Zoek op land, regio of reis

×

Het beste van Castilië-Leon & Extremadura...

Bezoek authentiek Spanje

Fly-drive | 8, 12 of 15 dagen | Spanje

Een reis door bijzondere regio's in Spanje. Maak tijdens deze fly-drive kennis met de hoofdstad Madrid, prachtig Salamanca, onontdekt Extremadura en eindig de reis in Castilië-Leon.

Vanaf 1119,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 02/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 12 of 15 dagen | Spanje

U start de reis in de indrukwekkende hoofdstad Madrid. Dwaal door de straten van Salamanca, verbaas u over de schoonheid van Extremadura en sluit de reis in alle rust af in Castilië-Leon.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid - Hotel Leonardo, 17 km
Dag 2: Madrid, Hotel Leonardo
Dag 3: Madrid - Salamanca, Hotel San Polo, 210 km
Dag 4: Salamanca - Mérida, Hotel Mérida Palace, 217 km
Dag 5: Mérida - Cáceres, Hospes Palacio de Arenales, 74 km
Dag 6: Cáceres, Hospes Palacio de Arenales
Dag 7: Cáceres - Toledo, Entre dos Aguas, 276 km
Dag 8: Toledo - Luchthaven Madrid, 86 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2 : Welkom in Spanje

Na aankomst op de luchthaven van Madrid staat de huurauto klaar en rijdt u naar Madrid, de bruisende hoofdstad van Spanje. De meeste bezienswaardigheden zijn te voet of met de metro gemakkelijk en snel te bereiken. In Madrid vindt u een uitzonderlijk aantal musea van wereldklasse, waaronder het Prado. Het Plaza Mayor is niet voor niets het belangrijkste plein in Madrid. Ooit was dit plein het toneel van grootse feesten, stierengevechten en verbrandingen van ketters, tegenwoordig komen hier historie en een authentieke sfeer samen op gezellige terrassen; straatartiesten leven zich uit en de restaurantjes onder de arcaden prijzen van alles aan. Voor een betaalbaar hapje of drankje kan men echter beter de omringende nauwe straatjes opzoeken. Niet ver van het Plaza Mayor, pal tegenover het koninklijk paleis, staat de Catedral de la Almudena, een kerk in neostijlen die pas in 1993 werd voltooid. De Puerta del Sol is het geografische nulpunt van Spanje en belangrijke ontmoetingsplaats van de madrileños; op het plein staat een van de meest iconische beelden van Madrid: El Oso y el Madroño (beer en moerbeiboom), hét symbool van de stad.

Route: Luchthaven Madrid (ophalen huurauto) - Madrid, 17 km

Dag 3: Salamanca

Vandaag gaat u naar Werelderfgoedstad Salamanca. Deze voormalige nederzetting uit de pre-Romeinse tijd viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De hele oude stad staat op de lijst van Unesco; de meeste bezienswaardigheden bevinden zich daar en zijn heel goed te voet te verkennen; de universiteit, de oude en nieuwe kathedraal en het Plaza Mayor. Het Plaza Mayor, gebouwd in opdracht van Filips V om de stad te bedanken voor zijn steun in de Spaanse Successieoorlog, werd in 1755 voltooid. Aan het plein, een van de grootste van Spanje, ligt het Koninklijk Paviljoen. Ooit werden hier stierengevechten gehouden; nu kunt er heerlijk rondslenteren en winkelen.

Route: Madrid - Salamanca, 210 km

Dag 4: Bijzonder Mérida

Mérida is gelegen aan de rivier de Gaudiana en is een van de belangrijkste Romeinse steden. Net als andere Spaanse steden is de stad vele malen belaagd en uiteindelijk volledig verwoest door de Arabieren in 713. In 1993 werden de belangrijkste Romeinse monumenten, o.a. het Amfitheater en het Hippodroom, op de Werelderfgoed lijst geplaatst. Het amfitheater is open voor bezichtigingen. Breng absoluut een bezoek aan het daar gelegen museum. Erg indrukwekkend hoe daar het Romeinse leven van destijds wordt getoond.

Route: Salamanca - Mérida, 217 km

Dag 5 - 6: Het pareltje Cáceres

Door naar Cáceres. De oude binnenstad is in 1986 op de Werelderfgoedlijst geplaatst omdat de prachtige architectuur, een mix van romaanse, Moorse, gotische en renaissancistische stijlen, een reflectie is van haar geschiedenis. In de 12e eeuw zijn de stadsmuren rond de oude stad gebouwd. Hier liggen maar liefst 6 kerken. Wilt u een mooi overzicht van de stad en omgeving? Bezoek dan de toren naast de entreepoort. Even een paar trappen op, maar het uitzicht is prachtig. Vanaf het Plaza Mayor loopt u onder de poort van de stadsmuur door. De historie komt u tegemoet. Na het bezoek aan de oude stad raden we kunstliefhebbers aan om een bezoek te brengen aan het Centro de Artes Visuales Helga de Alvea.

Route: Mérida - Cáceres, 74 km

Dag 7: Charme en rust

Net als Don Quijote destijds rijdt u vandaag door vlaktes van Castilië-La Mancha. De deelstaat Castilië-La Mancha ligt ten zuiden van Madrid en omvat het voormalig koninkrijk Castilië en de regio La Mancha, welke beroemd is door de verhalen van Don Quijote die zich hier afspeelden. De hoofdstad Toledo, 70 km ten zuiden van Madrid, is één van de steden met het grootste aantal monumenten per m2 en is in zijn geheel een Nationaal Monument.

Route: Cáceres - Toledo, 276 km

Dag 8: Terug naar Nederland

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Madrid waar u de huurauto inlevert. U vliegt terug naar Amsterdam met alle mooie herinneringen nog vers in het geheugen.

Route: Toledo - Madrid, 86 km

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Madrid, Leonardo Boutique hotel
1 nacht Salamanca, Hotel San Polo
1 nacht Mérida, Hotel IIlunion Mérida Palace
2 nachten Cáceres,Hospes Palacio de Arenales
1 nacht Toledo, Hotel Entre dos Aguas

Overnachtingen 12-daagse reis

2 nachten Madrid, Leonardo Boutique hotel
2 nachten Salamanca, Hotel San Polo
2 nachten Mérida, Hotel IIlunion Mérida Palace
3 nachten Cáceres,Hospes Palacio de Arenales
2 nachten Toledo, Hotel Entre dos Aguas

Overnachtingen 15-daagse reis

2 nachten Madrid, Leonardo Boutique hotel
3 nachten Salamanca, Hotel San Polo
3 nachten Mérida, Hotel IIlunion Mérida Palace
4 nachten Cáceres,Hospes Palacio de Arenales
2 nachten Toledo, Hotel Entre dos Aguas

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Leonardo Boutique hotel

In de wijk Chamberi in de bruisende stad Madrid bevindt zich het Leonardo Boutique Hotel. Het Royal Palace of Madrid en het Parque del Buen Retiro liggen beiden op ongeveer drie kilometer afstand van het hotel; de Plaza Mayor Madrid en het Prado Museum liggen op vier kilometer afstand vanaf het hotel. Het stadcentrum van Madrid en de winkelstraat Calle Princesa bevinden zich op tien minuten loopafstand van het hotel. De hotelkamers zijn voorzien van een minibar, airconditioning, een kluisje en een eigen badkamer. Overige hotelfaciliteiten: parkeergelegenheid, gratis internetverbinding en een eigen badkamer.

Hotel San Polo

Hotel San Polo is gelegen in het hart van de prachtige stad Salamanca. Het hotel ademt een bijzondere sfeer mede omdat het gebouwd is op ruïnes van de oude San Polo kerk. Op korte afstand van het hotel vindt u de Plaza Mayor en de kathedralen van Salamanca. Vanuit het hotel heeft u een fantastisch uitzicht op de stad en de kathedralen van Salamanca. Vanuit het restaurant van het hotel kunt u door de glazen wand de oude ruïnes van de kerk bewonderen. De comfortabele kamers bieden airconditioning, een televisie, een minibar, een badkamer en wifi.

Ilunion Merida Palace

Hotel Ilunion Mérida Palace is gevestigd in een gerestaureerd 15e-eeuws paleis aan de Plaza de España. Het biedt een dakterras met een seizoensgebonden zwembad en uitzicht over de stad. Hotel Mérida Palace ligt op 200 meter van de Romeinse tempel van Diana. De stijlvol ingerichte kamers van het Mérida Palace zijn voorzien van airconditioning en vast internet. Alle kamers beschikken over een satelliet-tv, een minibar en een kluisje. De badkamers zijn uitgerust met een haardroger en toiletartikelen.

Hospes Palacio de Arenales

Wilt u weten hoe het is om in een paleis te slapen? Verblijf in de voormalige zomerresidentie, Palacio de Arenales, en ontdek het! Het hotel ligt midden in de natuur op korte afstand van Caceres en is omringd door honderden eeuwenoude olijfbomen. Het hotel staat garant voor een luxe en comfortabel verblijf. Palacio de Arenales heeft een zwembad, een spa- en wellness centrum, een tuin en een eigen restaurant met een terras. De comfortabele kamers hebben airconditioning, een televisie, minibar en een eigen badkamer. De voormalige zomerresidentie van de familie Golfín dient als decor om avonturen te beleven in de stad Caceres, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ga ook op reis door de natuurlijke wereld in ontdek de wereld vol flora en fauna in het hart van het landelijke Extremadura. Een waar paradijs wacht op u met grote groene gebieden en eeuwenoude olijfbomen zover het oog reikt. Caceres onderscheidt zich door zijn prachtige historische erfgoed, met indrukwekkende gebouwen, zoals het Palacio de las Veletas, het Palacio de los Golfines of de Co-kathedraal van Santa María, evenals bezienswaardigheden zoals de Plaza Mayor, de Plaza de Toros of het Casa de la Cigüeña.

Entre dos Aguas hotel

Entre Dos Aguas Hotel Boutique is het voormalige huis van de Spaanse gitarist Paco de Lucia. Het bevindt zich in het stadscentrum van Toledo, tegenover het Convento de Santo Domingo. De kamers hebben airconditioning. Elke kamer heeft een flatscreen-tv met kabelzenders. Sommige hebben een comfortabele zithoek. Er staat een koffiezetapparaat op alle kamers. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een bidet, badjassen en slippers. Overal in Entre Dos Aguas Hotel Boutique is gratis WiFi beschikbaar. Casa-Museo de El Greco en Puerta del Sol Toledo liggen beide op 500 meter van de accommodatie.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips