parador de La Granja
1 nacht Tordesillas, Parador de Tordesillas

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Chinchon

Ten zuidoosten van Madrid, dichtbij Arganda en Aranjuez in het historische centrum van Chinchon. De Parador van Chinchon is gevestigd in een oud, 17e-eeuw klooster dat zijn originele karakter en architectuur, zoals de kloostergang en de tuinen, heeft behouden. De ruime, rustige kamers hebben telefoon, TV, Canal+ en satellietkanalen, een kluisje en minibar. Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, winkeltje, tuin/patio met zwembad, parking en twee restaurants.

Parador de la Granja

De Parador van La Granja is gevestigd in een historisch gebouw dat oorspronkelijk gebouwd was als onderkomen voor de kinderen van Koning Carlos III. Dit complex ligt in de bergen van Guadarrama, ca 100 km ten noorden van Madrid nabij Segovia en is al sinds de 18e eeuw in het bezit van de Spaanse koninklijke familie. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Dit hotel beschikt over een uitstekend restaurant, bar, zwembad, Wellness Spa, pinautomaat, kluis, parking en zes verschillende vergaderzalen.

Parador de Tordesillas

De Parador is gelegen in het historische Castiliaanse stadje Tordesillas, een belangrijk kruispunt van wegen sinds de tijd van de Romeinen en waar de schoonheid van de natuur nog in volle glorie te vinden is. De stad ligt een historisch interessante streek met plaatsen als Uruena (34 km) en Toro (40 km) en een wijnroute. De omgeving leent zich uitstekend om prachtige (lange) wandelingen te maken. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers beschikken over bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lobby, internetaansluiting, lift, winkeltje, airconditioning, garage (suppl. 12€/dag + 7%, ter plaatse te betalen) en onbewaakte parkeerplaatsen. Er is een grote tuin met speeltuin en zwembad. Verder is er een sauna, Turks bad, fitnessruimte en overdekt zwembad. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant serveert men streekgerechten.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips