Zoek op land, regio of reis

×

De Ruta de la Plata II route...

Ontdek de zilverroute

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Ga terug in de tijd en verken de ooit zo belangrijke verbindingsweg van de Romeinen

Vanaf 850,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 29/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

De Via de la Plata was de belangrijkste verbindingsweg in het westen van het Romeinse Spanje. De 1000 kilometer lange zilverroute liep van Sevilla naar Asturias. Later werd hij gebruikt door de Christenen die op pelgrimstocht gingen naar Santiago de Compostela. Deze reis begint in Madrid vanwaar u naar Guadalupe rijdt. Na de ontdekking van het cultuurschoon in Extremadura rijdt u noordwaarts richting Salamanca, Zamora en Benaventa. Via het middeleeuwse Leon gaat u weer terug naar Madrid.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid- Guadalupe, Parador de Guadalupe, 258 km
Dag 2: Guadalupe - Plasencia, Parador de Plasencia, 122 km
Dag 3: Plasencia - Ciudad Rodrigo, Parador de Ciudad Rodrigo, 126 km
Dag 4: Ciudad Rodrigo - Salamanca, Parador de Salamanca, 89 km
Dag 5: Salamanca - Zamora, Parador Zamora, 74 km
Dag 6: Zamora - Benavente, Parador de Benavente, 71 km
Dag 7: Benavente - Leon, Parador de Leon, 75 km
Dag 8: Leon - Luchthaven Madrid, 350 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: De reis kan beginnen

Na de vlucht van KLM staat op de luchthaven de huurauto voor u klaar.

Vanavond overnacht u in de Parador de Guadalupe.

Route: Madrid (ophalen huurauto) - Guadalupe, 258 km

Dag 2: Duik in het verleden

Op weg naar Extremadura. Vandaag bezoekt u de belangrijkste steden van Extremadura, Merida en Caceres. Eerst naar Mérida gelegen aan de rivier de Gaudiana. Een van de belangrijkste Romeinse steden. Net als andere Spaanse steden is de stad vele malen belaagd en uiteindelijk volledig verwoest door de Arabieren in 713. In 1993 werden de belangrijkste Romeinse monumenten, o.a. het Amfitheater en het Hippodroom, op de Werelderfgoed lijst geplaatst. Het Amfitheater is open voor bezichtigingen. Breng absoluut een bezoek aan het daar gelegen museum. Erg indrukwekkend hoe daar het Romeinse leven van destijds wordt getoond. Door naar Caceres. De oude binnenstad is in 1986 op de Werelderfgoedlijst geplaatst omdat de prachtige architectuur, een mix van romaanse, Moorse, gotische en renaissancistische stijlen, een reflectie is van haar geschiedenis. In de 12e eeuw zijn de stadsmuren rond de oude stad gebouwd. Hier liggen maar liefst 6 kerken. Wilt u een mooi overzicht van de stad en omgeving? Bezoek dan de toren naast de entreepoort. Even een paar trappen op, maar het uitzicht is prachtig. Vanaf het Plaza Mayor loopt u onder de poort van de stadsmuur door. De historie komt u nu tegemoet. Na het bezoek aan de oude stad raden we kunstliefhebbers het Centro de Artes Visuales Helga de Alvea aan. Vanuit Caceres naar Plasencia.

U verblijft in de Parador de Plasencia ****, gevestigd in het 15e-eeuwse Santo Domingo klooster. De dikke stenen muren, hoge, bewerkte plafonds en gewelfde gangen maken dit, op een regenachtige dag, een plek waar het geen straf is binnen te moeten blijven.

Route: Guadalupe - Plasencia, 122 km

Dag 3: Ontdek Plasencia

In de ochtend bezoekt u Plasencia. In de 12e eeuw gebouwd door koning Alfonso VIII en een historisch hoogtepunt, want zo kan het oude kleine ommuurde stadscentrum van Plasencia genoemd worden. De stad is na Barajuz, Caceres en Merida de vierde stad van Extremadura. Ruim 45.000 inwoners telt de stad bekend vanwege zijn grote kathedraal, indrukwekkend omdat hij uit twee gedeeltes bestaat, het ouden en nieuwe gedeelte. Het oude gedeelte stamt uit de 13e eeuw, de nieuwe uit de 16e. Al wandelend ziet u in de stad diverse indrukwekkende kleine paleizen en diverse andere kerken uit de Renaissance en baroktijd. Voor de natuurliefhebbers: ten zuiden van Plasencia ligt het schitterende Parque Natural de Monfrague, met een bijzonder gevarieerde fauna. In het vlakbij gelegen Villareal de San Carlos bevindt zich het informatiecentrum.

U overnacht in de Parador de Ciudad Rodrigo.

Route: Plasencia - Ciudad Rodrigo, 126 km

Dag 4: Werelderfgoed

De UNESCO verklaarde de stad Salamanca tot Werelderfgoed vanwege de talrijke kunstschatten en ook werd Salamanca met recht uitgeroepen tot "Europese Stad van het Jaar 2002". De stad is een parel om door heen te slenteren. Het centrale punt in de stad is het Plaza Mayor. De avonden duren hier altijd net iets langer.

De nacht brengt u door in de Parador de Salamanca.

Route: Ciudad Rodrigo - Salamanca, 89 km

Dag 5: Historische Romaanse bouwkunst

De periode van grote luister ligt in een ver verleden voor Zamora, maar uit die gouden tijd zijn nog zoveel kerken en andere resten overgebleven dat de huidige stad als een waar museum van de Romaanse bouwkunst beschouwd kan worden.

U overnacht in de Parador Zamora.

Route: Salamanca - Zamora, 74 km

Dag 6: Korte tussenstop

Vanochtend verlaat u Zamora en rijdt u verder noordwaarts richting Benavente.

U overnacht in de Parador de Benavente.

Route: Zamora - Benavente, 71 km

Dag 7: De oude hoofdstad

Leon, ooit door de Romeinen gesticht als legerplaats, werd in de middeleeuwen hoofdstad van het koninkrijk Leon. In 1037 werd het door Ferdinand I verenigd met aartsrivaal Castilie. Samen vormden ze de drijvende kracht achter de Reconquista en daarmee dus ook achter de Spaanse Inquisitie. De grootste bezienswaardigheid van Leon is de gotische kathedraal en dan met name zijn gebrandschilderde ramen. De Basilica de San Isidoro met zijn Panteon Real waar zo'n 20 vorsten hun laatste rustplaats hebben gevonden, is een goede tweede. Maar er is in Leon veel meer moois te zien. In de steegjes in het schilderachtige centrum rondom het Plaza Mayor vindt u vele cafés, kerken en vervallen herenhuizen.

Uw hotel, een eerste klas voorbeeld van Spaanse renaissance bouwkunst, heeft ook een zeer rijke historie. Dit, van oorsprong Hostel de San Marcos werd in de 12e eeuw gesticht als onderdak voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Het huidige gebouw, waarvan de bouw startte begin 16e eeuw, was het hoofdkwartier van de Ridders van Santiago. Het grootste deel wordt nu ingenomen door de Parador de Leon *****, uw verblijf voor de nacht. De suites liggen in het oorspronkelijke gebouw, de overige kamers in het recenter toegevoegde bijgebouw.

Route: Benavente - Leon, 75 km

Dag 8: Het einde van een fantastische reis

Vanuit Leon rijdt u na het ontbijt terug naar Madrid waar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren.
Route: Leon - Madrid (inleveren huurauto), 350 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Guadalupe, Parador de Guadalupe
1 nacht Plasencia, Parador de Plasencia
1 nacht Ciudad Rodrigo, Parador de Ciudad Rodrigo
1 nacht Salamanca, Parador de Salamanca
1 nacht Zamora, Parador Zamora
1 nacht Benavente, Parador de Benavente
1 nacht Leon, Parador de Leon

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Guadalupe

Deze indrukwekkende Parador ligt in de stad Guadalupe, in de regio Extremadura. Dit voormalige 15e eeuwse ziekenhuis is schitterend gerenoveerd tot hotel. Guadelupe wordt gekenmerkt door de typische straatjes in o.a. de Joodse wijk waar onder andere het klooster van Santa María te vinden is. Alle kamers zijn voorzien van telefoon, TV (Canal+ en satellietkanalen) kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben een bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een parking, receptie, lobby, lift, bar, winkeltje en een tuin met zwembad. Verder is er een mooie boomgaard en een restaurant waar streekgerechten geserveerd worden.

Parador de Plasencia

De Parador van Plasencia is gevestigd in een voormalig klooster, gebouwd in de 15e eeuw midden in het historische centrum. Alle kamers zijn ruim en verzorgd en beschikken over telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, salons, restaurant en garage. Tevens is er een sauna, een zwembad en een fitnessruimte aanwezig in de Parador.

Parador de Ciudad Rodrigo

Het Parador de Ciudad Rodrigo ligt op een steile heuvel, uitlopend naar het diepste punt van het dal: een indrukwekkende locatie in deze eeuwenoude stad. Het hotel wordt omgeven door historische monumenten, zoals de kathedraal van de stad en het Plaza Mayor. Dit 14e-eeuwse met klimop begroeide kasteel heeft een prachtige ligging. Het kijkt uit op de vallei van de rivier de Águeda en het verbazingwekkende landschap van Campo Charro. Alle kamers zijn voorzien van telefoon, TV (Canal+ en satellietkanalen), een kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, restaurant, winkeltje en een prachtige tuin met zwembad. Het hotel beschikt over een privé parkeergelegenheid, waardoor gasten die met eigen vervoer komen kunnen parkeren.

Parador de Salamanca

De Parador is gelegen tegenover het monumentale centrum van Salamanca aan de linkeroever van de rivier de Tormes. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oude en monumentale stad. De kamers van de Parador zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, verschillende salons, lift, winkeltje, sauna, Turks bad, fitnessruimte en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. In het restaurant worden streekgerechten geserveerd. Tot slot biedt Parador de Salamanca gratis parkeergelegenheid en gratis internet.

Parador de Zamora

Een prachtig Renaissance stadspaleis dat is omgebouwd tot een 4-sterren boetiekhotel. Het biedt intieme Spaanse grandeur, denk aan grote salons, een fijne bar een openlucht zwembad en stijlvolle en royale kamers. Na het inchecken raden we je aan de oude stad te verkennen.

Parador de Benavente

De Parador van Benavente is gelegen in de tuinen van la Mota, uitkijkpunt van het dorp, op een rots waar vroeger het Castillo-Palacio de los Condes de Benavente stond, waarvan de Torre del Caracol bewaard is gebleven en waarvandaan men een prachtig uitzicht heeft over de vruchtbare laagvlakte van Benavente. De kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, wifi, air conditioning, televisie, canal plus en een minibar. Het restaurant serveert voornamelijk streekgerechten. Tevens is er een vergaderzaal, een parking en een tuin.

Parador de Leon

De Parador van Léon - Hostal de San Marcos, is gelegen aan een groot plein in het centrum van de stad Leon en is gevestigd in het indrukwekkende 16e-eeuwse San Marcos-klooster, één van de mooiste Renaissance gebouwen van Spanje. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht, en voorzien van telefoon, televisie, kluisje, minibar en een volledig ingerichte badkamer. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, lift, bar, airco, internet en een prachtige tuin in de oude kloostergang. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips