Style in Travel

8-daagse fly-drive door Castilla met verblijf in Paradores

Een prachtige rondreis die de rijke historie van Werelderfgoedsteden als Alcala de Henares en Salamanca combineert met de schitterende natuur van de Sierra de Gredos en de Spaanse hoogvlakte. En om het u extra lastig te maken liggen drie andere Werelderfgoedsteden, Toledo, Avila en Segovia, ook nog op uw route. Wilt u niets van dit alles missen, dan adviseren wij u thuis alvast een planning te maken.

Dag 1: Vliegveld Madrid - Alcala de Henares; ca. 20 kilometer.
Op het vliegveld van Madrid haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw eerste bestemming, Alcala de Henares. Wat deze, verder moderne industriestad, interessant maakt is dat het ’s werelds eerste, geplande universiteitsstad ter wereld was. Begin 16e eeuw transformeerde kardinaal Cisneros dit, deels verlaten, middeleeuwse dorp tot een stad met als enige functie een universiteit en onderkomens voor allen die er aan verbonden waren. Uiteindelijk kwamen er 25 colleges, terwijl 8 grote kloosters ook dienst deden als colleges. Het enige doel was administrateurs opleiden voor de kerk en voor het Spaanse Rijk. In de 16e eeuw zijn hier meer dan 12.000 studenten voor klaargestoomd. Na het midden van de 17e eeuw nam het aantal studenten af en in 1836 werd de universiteit overgeheveld naar Madrid. De meeste van de oorspronkelijke gebouwen zijn verloren gaan; wat er nog over is, waaronder het oudste college, San Ildefonso, is in 1998 op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Daarnaast is Alcala ook de geboorteplaats van Cervantes, auteur van het komische meesterwerk Don Quijote.
U overnacht in de Parador de Alcala de Henares ****. Dit 17e eeuwse klooster, dat in de hierboven beschreven periode het San Jeronimo College huisvestte, is een mooie combinatie van traditie en avant-garde.

Dag 2: Alcala de Henares - Oropesa; 190 kilometer.
U verlaat Alcala en gaat op weg naar Oropesa. Tip: Toledo is slecht 25 kilometer omrijden.
En Toledo heeft een indrukwekkend curriculum; het werd al bewoond ver voor Christus; de Romeinen hebben zich hier gevestigd; in de 6e eeuw kozen de Visigoten het als hun hoofdstad; in de middeleeuwen was het een smeltkroes van christelijke, islamitische en joodse cultuur. Het uitgebreide monumentale en culturele erfgoed dat dateert uit deze periode, was de reden dat Unesco de historische binnenstad van Toledo in 1986 op de Werelderfgoed heeft geplaatst. In de 16-e eeuw werd het de “keizerlijke stad” genoemd omdat Karel I voornamelijk hier hof hield. En Toledo bezit veel werk van El Greco. Zijn meesterwerken schilderde hij hier.
Of u rijdt rechtstreeks naar Oropesa. Oropesa was in de middeleeuwen en renaissance het agrarische satelietstadje van Toledo. In dit charmante stadje herinneren historische kloosters, kerken en paleizen aan deze tijd. In april worden er de “Middeleeuwse Dagen” georganiseerd, waarin ze hun glorieuze verleden herscheppen.
Uw parador is een van de mooiste voorbeelden van de historische rijkdom, in combinatie met een prachtige omgeving, die deze regio heeft te bieden. De Parador Museo de Oropesa **** was ooit het ouderlijk huis van de Alvarez de Toledo familie, de graven van Oropesa. Het heeft onderdak geboden aan soldaten, religieuze personen en edelen. In 1930 is het geconverteerd tot een hotel en werd het de eerste, historische parador in een keten van kastelen, paleizen en kloosters die dezelfde transformatie hebben ondergaan. De keten, eigendom van de overheid, maakt een onderscheid tussen historische pardors, paradors gelegen in steden en paradors gelegen in natuurgebieden. De, vaak eeuwenoude, historische paradors werden hierdoor behoed voor verval.

Dag 3: Oropesa - Gredos; 90 kilometer.
Uw volgende stop is een parador in de schitterende Sierra de Gredos, een bergketen in het midden van het Iberisch Schiereiland. Het regionale park is een outdoorbestemming bij uitstek. Laat u informeren bij het dichtstbijzijnde informatiepunt over de vele wandelingen, fietstochten en dergelijke, die hier zijn uitgezet. De bewegwijzering schijnt niet helemaal top te zijn, dus koop ter plekke een goede van het gebied.
U overnacht in de Parador de Gredos ***, een indrukwekkend stenen gebouw uit 1928 op een prachtige locatie midden in de naaldbossen, en met een prachtig uitzicht op de Tormes vallei, de bergen van de Sierra de Piedrahita en het Gredos massief. De Parador de Gredos was de eerste parador van de Spaanse keten “Paradores” die in 1928 opgericht is.

Dag 4: Gredos
U heeft de hele dag om op eigen gelegenheid deze schitterende omgeving verder te verkennen.
Overnachting in de Parador de Gredos ***.

Dag 5: Gredos - Salamanca; 105 kilometer.
Vandaag gaat u naar Werelderfgoedstad Salamanca, via de kortste route.  In het geval u de stadsmuren van Avila wilt meepikken, dan betekent dit ongeveer 70 extra kilometers. Maar aangezien de route via Avila over snelwegen gaat, is het in tijd slechts een half uurtje. Avila ligt overigens ook op de route van dag 7. De stadsmuren dateren uit de 11e eeuw en staan samen met vier romaanse kerken niet voor niets op de Werelderfgoedlijst.
Salamanca, een voormalige nederzetting uit de pre Romeinse tijd, viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De hele oude stad staat op de lijst van Unesco; de meeste bezienswaardigheden bevinden zich dus daar en zijn heel goed te voet te verkennen; de universiteit, het Plaza Mayor en de oude en nieuwe kathedraal.
Uw hotel, de Parador van Salamanca ****, ligt op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Tormes, die door deze stad loopt. Het is een modern hotel, voorzien van de nodige faciliteiten en kijkt uit op de oude binnenstad.

Dag 6: Salamanca
U heeft vandaag de hele dag de tijd om deze imposante stad verder te verkennen. Het Plaza Mayor, gebouwd in opdracht van Filips V om de stad te bedanken voor zijn steun in de Spaanse Successieoorlog, werd in 1755 voltooid. Aan het plein, een van de grootste van Spanje, ligt het Koninklijk Paviljoen. Ooit werden hier stierengevechten gehouden; nu kunt er heerlijk rondslenteren en winkelen.
Overnachting in de Parador van Salamanca ****.

Dag 7: Salamanca - La Granja; 180 kilometer.
Zowel Avila als Segovia liggen op uw route; u hoeft er niet eens voor om te rijden. Segovia, staat net als Avila en Salamanca ook op de Werelderfgoedlijst, en wel met hun oude stad en het Romeinse aquaduct uit de 1e eeuw na Christus dat ook, net als de muren van Avila, prachtig geconserveerd is. Het ligt ruim 10 kilometer van uw hotel.
La Granja de San Ildefonso is een koninklijk paleis, door sommigen wel lusthof genoemd, dat ligt aan de voet van de Sierra de Guadarrama. Filips V liet dit in 1720 bouwen om zijn dierbare jeugdherinneringen het hof in Versailles ,van zijn grootvader Lodweijk XIV, te herbeleven. Zowel het paleis als de tuinen zijn echt een bezoek waard.
Uw hotel, de Parador de la Granja ****, is ook indrukwekkend. Het is in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van Karel III als onderkomen voor de “infantes”, de koningskinderen Gabriel en Antonio, en als hoofdkwartier voor de Koninklijke Garde. Ondanks de moderne aanpassingen, heeft het zijn statuur niet verloren.

Dag 8: La Granja - Luchthaven Madrid; 85 kilometer.
Helaas al weer de laatste dag van uw rondreis. Na het ontbijt rijdt terug richting Madrid en U levert uw huurauto in op het vliegveld van Madrid. Had u graag langer willen blijven? Bekijk dan ook onze andere Paradores reizen; Een aantal sluiten mooi aan op deze reis.

Route: Madrid - Madrid, Parador, km | Totaal 670 km
1e dag: Luchthaven Madrid - Alcala de Henares, Parador de Alcala de Henares, 24 km
2e dag: Alcala de Henares - Oropesa, Parador de Oropesa, 189 km
3e dag: Oropesa - Gredos, Parador de Gredos, 90 km
4e dag: Gredos, Parador de Gredos
5e dag: Gredos - Salamanca , Parador de Salamanca, 106 km
6e dag: Salamanca, Parador de Salamanca
7e dag: Salamanca - La Granja, Parador de La Granja, 177 km
8e dag: La Granja - Luchthaven Madrid, 84 km

Inclusief: vliegreis per KLM en verblijf in standaard kamers op basis van logies en ontbijt. Bij deze reis is een huurauto categorie B inbegrepen voor 7 etmalen.

Geeft u de voorkeur aan een grotere auto dan kunt u deze onder opties (stap 3) wijzigen in een andere auto categorie tegen de toeslag tussen categorie B en de door u gewenste categorie. Boekt u met 4 personen en heeft u liever 2 auto's in plaats van 1 auto dan kunt u dat bij boeking vermelden.

Parador de Alcala

Ligging

De Parador van Alcalá de Henares is gehuisvest in het 16de-eeuwse klooster van de Sint-Thomas van het Aquino-orde.Dit charmante hotel combineert moderne faciliteiten met een traditioneel ontwerp en interieur.

De Parador beschikt over een seizoensgebonden buitenzwembad, een restaurant, een bar, airconditioning, internet (gratis), een spa, tuin en een garage

De kamers zijn stijlvol ingericht en zijn voorzien van telefoon, satelliet/kabel TV, minibar, internettoegang, kluis, badkamer met bad/douche, toilet en haardroger. U kunt naar het historische centrum van Alcalà de Henares wandelen, waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan het barokke klooster Las Bernadas. U kunt ook een dagtochtje maken naar Madrid - op slechts 26 km afstand van het hotel. Sluit de dag af met een diner in het uitstekende restaurant van het hotel, dat traditionele Spaanse gerechten serveert. Na de maaltijd kunt u een drankje drinken in de bar van het hotel.

Parador de Gredos

Ligging

Deze Parador bevindt zich in een stenen gebouw uit 1928, te midden van naaldbossen nabij de Sierra de Gredos. De Parador van Gredos ligt op de berg El Alto del Risquillo en heeft een prachtig uitzicht over de Tormes vallei, de bergketen van Gredos, de Piedrahita en de bergketen van Bejar.

Alle kamers zijn voorzien van telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen), kluisje en een minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Het hotel heeft een parking, receptie, lobby met open haard, lift, bar, winkeltje en een specialiteiten restaurant. Tevens is er een tuin en een groot buitenterras.

Parador de Oropesa

Ligging

De Parador de Oropesa is gevestigd in het voormalige ouderlijk huis van de graven van Oropesa, gelegen in de schaduw van het bergmassief Sierra de Gredos. De Parador is hoog gelegen in het oude stadje Oropesa; één van de oudste bewoonde steden van Spanje.

De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

het hotel beschikt over een receptie, bar, lobby, lift en een goed verzorgde tuin met groot zwembad en ligstoelen. Tevens is er een specialiteiten restaurant waar streekgerechten geserveerd worden.

Parador de La Granja

Ligging

De Parador van La Granja is gevestigd in een historisch gebouw dat oorspronkelijk gebouwd was als onderkomen voor de kinderen van Koning Carlos III. Dit complex ligt in de bergen van Guadarrama, ca 100 km ten noorden van Madrid nabij Segovia en is al sinds de 18e eeuw in het bezit van de Spaanse koninklijke familie.
br>De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.
br>Dit hotel beschikt over een uitstekend restaurant, bar, zwembad, Wellness Spa, pinautomaat, kluis, parking en 6 verschillende vergaderzalen.

Parador de Salamanca

Ligging

De Parador is gelegen tegenover het monumentale centrum van Salamanca aan de linkeroever van de rivier de Tormes. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oude en monumentale stad.

De kamers van de Parador zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Het hotel beschikt over een receptie, bar, verschillende salons, lift, winkeltje, garage/parking, sauna, Turks bad, fitnessruimte en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. In het restaurant worden streekgerechten geserveerd.
spanje2021

Fly-Drives Spanje

Een bezoek aan Spanje betekent meer dan een ontmoeting met de zon. Het is de ontdekking van uitstekende gastronomie, gastvrijheid en sprankelende levensvreugde. Het is ook een ontdekking van het rijke erfgoed van monumenten, sporen van verschillende beschavingen en culturele hoogtepunten en oogverblindende natuur.

Ontdek het zonnige Spanje tijdens een rondreis door dit mooie land vol cultuur, adembenemende landschappen en de vriendelijke bevolking. Bekijk rustig en zorgvuldig het grote aanbod in rondreizen door Spanje en ga voor de reis en het gebied die u het meeste aanspreekt. Spanje is te groot om alles in één keer te bezoeken en daarom is het raadzaam om slechts een specifieke regio uit te kiezen.

Beleef Noord Spanje!

Een rondreis door het noorden van Spanje is een reis in het groenste gedeelte van Spanje. Veel beboste bergen, uitgestrekte velden met landbouwgrond en een adembenemende kustlijn. U vindt er onder andere de regio Galicië en de provincie Catalonië.

Ervaar een rondreis door Midden Spanje!

Tijdens prachtige routes door de Spaanse binnenlanden ziet u een combinatie van cultuur en natuur. Oude kastelen en middeleeuwse steden worden er afgewisseld door prachtige natuurparken. Hier ervaart u het echte Spanje!  

Omarm het warme Andalusie!

De meeste mensen denken bij Zuid Spanje aan de Costa del Sol in Andalusië. Maar Andalusië is veel meer dan dat en echt een prachtig gebied om doorheen te reizen. Moorse invloeden geven Zuid Spanje haar karakter met de prehistorische, witte dorpjes.

Het landschap is woestijnachtiger dan in de rest van Spanje en heeft dan ook de meeste zon-uren en hoogste temperaturen van het hele land. Bezoek het prachtige Alhambra paleis in Granada en aanschouw de Moorse bouwstijl op zijn mooist.


Uitgebreider aanbod reizen naar Spanje
Op deze website vindt u onze populairste flydrives in Spanje. Een uitgebreid aanbod van reizen naar Spanje vindt u bij onze Spanje-specialist Mundicolor Vakanties. Kijk op de website of vraag onze Spanje-kenners om een reis op maat.

 

Midden-Spanje

bannermundi2018

Spanje

Een bezoek aan Spanje betekent meer dan een ontmoeting met de zon. Het is de ontdekking van uitstekende gastronomie, gastvrijheid en sprankelende levensvreugde. Het is ook een ontdekking van het rijke erfgoed van monumenten, sporen van verschillende beschavingen en culturele hoogtepunten en oogverblindende natuur.

Ontdek het zonnige Spanje tijdens een rondreis door dit mooie land vol cultuur, adembenemende landschappen en de vriendelijke bevolking. Bekijk rustig en zorgvuldig het grote aanbod in rondreizen door Spanje en ga voor de reis en het gebied die u het meeste aanspreekt. Spanje is te groot om alles in één keer te bezoeken en daarom is het raadzaam om slechts een specifieke regio uit te kiezen.

Beleef Noord Spanje!

Een rondreis door het noorden van Spanje is een reis in het groenste gedeelte van Spanje. Veel beboste bergen, uitgestrekte velden met landbouwgrond en een adembenemende kustlijn. U vindt er onder andere de regio Galicië en de provincie Catalonië.

Ervaar een rondreis door Midden Spanje!

Tijdens prachtige routes door de Spaanse binnenlanden ziet u een combinatie van cultuur en natuur. Oude kastelen en middeleeuwse steden worden er afgewisseld door prachtige natuurparken. Hier ervaart u het echte Spanje!  

Omarm het warme Andalusie!

De meeste mensen denken bij Zuid Spanje aan de Costa del Sol in Andalusië. Maar Andalusië is veel meer dan dat en echt een prachtig gebied om doorheen te reizen. Moorse invloeden geven Zuid Spanje haar karakter met de prehistorische, witte dorpjes.

Het landschap is woestijnachtiger dan in de rest van Spanje en heeft dan ook de meeste zon-uren en hoogste temperaturen van het hele land. Bezoek het prachtige Alhambra paleis in Granada en aanschouw de Moorse bouwstijl op zijn mooist.


Uitgebreider aanbod reizen naar Spanje
Op deze website vindt u onze populairste flydrives in Spanje. Een uitgebreid aanbod van reizen naar Spanje vindt u bij onze Spanje-specialist Mundicolor Vakanties. Kijk op de website of vraag onze Spanje-kenners om een reis op maat.

Reisdata
- dagelijks t/m eind maart

Inbegrepen
- vlucht per KLM Amsterdam - Madrid v.v. (o.b.v. de G-klasse)of
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 7 etmalen Avis autohuur categorie B. (Seat Ibiza of gelijkwaardig)
- 7 overnachtingen in aangegeven Paradores o.b.v. logies en ontbijt*

Niet inbegrepen
- lunches en diners
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- eventuele parkeerkosten
- persoonlijke uitgaven
- ruimbagage
- bemiddelingskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij en het goedkoopste actietarief van de Paradores. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Voor deze special zijn slechts een beperkt aantal stoelen/kamers beschikbaar. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt