Zoek op land, regio of reis

×

Castilla la Mancha in boutique hotels ...

Op reis door het land van Don Quijote

Fly-drive | 10, 13 of 15 dagen | Spanje

Een reis door het land van Don Quijote. Maak kennis met de authentieke dorpen, windmolens en bijzondere landschappen.

Vanaf 1436,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 10, 13 of 15 dagen | Spanje

U start deze reis in de hoofdstad Madrid. U vervolgt de route naar de binnenlanden van Spanje dat zich kenmerkt met witte dorpjes, kastelen en natuurschoon. Geniet van de rust en maak kennis met de lokale bevolking. Een reis door de historische regio La Mancha.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid - Hotel Leonardo, 23 km
Dag 2: Madrid - Chinchon, La Bodega de Quintin, 69 km
Dag 3: Chinchon - Cuenca, Hotel El Balsamo, 130 km
Dag 4: Cuenca, El Balsamo
Dag 5: Cuenca - Alarcon, Hotel Hierbaluisa, 83 km
Dag 6: Alarcon - Almagro, Casa Grande Almagro, 212 km
Dag 7: Almagro, Casa Grande Almagro
Dag 8: Almagro - Toledo, Hotel Entre dos Aguas, 153 km
Dag 9: Toledo, Entre dos Aguas
Dag 10: Toledo - Madrid Luchthaven Bilbao, 85 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Madrid

Na aankomst op de luchthaven van Madrid staat de huurauto klaar en rijdt u naar Madrid, de bruisende hoofdstad van Spanje. De meeste bezienswaardigheden zijn te voet of met de metro gemakkelijk en snel te bereiken. In Madrid vindt u een uitzonderlijk aantal musea van wereldklasse, waaronder het Prado. Het Plaza Mayor is niet voor niets het belangrijkste plein in Madrid. Ooit was dit plein het toneel van grootse feesten, stierengevechten en verbrandingen van ketters, tegenwoordig komen hier historie en een authentieke sfeer samen op gezellige terrassen; straatartiesten leven zich uit en de restaurantjes onder de arcaden prijzen van alles aan. Voor een betaalbaar hapje of drankje kan men echter beter de omringende nauwe straatjes opzoeken. Niet ver van het Plaza Mayor, pal tegenover het koninklijk paleis, staat de Catedral de la Almudena, een kerk in neostijlen die pas in 1993 werd voltooid. De Puerta del Sol is het geografische nulpunt van Spanje en belangrijke ontmoetingsplaats van de madrileños; op het plein staat een van de meest iconische beelden van Madrid: El Oso y el Madroño (beer en moerbeiboom), hét symbool van de stad.Bil

Route: Luchthaven Madrid (ophalen huurauto) - Madrid, 23 km

Dag 2: Vanuit Madrid naar het dorp Chincon

Na het ontbijt verlaat u Madrid en rijdt u zuidwaards. Vanavond overnacht u in Chincon, een oud dorp dat gelegen is te midden van olijfbomen en wijngaarden. Chincon is een traditioneel Spaans dorp met een eigen karakter. Het middelpunt van het dorp is de Plaza Mayor. Drink een drankje op een van de terrassen en geniet van de charme van dit mooie dorp met de karakteristieke groen gekleurde balkons.

Route: Madrid - Chincon, 69 km

Dag 3 - 4: Cuenca, de stad van de hangende huizen

Na het ontbijt rijdt u naar Cuenca, ook wel de stad met de hangende huizen genoemd. Verwonder u over deze bijzondere huizen en het zal u dan ook niet verrassen dat deze stad is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Het stadje, wat verdeeld is in een oud en historisch deel (boven stad) en een nieuw, modern deel (beneden stad) is gelegen op een klif aan de oevers van de rivier de Huecar en Juca.

Route: Chincon - Cuenca, 130 km

Dag 5: Midden in de natuur

Op weg naar Alaracon waar u vanavond overnacht in een fijn hotel waar de eigenaar en zijn vrouw u van harte welkom zullen heten! Geniet van de natuur en de rust en vergeet zeker niet om een bezoek te brengen aan het kasteel van Alarcon.

Route: Cuenca - Alarcon, 83 km

Dag 6 - 7: de witte huisjes van Almagro

Na het ontbijt rijdt u naar het plaatsje Almagro wat zich kenmerkt door de witte huisjes. Het plaatsje heeft een historisch centrum met de Plaza Mayor, een oud theater en een aantal kerken en paleizen.

Route: Alarcon - Almagro, 212 km

Dag 8 - 9: Toledo

Op weg naar Toledo passeert u Campo de Criptana waar boven op een heuvel de tien resterende windmolens staan van wat ooit La Mancha's grootste verzameling was. Van drie 16e-eeuwse molens is het mechanisme nog intact. Eén doet dienst als toeristenbureau en in vier andere vindt u exposities over de streek. Toledo heeft een indrukwekkend curriculum. Het werd al bewoond ver voor Christus, want de Romeinen hebben zich hier gevestigd. In de 6e eeuw kozen de Visigoten het als hun hoofdstad en in de middeleeuwen was het een smeltkroes van christelijke, islamitische en joodse cultuur. Het uitgebreide monumentale en culturele erfgoed, dat dateert uit deze periode, was de reden dat Unesco de historische binnenstad van Toledo in 1986 op de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst. In de 16e eeuw werd het de 'keizerlijke stad' genoemd, omdat Karel I hier voornamelijk hof hield. In Toledo vindt u veel werk van El Greco. Zijn meesterwerken schilderde hij hier.

Route: Almagro - Toledo, 153 km

Dag 10: Voldaan naar huis

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Madrid waar u de huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar huis.

Route: Toledo - Luchthaven Madrid, 85 km

Overnachtingen 10-daagse reis

1 nachten Madrid, Hotel Leonardo
1 nachten Chincon, La Bodega de Quintin
2 nachten Cuenca, El Balsamo
1 nachten Alarcon, Hotel Hierbaluisa
2 nachten Almagro, Casa Grande Almagro
2 nachten Toledo, Hotel Entre dos Aguas

Overnachtingen 13-daagse reis

2 nachten Madrid, Hotel Leonardo
2 nachten Chincon, La Bodega de Quintin
2 nachten Cuenca, El Balsamo
2 nachten Alarcon, Hotel Hierbaluisa
2 nachten Almagro, Casa Grande Almagro
2 nachten Toledo, Hotel Entre dos Aguas

Overnachtingen 15-daagse reis

2 nachten Madrid, Hotel Leonardo
3 nachten Chincon, La Bodega de Quintin
2 nachten Cuenca, El Balsamo
2 nachten Alarcon, Hotel Hierbaluisa
3 nachten Almagro, Casa Grande Almagro
2 nachten Toledo, Hotel Entre dos Aguas

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Leonardo Boutique hotel

In de wijk Chamberi in de bruisende stad Madrid bevindt zich het Leonardo Boutique Hotel. Het Royal Palace of Madrid en het Parque del Buen Retiro liggen beiden op ongeveer drie kilometer afstand van het hotel; de Plaza Mayor Madrid en het Prado Museum liggen op vier kilometer afstand vanaf het hotel. Het stadcentrum van Madrid en de winkelstraat Calle Princesa bevinden zich op tien minuten loopafstand van het hotel. De hotelkamers zijn voorzien van een minibar, airconditioning, een kluisje en een eigen badkamer. Overige hotelfaciliteiten: parkeergelegenheid, gratis internetverbinding en een eigen badkamer.

La Bodega de Quintin

Deze accommodatie is gevestigd in een gebouw wat generaties lang een ouderlijk huis was. Het biedt een suite en tien comfortabele en ruime kamers. La Bodega de Quintín heeft een eigen wijnbodega, een restaurant, een bar en in de tuin vindt u een seizoensgebonden buitenzwembad.

El Balsamo

Hotel Rural Bálsamo is een 16e-eeuws herenhuis, herbouwd en liefdevol ingericht. Het huis heeft honderden jaren oude grotten die met een beitel in de rots van het land zijn opgegraven. Een van de grotten is een verwarmd zwembad met een stenen gewelf.

El Bálsamo beschikt over een bar en een tuin. In de hele accommodatie is gratis WiFi beschikbaar. De accommodaties zijn voorzien van een patio, airconditioning, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche en een haardroger. Voor extra gemak zijn handdoeken en beddengoed beschikbaar tegen een toeslag. Gasten van het landhuis kunnen genieten van een continentaal ontbijt. El Bálsamo heeft een kinderspeelplaats en een zonneterras. Alcazar de San Juan ligt op 47 km van de accommodatie en Villarrobledo ligt op 34 km van de accommodatie.

Hotel Hierbaluisa

Hotel Hierbaluisa ligt in Alarcón en heeft een gemeenschappelijke lounge, een tuin en een terras. Het 3-sterrenhotel beschikt over een bar en kamers met airconditioning, gratis WiFi en een eigen badkamer. Het hotel beschikt over familiekamers.

De kamers van het hotel zijn voorzien van een kledingkast en een flatscreen-tv.

Gasten van Hotel Hierbaluisa kunnen genieten van een continentaal of een à-la-carteontbijt.

Gasten van de accommodatie kunnen genieten van activiteiten in en rond Alarcón, zoals wandelen.

Rural Casa Grande Almagro

Rural Casa Grande Almagro is een majestueus hotel gelegen in het historische centrum van de stad Almagro , een gemeente in de provincie La Mancha van Ciudad Real, op slechts 200 km van Madrid. In het hotel vindt u rust en kalmte wat typerend is voor het landelijke leven. Dit charmante gebouw dateert oorspronkelijk uit de 16e eeuw. In de 19e eeuw is het huis waarop het hotel is gebouwd met veel enthousiasme gerenoveerd en aangepast door de eigenaren met behulp van edele materialen zoals hout, steen, klei en hydraulische vloeren.

De eenvoudige kamers beschikken over een hydromassage douche en zijn alleen verschillend ingericht. In iedere kamer bevindt zicht een flatscreen tv, is er airconditioning en verwarming aanwezig en heeft u wifi. Het hotel heeft zowel een binnen- als een buitenzwembad en een solarium.

Entre dos Aguas hotel

Entre Dos Aguas Hotel Boutique is het voormalige huis van de Spaanse gitarist Paco de Lucia. Het bevindt zich in het stadscentrum van Toledo, tegenover het Convento de Santo Domingo. De kamers hebben airconditioning. Elke kamer heeft een flatscreen-tv met kabelzenders. Sommige hebben een comfortabele zithoek. Er staat een koffiezetapparaat op alle kamers. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een bidet, badjassen en slippers. Overal in Entre Dos Aguas Hotel Boutique is gratis WiFi beschikbaar. Casa-Museo de El Greco en Puerta del Sol Toledo liggen beide op 500 meter van de accommodatie.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips