Zoek op land, regio of reis

×

De Natuurparken van Gredos en Monfrague...

Kom tot rust in de natuur

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Breng acht dagen door in de prachtige natuur van Midden-Spanje en kom meer te weten over de geschiedenis van de regio.

Vanaf 850,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 29/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Een 8-daagse reis door de groene Sierra's en golvende, rotsachtige heuvels van Extremadura. Dit gebied is ideaal voor natuurliefhebbers en voor hen die zonder hordes toeristen het oude Spanje willen ontdekken. U vindt er, behalve de natuurparken van Gredos en Monfragüe, ook tal van ruïnes van oude nederzettingen, maar ook goed geconserveerde middeleeuwse stadjes zoals Plasencia, Trujilo en Caceres.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid - Gredos, Parador de Gredos, 185 km
Dag 2: Gredos, Parador de Gredos
Dag 3: Gredos - Jarandilla de la Vera, Parador de Jarandilla de la Vera, 102 km
Dag 4: Jarandilla de la Vera - Plasencia, Parador de Plasencia, 50 km
Dag 5: Plasencia, Parador de Plasencia
Dag 6: Plasencia - Oropesa, Parador de Oropesa, 90 km
Dag 7: Oropesa, Parador de Oropesa
Dag 8: Oropesa - Luchthaven Madrid, 171 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Gredos, Parador de Gredos, 185 km
1 nacht Jarandilla de la Vera, Parador de Jarandilla de la Vera
2 nachten Plasencia, Parador de Plasencia
2 nachten Oropesa, Parador de Oropesa

Dag 1 - 2: De prachtige omgeving van Sierra de Gredos

Uw eerste stop is een parador in de schitterende Sierra de Gredos, een bergketen in het midden van het Iberisch Schiereiland. Het regionale park is een outdoorbestemming bij uitstek. Laat u informeren bij het dichtstbijzijnde informatiepunt over de vele wandelingen en fietstochten die hier zijn uitgezet. Koop ter plekke een goede kaart van het gebied.

U overnacht in de Parador de Gredos ***, een indrukwekkend stenen gebouw uit 1928 op een prachtige locatie midden in de naaldbossen. Geniet hier van een prachtig uitzicht op de Tormesvallei, de bergen van de Sierra de Piedrahita en het Gredos-massief. De Parador de Gredos was de eerste parador van de Spaanse keten 'Paradores' , die in 1928 opgericht is.

Route: Vliegveld Madrid (ophalen huurauto) - Gredos, 185 km

Dag 3: Een historische parador

Het stadje Jarandilla de la Vera wordt omgeven door ravijnen, stromen en natuurlijke bronnen. Er is onder andere nog een brug uit de Romeinse tijd te bewonderen.

De Parador is in de 15e eeuw gebouwd als kasteel/paleis. Keizer Karel V verbleef er jaarlijks enkele maanden. Dankzij de zorgvuldige renovatie is de middeleeuwse sfeer behouden, maar zijn wel moderne faciliteiten toegevoegd, zoals een buitenzwembad. Keizer Karel V ligt begraven in het, op slechts 6 km afstand gelegen, Monasterio de Yuste. Dit klooster is nationaal erfgoed, maar de monniken hanteren de openingstijden niet altijd zoals aangegeven.

Route: Gredos - Jarandilla de la Vera, 102 km

Dag 4 - 5: Diepe kloven en uitgestrekte weides

Na Jarandilla de la Vera rijdt u door naar Plasencia in Extremadura. Deze dagen heeft u de tijd om het het Parque Nacional de Monfragüe te bezoeken, met 18.000 hectare het grootste natuurreservaat van de regio Extremadura en opgenomen op de lijst met beschermde natuurgebieden van UNESCO. De kern van het park wordt gevormd door verschillende aaneengesloten en parallel lopende kleine bergruggen ('sierras'), die onderling verbonden worden door de Tajo-rivier. De Tiétar en andere kleinere beken slijten diepe kloven uit, alvorens in de Tajo uit te monden, waardoor een spectaculair samenspel ontstaat van rotskliffen, het leefgebied van veel vogels. Het water van genoemde rivieren wordt tegenwoordig opgestuwd door de stuwdammen van Alcántara, Torrejón-Tajo en Torrejón-Tiétar. Ondanks dat het gebied niet erg hoog ligt, hebben het grillige reliëf en de rivieren ervoor gezorgd dat de mediterrane bossen en struwelen, die een heel hoge natuurwaarde hebben, goed behouden zijn gebleven. Maar wat dit gebied werkelijk meerwaarde geeft is de enorme oppervlakte aan 'dehesas' (boomweides) die zich uitstrekken van noord naar zuid door het Nationale Park en die een grote voedingsbron zijn voor de meest waardevolle vogels van Monfragüe.

Hier hebben we voor u de ongelooflijk mooie Parador de Plasencia **** gereserveerd, gevestigd in het 15e-eeuwse Santo Domingo klooster. De dikke stenen muren, hoge bewerkte plafonds en gewelfde gangen maken dit tot een indrukwekkend onderkomen. Deze parador had een strategische locatie omdat het aan de Ruta de la Plata lag, de 1000 kilometer lange Zilverroute, van Sevilla naar Santiago de Compostela, alsmede aan de pelgrimsroute. In het oude stadje vindt u veel historische gebouwen, uit diverse periodes. Voor de natuurliefhebbers ligt ten zuiden van Plasencia het schitterende Parque Natural de Monfrague, met een bijzonder gevarieerde fauna. In het vlakbij gelegen Villareal de San Carlos bevindt zich het informatiecentrum.

Tip: Als u ook een stukje cultuur wilt meepikken, adviseren wij u een bezoek te brengen aan de oude binnenstad van Caceres en Trujillo. Voor de extra kilometers hoeft u het niet te laten. De oude binnenstad van Caceres is in 1986 op de Werelderfgoedlijst geplaatst, omdat de prachtige architectuur, een mix van romaanse, Moorse, gotische en renaissance stijlen, een reflectie is van haar geschiedenis.

Route: Jarandilla de la Vera - Plasencia, 50 km

Dag 6 - 7: Een stukje geschiedenis

Oropesa was in de middeleeuwen en renaissance het agrarische satellietstadje van Toledo. In dit charmante stadje herinneren historische kloosters, kerken en paleizen aan deze tijd. In april worden er de 'Middeleeuwse Dagen' georganiseerd, waarin ze hun glorieuze verleden herscheppen. Toledo is bovendien slechts 125 kilometer rijden van Oropesa en heeft een indrukwekkend curriculum; het werd al bewoond ver voor Christus en de Romeinen hebben zich hier gevestigd. In de 6e eeuw kozen de Visigoten het als hun hoofdstad en in de middeleeuwen was het een smeltkroes van christelijke, islamitische en joodse cultuur. Het uitgebreide monumentale en culturele erfgoed dat dateert uit deze periode was de reden dat Unesco de historische binnenstad van Toledo in 1986 op de Werelderfgoed heeft geplaatst. In de 16e eeuw werd het de 'Keizerlijke Stad' genoemd, omdat Karel I voornamelijk hier hof hield. En in Toledo vindt u veel werken van El Greco; veel van zijn meesterwerken schilderde hij hier.

Uw Parador is een van de mooiste voorbeelden van de historische rijkdom, in combinatie met een prachtige omgeving, in deze regio. De Parador Museo de Oropesa **** was ooit het ouderlijk huis van de Alvarez de Toledo familie, de graven van Oropesa. Het heeft onderdak geboden aan soldaten, religieuze personen en edelen. In 1930 is het geconverteerd tot een hotel en werd het de eerste historische parador in een keten van kastelen, paleizen en kloosters die dezelfde transformatie hebben ondergaan. De keten, eigendom van de overheid, maakt een onderscheid tussen historische pardores, paradores gelegen in steden en paradores gelegen in natuurgebieden. De vaak eeuwenoude historische paradores werden hierdoor behoed voor verval.

Route: Plasencia - Oropesa, 90 km

Dag 8: Tevreden weer naar Nederland

Helaas al weer uw laatste dag. Na het ontbijt rijdt u terug richting Madrid en levert u uw huurauto weer in op het vliegveld van Madrid.

Route: Oropesa - Madrid (inleveren huurauto), 171 km

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Gredos

Deze Parador bevindt zich in een stenen gebouw uit 1928, te midden van naaldbossen nabij de Sierra de Gredos. De Parador van Gredos ligt op de berg El Alto del Risquillo en heeft een prachtig uitzicht over de Tormes vallei, de bergketen van Gredos, de Piedrahita en de bergketen van Bejar. Alle kamers zijn voorzien van telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen), kluisje en een minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel heeft een parking, receptie, lobby met open haard, lift, bar, winkeltje en een specialiteiten restaurant. Tevens is er een tuin en een groot buitenterras.

Parador de Jarandilla

De Parador van Jarandilla is gevestigd in een kasteel uit de 15e eeuw, dat beschut is gelegen in het landschap van de Vera en de Tiétar vallei. Op 6 km van de Parador ligt het beroemde o Monasterio de Yuste welke behoord tot het nationaal erfgoed. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, TV (met satellietkanalen), kluisje en een minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lobby, restaurant met streekgerechten, parking en een mooi aangelegde tuin met zwembad en speeltuin.

Parador de Plasencia

De Parador van Plasencia is gevestigd in een voormalig klooster, gebouwd in de 15e eeuw midden in het historische centrum. Alle kamers zijn ruim en verzorgd en beschikken over telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, salons, restaurant en garage. Tevens is er een sauna, een zwembad en een fitnessruimte aanwezig in de Parador.

Parador de Oropesa

De Parador de Oropesa is gevestigd in het voormalige ouderlijk huis van de graven van Oropesa, gelegen in de schaduw van het bergmassief Sierra de Gredos. De Parador is hoog gelegen in het oude stadje Oropesa; één van de oudste bewoonde steden van Spanje. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lobby, lift en een goed verzorgde tuin. Geniet van een spectaculair uitzicht over het omringende landschap terwijl u een duik neemt in het buitenzwembad. 's Avonds kan u terecht in het sfeervolle restaurant om te proeven van de de typisch lokale gerechten, gemaakt met verse, seizoensgebonden producten.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Extremadura, genieten van elke stap die je zet!

Otto-Mark Schaap, directeur & eigenaar

Er zijn maar weinig landen in Europa die zo’n variëteit bieden als Spanje. Extremadura is een inspirerend deel van Spanje, is goed bereikbaar en verrast u na iedere kilometer. De kusten bieden zonnig vakantieplezier, de binnenlanden barsten van de historie en bouwkunst en de steden zijn de perfecte verzamelplek voor historie en cultuur. Met de regio Extremadura wordt er weer een heel scala aan toeristische mogelijkheden aan het Spaanse pallet toegevoegd. Het land van de 'Conquistadores' is één van de minst bekende regio's van Spanje en bestaat uit de twee provincies, namelijk Caceres en Badajoz. De beste reistijden zijn het hele jaar door, maar in de zomermaanden kan het erg heet zijn. Het is aan te raden om zo af en toe een zijweggetje te pakken en op de gok wat rond te toeren. Voor u het weet zit u in een heel klein plaatsje aan lokale specialiteiten. Hier is een 3-gangenmaaltijd voor €10,- eerder regel dan uitzondering.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips