Zoek op land, regio of reis

×

Catalonië...

Catalonië

De deelstaat Cataluña wordt gekenmerkt door de grote variatie in het bijzondere landschap. Zo reist u door de prachtige berglandschappen, over kronkelige wegen en langs de meest pittoreske dorpjes.

Aan de ene kant vindt u het dichtbevolkte gedeelte langs de Middellandse Zeekust, namelijk de Costa Brava en de omgeving van Barcelona. Maak een strandwandeling over een van de vele stranden, bewonder de werken van beroemde kunstenaars zoals Gaudí en Dalí.

Aan de andere kant vindt u hier de prachtige natuur van de Catalaanse Pyreneeen met het unieke Nationale Park Aigues Tortes. Hier zult u ook middeleeuwse dorpjes als Seo de Urgel en het bergdorpje Espot tegenkomen. Dit laatste dorpje is ‘s zomers een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en ‘s winters kunt u hier uitstekend wintersporten.

Dit mag u niet missen

Bezoek de eindeloze stranden van de Costa Dorada, Costa Barcelona en Costa Brava. Met badplaatsen zoals Sitges, Tossa de Mar en Cadaqués. Als u van berglandschappen houdt mag het National Park of Aigüestortes y Estany de Sant Maurici niet ontbreken. Een prachtig stukje onbekend natuurschoon met ruim 250 bergmeren.

De beste reistijd voor Catalonië

De beste reistijd voor Catalonië verschilt, maar over het algemeen zijn lente (april - juni) en herfst (september - november) ideaal. Met gematigde temperaturen tussen 15 en 25 graden bieden deze maanden een perfect klimaat voor het verkennen van bezienswaardigheden zoals de Sagrada Família in Barcelona of de Costa Brava. De lente brengt bloeiende flora en minder drukte, terwijl de herfst kleurrijke landschappen en lagere toeristenaantallen biedt. Hoewel juni en juli warm zijn, met temperaturen tot 30 graden, zijn ze geschikt voor strandbezoeken, zoals naar de prachtige stranden van Sitges. Vermijd intense zomerhitte in augustus voor een meer comfortabele ervaring.

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips