Zoek op land, regio of reis

×

Paradores Hoogtepunten van Castilla...

Rondreis langs geweldige cultuur en natuur

Fly-drive | 8 dagen | Spanje

Geniet van een combinatie van fantastische steden en prachtige natuur in Midden-Spanje.

Vanaf 831,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 31/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly - drive| 8 dagen | Spanje

Een prachtige rondreis die de rijke historie van Werelderfgoedsteden als Alcala de Henares en Salamanca combineert met de schitterende natuur van de Sierra de Gredos en de Spaanse Hoogvlakte. Ook drie andere werelderfgoedsteden, Toledo, Avila en Segovia, liggen op uw route. Wilt u niets van dit alles missen, dan adviseren wij u thuis alvast een planning te maken.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid - Alcala de Henares, Parador de Alcala de Henares, 24 km
Dag 2: Alcala de Henares - Oropesa, Parador de Oropesa, 189 km
Dag 3: Oropesa - Gredos, Parador de Gredos, 90 km
Dag 4: Gredos, Parador de Gredos
Dag 5: Gredos - Salamanca , Parador de Salamanca, 106 km
Dag 6: Salamanca, Parador de Salamanca
Dag 7: Salamanca - La Granja, Parador de La Granja, 177 km
Dag 8: La Granja - Luchthaven Madrid, 84 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Ontdek de oude universiteitsstad Alcala de Henares

Op het vliegveld van Madrid haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw eerste bestemming, Alcala de Henares. Wat deze moderne industriestad interessant maakt, is dat het 's werelds eerst geplande universiteitsstad ter wereld was. Begin 16e eeuw transformeerde kardinaal Cisneros dit, deels verlaten, middeleeuwse dorp tot een stad met als enige functie een universiteit en onderkomens voor allen die er aan verbonden waren. Uiteindelijk kwamen er 25 colleges, terwijl 8 grote kloosters ook dienst deden als colleges. Het enige doel was administrateurs opleiden voor de kerk en voor het Spaanse Rijk. In de 16e eeuw zijn hier meer dan 12.000 studenten voor klaargestoomd. Na het midden van de 17e eeuw nam het aantal studenten af en in 1836 werd de universiteit overgeheveld naar Madrid. De meeste van de oorspronkelijke gebouwen zijn verloren gaan; wat er nog over is, waaronder het oudste college, San Ildefonso, is in 1998 op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Daarnaast is Alcala ook de geboorteplaats van Cervantes, auteur van het komische meesterwerk Don Quijote.

U overnacht in de Parador de Alcala de Henares ****. Dit 17e-eeuwse klooster, dat in de hierboven beschreven periode het San Jeronimo College huisvestte, is een mooie combinatie van traditie en avant-garde.

Route: Vliegveld Madrid - Alcala de Henares, 20 km

Dag 2: Ga terug in de tijd in Oropesa

U verlaat Alcala en gaat op weg naar Oropesa. Tip: Toledo is slecht 25 kilometer omrijden en Toledo heeft een indrukwekkend curriculum; het werd al bewoond ver voor Christus, want de Romeinen hebben zich hier gevestigd. In de 6e eeuw kozen de Visigoten het als hun hoofdstad en in de middeleeuwen was het een smeltkroes van christelijke, islamitische en joodse cultuur. Het uitgebreide monumentale en culturele erfgoed, dat dateert uit deze periode, was de reden dat Unesco de historische binnenstad van Toledo in 1986 op de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst. In de 16e eeuw werd het de 'keizerlijke stad' genoemd, omdat Karel I voornamelijk hier hof hield. En in Toledo vindt u veel werk van El Greco. Zijn meesterwerken schilderde hij hier.

Of u rijdt rechtstreeks naar Oropesa. Oropesa was in de middeleeuwen en renaissance het agrarische satellietstadje van Toledo. In dit charmante stadje herinneren historische kloosters, kerken en paleizen aan deze tijd. In april worden er de Middeleeuwse Dagen georganiseerd, waarin ze hun glorieuze verleden herscheppen.

Uw parador is één van de mooiste voorbeelden van de historische rijkdom, in combinatie met een prachtige omgeving, die deze regio heeft te bieden. De Parador Museo de Oropesa **** was ooit het ouderlijk huis van de Alvarez de Toledo familie, de graven van Oropesa. Het heeft onderdak geboden aan soldaten, religieuze personen en edelen. In 1930 is het geconverteerd tot een hotel en werd het de eerste, historische parador in een keten van kastelen, paleizen en kloosters die dezelfde transformatie hebben ondergaan. De keten, eigendom van de overheid, maakt een onderscheid tussen historische pardores, paradores gelegen in steden en paradores gelegen in natuurgebieden. De, vaak eeuwenoude, historische paradores werden hierdoor behoed voor verval.

Route: Alcala de Henares - Oropesa, 190 km

Dag 3 - 4: Het fantastische natuurgebied van Sierra de Gredos

Uw volgende stop is een parador in de schitterende Sierra de Gredos, een bergketen in het midden van het Iberisch Schiereiland. Het regionale park is een outdoor bestemming bij uitstek. Laat u informeren bij het dichtstbijzijnde informatiepunt over de vele wandelingen, fietstochten en dergelijke die hier zijn uitgezet. De bewegwijzering schijnt niet helemaal in orde te zijn, dus koop ter plekke een goede van het gebied.

U overnacht in de Parador de Gredos ***, een indrukwekkend stenen gebouw uit 1928 op een prachtige locatie midden in de naaldbossen en met een prachtig uitzicht op de Tormes vallei, de bergen van de Sierra de Piedrahita en het Gredos massief. De Parador de Gredos was de eerste parador van de Spaanse keten 'Paradores' , die in 1928 opgericht is.

Route: Oropesa - Gredos, 90 km

Dag 5 - 6: Ontdek de cultuur van Salamanca

Vandaag gaat u naar Werelderfgoedstad Salamanca, via de kortste route. In het geval u de stadsmuren van Avila wilt meepikken, dan betekent dit ongeveer 70 extra kilometers. Maar aangezien de route via Avila over snelwegen gaat, is het in tijd slechts een half uurtje extra. Avila ligt overigens ook op de route van dag 7. De stadsmuren dateren uit de 11e eeuw en staan samen met vier romaanse kerken niet voor niets op de Werelderfgoedlijst.

Salamanca, een voormalige nederzetting uit de pre-Romeinse tijd, viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De hele oude stad staat op de lijst van Unesco; de meeste bezienswaardigheden bevinden zich daar en zijn heel goed te voet te verkennen; de universiteit, de oude en nieuwe kathedraal en het Plaza Mayor. Het Plaza Mayor, gebouwd in opdracht van Filips V om de stad te bedanken voor zijn steun in de Spaanse Successieoorlog, werd in 1755 voltooid. Aan het plein, een van de grootste van Spanje, ligt het Koninklijk Paviljoen. Ooit werden hier stierengevechten gehouden; nu kunt er heerlijk rondslenteren en winkelen.

Uw hotel, de Parador van Salamanca ****, ligt op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Tormes, die door deze stad loopt. Het is een modern hotel, voorzien van de nodige faciliteiten en kijkt uit op de oude binnenstad.

Route: Gredos - Salamanca, 105 km

Dag 7: Een kijkje in het leven van een vorst

Zowel Avila als Segovia liggen op uw route; u hoeft er niet eens voor om te rijden. Segovia staat net als Avila en Salamanca ook op de Werelderfgoedlijst, en wel met hun oude stad en het Romeinse aquaduct uit de 1e eeuw na Christus dat ook, net als de muren van Avila, prachtig geconserveerd is. Het ligt ruim 10 kilometer van uw hotel.
La Granja de San Ildefonso is een koninklijk paleis, door sommigen wel lusthof genoemd, dat ligt aan de voet van de Sierra de Guadarrama. Filips V liet dit in 1720 bouwen om zijn dierbare jeugdherinneringen het hof in Versailles, van zijn grootvader Lodewijk XIV, te herbeleven. Zowel het paleis als de tuinen zijn echt een bezoek waard.

Uw hotel, de Parador de la Granja ****, is ook indrukwekkend. Het is in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van Karel III als onderkomen voor de 'infantes', de koningskinderen Gabriel en Antonio, en als hoofdkwartier voor de Koninklijke Garde. Ondanks de moderne aanpassingen heeft het zijn statuur niet verloren.

Route: Salamanca - La Granja, 180 km

Dag 8: Terug naar huis

Helaas al weer de laatste dag van uw rondreis. Na het ontbijt rijdt terug richting Madrid en u levert uw huurauto in op het vliegveld van Madrid. Had u graag langer willen blijven? Bekijk dan ook onze andere Paradores reizen; een aantal sluiten mooi aan op deze reis.

Route: La Granja - Luchthaven Madrid (inleveren huurauto), 85 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Alcala de Henares, Parador de Alcala de Henares
1 nacht Oropesa, Parador de Oropesa
2 nachten Gredos, Parador de Gredos
2 nachten Salamanca , Parador de Salamanca
1 nacht La Granja, Parador de La Granja

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Alcala de Henares

De Parador van Alcalá de Henares is gehuisvest in het 16de-eeuwse klooster van de Sint-Thomas van het Aquino-orde. Dit charmante hotel combineert moderne faciliteiten met een traditioneel ontwerp en interieur. De Parador beschikt over een seizoensgebonden buitenzwembad, een restaurant, een bar, airconditioning, internet (gratis), een spa, tuin en een garage. De kamers zijn stijlvol ingericht en zijn voorzien van telefoon, satelliet/kabel TV, minibar, internettoegang, kluis, badkamer met bad/douche, toilet en haardroger. U kunt naar het historische centrum van Alcalà de Henares wandelen, waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan het barokke klooster Las Bernadas. U kunt ook een dagtochtje maken naar Madrid - op slechts 26 km afstand van het hotel. Sluit de dag af met een diner in het uitstekende restaurant van het hotel, dat traditionele Spaanse gerechten serveert. Na de maaltijd kunt u een drankje drinken in de bar van het hotel.

Parador de Oropesa

De Parador de Oropesa is gevestigd in het voormalige ouderlijk huis van de graven van Oropesa, gelegen in de schaduw van het bergmassief Sierra de Gredos. De Parador is hoog gelegen in het oude stadje Oropesa; één van de oudste bewoonde steden van Spanje. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lobby, lift en een goed verzorgde tuin. Geniet van een spectaculair uitzicht over het omringende landschap terwijl u een duik neemt in het buitenzwembad. 's Avonds kan u terecht in het sfeervolle restaurant om te proeven van de de typisch lokale gerechten, gemaakt met verse, seizoensgebonden producten.

Parador de Gredos

Deze Parador bevindt zich in een stenen gebouw uit 1928, te midden van naaldbossen nabij de Sierra de Gredos. De Parador van Gredos ligt op de berg El Alto del Risquillo en heeft een prachtig uitzicht over de Tormes vallei, de bergketen van Gredos, de Piedrahita en de bergketen van Bejar. Alle kamers zijn voorzien van telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen), kluisje en een minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel heeft een parking, receptie, lobby met open haard, lift, bar, winkeltje en een specialiteiten restaurant. Tevens is er een tuin en een groot buitenterras.

Parador de Salamanca

De Parador is gelegen tegenover het monumentale centrum van Salamanca aan de linkeroever van de rivier de Tormes. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oude en monumentale stad. De kamers van de Parador zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, verschillende salons, lift, winkeltje, sauna, Turks bad, fitnessruimte en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. In het restaurant worden streekgerechten geserveerd. Tot slot biedt Parador de Salamanca gratis parkeergelegenheid en gratis internet.

Parador de la Granja

De Parador van La Granja is gevestigd in een historisch gebouw dat oorspronkelijk gebouwd was als onderkomen voor de kinderen van Koning Carlos III. Dit complex ligt in de bergen van Guadarrama, ca 100 km ten noorden van Madrid nabij Segovia en is al sinds de 18e eeuw in het bezit van de Spaanse koninklijke familie. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Dit hotel beschikt over een uitstekend restaurant, bar, zwembad, Wellness Spa, pinautomaat, kluis, parking en zes verschillende vergaderzalen.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips