Zoek op land, regio of reis

×

Wellness, cultuur en luxe in Castilla y Leon...

Een overdaad aan luxe, historie, rust en wellness

Fly-drive | 8, 11 of 15 dagen | Spanje

Gedurende deze reis verblijft u in werkelijk schitterende accommodaties op prachtige plekken die historie en luxe ademen. Hier bovenop geniet u driemaal van toegang tot thermale baden en wellnessfaciliteiten. Kom helemaal tot rust tijdens deze reis.

Vanaf 1079,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 12/12/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 11 of 15 dagen | Spanje

Een reis vol rust, ontspanning en langs hoogtepunten uit de Spaanse geschiedenis. Baad u in een overdaad aan luxe, wellness en het authentieke Spanje gedurende deze unieke fly & drive. De regio boven Madrid staat bekend als Castilla y Leon, de middeleeuwse rivalen Castilië en Leon. In de elfde eeuw werden ze verenigd door Ferdinand I. Het nieuwe koninkrijk was een van de drijvende krachten achter de Reconquista, hetgeen deels de overdaad aan kastelen, kloosters en adellijke verblijven in deze regio verklaart. En u verblijft in deze unieke gebouwen! Stuk voor stuk zijn het parels van accommodaties en in de omgeving van culturele bezienswaardigheden, steden en dorpen. Bij drie van de hotels uit deze reis heeft u dagelijks toegang tot de thermale baden en uitgebreide wellnessfaciliteiten.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid - Olmedo, Castilla Termal Olmedo, 158 km
Dag 2: Olmedo, Castilla Termal Olmedo
Dag 3: Olmedo - San Bernardo, Castilla Termal Monasterio de Valbuena, 70 km
Dag 4: San Bernardo, Castilla Termal Monasterio de Valbuena
Dag 5: San Bernardo - Burgo de Osma, Castilla Termal Burgo de Osma, 116 km
Dag 6: Burgo de Osma, Castilla Termal Burgo de Osma
Dag 7: Burgo de Osma - Alcala de Henares, Parador Alcala de Henares, 208 km
Dag 8: Alcala de Henares - Luchthaven Madrid, 25 km

Langere verblijfsduren zijn uiteraard ook mogelijk. Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht Madrid
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- Dagelijks toegang Wellness Castilla Termal Olmedo
- Dagelijks toegang Wellness Monasterio de Valbuena
- Dagelijks toegang Wellness Castilla Termal Burgo de Osma
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Start van uw wellnessavontuur

Na aankomst op het vliegveld van Madrid haalt u de huurauto op en rijdt u naar Castilla Termal Olmedo, een voormalig klooster uit de twaalfde eeuw. Er zijn veel plaatsen in Tierra de Pinares die de geheimen bewaren van vroegere tijden en de voormalige katholieke Koningen. Ontdek het culturele erfgoed, waaronder de vele kastelen, kloosters, kerken en paleizen... zoals Castillo de la Mota en Castilla de Coca. Het kasteel de la Mota is een van de meest indrukwekkende en best bewaarde forten in heel Spanje: de muren ademen eindeloze verhalen en gebeurtenissen die de vroegere pracht van het gebouw tot leven laat komen (kroonarchief, de opsluiting van prinses Juana, de vlucht van César de Borgia). Een bezoek aan het museum van de Romeinse villa's en de Romeinse villa van Almenara-Puras (Valladolid) zijn ook een bezoek waard!

Route: Madrid (ophalen huurauto) - Olmedo, 120 km

Dag 3 - 4: Vijf sterren luxe in een historische omgeving

De tweede bestemming is San Bernardo waar u in een prachtig 5-sterren complex verblijft, een oud klooster uit de 12e eeuw. Gelegen in het hart van de Ribera del Duero, biedt Castilla Termal Monasterio de Valbuena u de mogelijkheid om een ​gebied vol cultuur, kunst en natuur te ontdekken. Het hotel is omringd door de meest prestigieuze wijnmakerijen van Ribera del Duero, de perfecte plek voor liefhebbers van goede gastronomie, goede wijn en prachtige natuur. Met een eindeloze hoeveelheid afgelegen architecturale schatten zoals de plaats Peñafiel, met zijn 10e-eeuwse kasteel dat tegenwoordig is veranderd in een wijnmuseum, of Cuéllar met oneindig veel verborgen juwelen. Het gebied staat ook wel bekend om de roofvogels, zoals de slechtvalk, de steenarend en de dwergarend. In de rotsachtige gebieden kunt u Egyptische gieren spotten.

Route: Olmedo - San Bernardo, 70 km

Dag 5 - 6: Overnachten in de voormalige universiteit van Santa Catalina

Na een ontspannen verblijf rijdt u naar de volgende locatie, 4-sterren hotel Castilla Termal Burgo de Osma. De omgeving van Burgo de Osma heeft een unieke culturele en architectonische rijkdom. Een voorbeeld hiervan is het dorp zelf dat lijkt stil te hebben gestaan in de tijd door zijn architectuur en geschiedenis, zoals de San Baudelio Hermitage, het kasteel van Gormaz, het Vid-klooster en Uxama Argaela. Ontdek het grote openluchtmuseum via de paden van Sorian, de grote diversiteit aan natuurlijke landschappen en de rijke geschiedenis zullen u verbazen. Ontdek de mooiste plekjes van Soria, Cañón del Río Lobos, Laguna Negra en het natuurmonument van la Fuentona.

Route: San Bernardo - Burgo de Osma, 116 km

Dag 7: Verblijf in een Parador nabij Madrid

Vandaag verruilt u de Castilla Termal hotels in voor een Spaanse Parador in de buurt van Madrid. Wat de moderne industriestad Alcala de Henares interessant maakt, is dat het 's werelds eerste, geplande universiteitsstad ter wereld was. Begin 16e eeuw transformeerde kardinaal Cisneros dit, deels verlaten, middeleeuwse dorp tot een stad met maar één functie: universiteit en onderkomens voor allen die er aan verbonden waren. Het enige doel was administrateurs opleiden voor de kerk en het Spaanse Rijk. In de 16e eeuw zijn hier meer dan 12.000 studenten klaargestoomd. Na het midden van de 17e eeuw nam het aantal studenten af en in 1836 werd de universiteit overgeheveld naar Madrid. De meeste van de oorspronkelijke gebouwen zijn verloren gaan; de rest, waaronder het oudste college, San Ildefonso, is in 1998 op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Wist u dat Alcala ook de geboorteplaats van Cervantes, auteur van het komische meesterwerk Don Quijote, is?

Route: Burgo de Osma - Alcala de Henares, 208 km

Dag 8: Voldaan terug naar huis

De prachtige hoofdstad van Spanje is nog niet aan bod gekomen. Afhankelijk van uw vluchttijden heeft u misschien nog kans een korte blik op Madrid te werpen. De snelste manier voor een goede eerste indruk, is de hop-on-hop-off bus. Check, buiten het seizoen, wel van te voren of en hoe vaak deze bus rijdt. Vervolgens vliegt u, na een geweldige reis, weer terug naar huis.

Route: Alcala de Henares - Luchthaven Madrid, 25 km

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Olmedo, Castilla Termal Olmedo
2 nachten San Bernardo, Castilla Termal Monasterio de Valbuena
2 nachten Burgo de Osma, Castilla Termal Burgo de Osma
1 nacht Alcala de Henares, Parador Alcala de Henares

Overnachtingen 11-daagse reis

2 nachten Olmedo, Castilla Termal Olmedo
3 nachten San Bernardo, Castilla Termal Monasterio de Valbuena
3 nachten Burgo de Osma, Castilla Termal Burgo de Osma
2 nachten Alcala de Henares, Parador Alcala de Henares

Overnachtingen 15-daagse reis

3 nachten Olmedo, Castilla Termal Olmedo
4 nachten San Bernardo, Castilla Termal Monasterio de Valbuena
4 nachten Burgo de Osma, Castilla Termal Burgo de Osma
3 nachten Alcala de Henares, Parador Alcala de Henares

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Castilla Termal Olmedo

Castilla Termal Olmedo is een 4-sterren hotel en gevestigd in een karakteristiek klooster uit de 12e eeuw. Tussen de muren van het Sancti Spiritus klooster geniet u van een oase van rust in het stadje Olmedo. Steden als Valladolid, Salamanca en Avila liggen allemaal op ca. 1 uur rijden. De kamers bieden uitzicht op de prachtige tuinen rondom het hotel en zijn o.a. voorzien van airconditioning, televisie en u maakt gebruik van gratis WiFi. In het restaurant kunt u genieten van regionale gerechten van de beste kwaliteit. Er is tevens een grote wijnkelder waar u een wijnproeverij kunt reserveren. Maakt u ook zeker gebruik van de uitgebreide wellnessfaciliteiten. Castilla Termal Olmedo maakt gebruik van mineraal-medicinaal water en de meest innovatieve faciliteiten en behandelingen. Buiten vindt u het buitenzwembad en de gratis parkeerplaatsen.

Castilla Termal Monasterio de Valbuena

Castilla Termal Monasterio de Valbuena is een 5-sterren hotel en ligt in San Bernardo in de regio Castilla y Leon. Het hotel is gehuisvest in het best bewaarde cisterciënzerklooster van Europa en stamt maar liefst uit de 12e eeuw. Dit maakt uw verblijf wel extra bijzonder. De sfeervolle en elegant ingerichte kamers beschikken o.a. over airconditioning en een televisie en u kunt gebruik maken van gratis WiFi. In het hotel kunt u genieten van een complete wellness-ervaring waarbij gebruik wordt gemaakt van geneeskrachtig mineraalwater. Buiten vindt u een terras en een buitenzwembad met panoramisch uitzicht. Geniet in het restaurant van de beste lokale producten en een uitstekend glas wijn.

Castilla Termal Burgo de Osma

Het 4-sterren Castilla Termal Burgo de Osma is gevestigd in een karakteristiek 16e-eeuws gebouw, namelijk de voormalige universiteit van Santa Catalina. Het gebouw valt mede op door de nog originele voorgevel en zijn binnenplaats in Renaissance-stijl met grote glazen koepel. De kamers zijn comfortabel ingericht met behoud van de historische sfeer. U kunt o.a. gebruik maken van WiFi, airconditioning, een kluisje, bureau en televisie. In het restaurant kunt u de beste gerechten met gebruik van streekproducten proeven en op de wijnkaart staan toonaangevende Spaanse wijnen. Maakt u zeker gebruik van de uitgebreide wellnessfaciliteiten van Burgo de Osma waar er gebruik gemaakt wordt van thermaal water en geneeskrachtig mineraalwater. Er is tevens een buitenzwembad en parkeergelegenheid.

Parador de Alcala de Henares

De Parador van Alcalá de Henares is gehuisvest in het 16de-eeuwse klooster van de Sint-Thomas van het Aquino-orde. Dit charmante hotel combineert moderne faciliteiten met een traditioneel ontwerp en interieur. De Parador beschikt over een seizoensgebonden buitenzwembad, een restaurant, een bar, airconditioning, internet (gratis), een spa, tuin en een garage. De kamers zijn stijlvol ingericht en zijn voorzien van telefoon, satelliet/kabel TV, minibar, internettoegang, kluis, badkamer met bad/douche, toilet en haardroger. U kunt naar het historische centrum van Alcalà de Henares wandelen, waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan het barokke klooster Las Bernadas. U kunt ook een dagtochtje maken naar Madrid - op slechts 26 km afstand van het hotel. Sluit de dag af met een diner in het uitstekende restaurant van het hotel, dat traditionele Spaanse gerechten serveert. Na de maaltijd kunt u een drankje drinken in de bar van het hotel.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips