Zoek op land, regio of reis

×

Murcia...

Murcia

Murcia is een regio met een rijke geschiedenis, prachtige landschappen en vele stranden. De Costa Cálida, de zonnige kust, dankt zijn naam aan meer dan 3.000 zonuren per jaar en de kustlijn die wordt omringd door het warme water van twee zeeën.

In Murcia stad vindt u de gotische kathedraal, een indrukwekkend architectonisch meesterwerk met barokke invloeden. Vergeet niet de kapel met de schatkamer te bezoeken. Cartagena, de historische havenstad, heeft een rijke geschiedenis met Romeinse theaters, kastelen en archeologische sites. Maak een wandeling door de oude straten en ontdek de culturele schatten. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het natuurpark Sierra Espuña een aanrader. Het biedt prachtige wandelpaden, schilderachtige uitzichten en de mogelijkheid om de lokale flora en fauna te verkennen.

Dit mag u niet missen

Verken Cabo de Palos, een schilderachtig vissersdorpje op een klein schiereiland. Het biedt adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee en heeft een charmante jachthaven. Verken de vuurtoren en geniet van verse zeevruchten in lokale restaurants. Calblanque Regionaal Park is een ongerept natuurreservaat met ongerepte stranden en een divers ecosysteem. Calblanque is een goede plek om te wandelen, vogels te spotten en te genieten van de onaangetaste schoonheid van de kustlijn. Ontdek de lokale wijntraditie in de regio Jumilla. Bezoek wijngaarden en proef de regionale wijnen, waaronder de beroemde Monastrell-druif.

De beste reistijd voor Murcia

De beste reistijd voor Murcia zijn de lente (maart - juni) en herfst (september - november). Met gematigde temperaturen tussen 15 en 25 graden Celsius bieden deze periodes de perfecte omstandigheden voor activiteiten zoals het verkennen van historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Murcia of het genieten van lokale gastronomie. De zomer (juli en augustus) kan de temperatuur flink oplopen boven de 30 graden, meer geschikt voor zonaanbidders aan de stranden van de Costa Cálida.

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips