Style in Travel

Roadtrip Spanje: De Legacy of Al Andalusi II route

Zoals Nederland met tulpen en klompen gestereotypeerd wordt, wordt Andalusië dat met stranden, flamenco, fiestas, tapas en sherry; deze typering symboliseert de ontspannen levensstijl van de Andalusiers. Maar Andalusie heeft zoveel meer te bieden; een bijzonder rijke historie waarin de Moren zeven eeuwen de scepter hebben gezwaaid en er een fascinerende erfenis hebben achtergelaten, met name in de Werelderfgoedsteden Cordoba en Granada. Sevilla, de derde Werelderfgoedstad van deze regio ligt niet op de route van deze rondreis. Maar, als u het graag wilt en flink doortrapt, kunt u Sevilla vanuit Cordoba ook nog meepakken als stop.

Route:
1e dag: Malaga - Jaen - Ubeda Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar. Jaen is niet alleen het land van de olijven. Het stadsgezicht wordt bepaald door het Castillo de Santa Catalina, een arabisch fort dat vooral opvalt vanwege zijn enorme toren. Jaén was nooit een grote belangrijke stad met sterke invloed op de regio. Die rol werd in het verleden gespeeld door Cordoba en Granada. Maar dat neemt niet weg dat Jaén redelijke welvaart heeft gekend, dankzij lood uit de omringende bergen en later de lucratieve productie van olijfolie. Jaén werd door de Moren Geen genoemd, halteplaats voor karavanen. Het fort op de strategische plaats tussen Andalusië en Castilië werd na de verovering door Ferdinand III Castillo de Santa Catalina genoemd. Het kasteel domineert nog steeds op een bergtop boven de stad. Andere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de kathedraal die hoog oprijst boven het centrum van de stad. Met de bouw ervan werd in 1492 begonnen en onder de Vlaams-Andalusische bouwmeester Andrés de Vandaelvira werd het werk grotendeels voltooid. In de kerk vindt u veel smeedwerk van de kunstenaar Bartolomé die veel hekwerken voor kerken en kapellen maakte. Via het kunstnijverheidsmuseum Palacio Villardompardo kunt u ook de Baños Árabes bezoeken. De Capilla de San Andrés is een mudéjar kapel uit de 16de eeuw waar een hoogtepunt uit het werk van eerdergenoemde Bartolomé te zien is. Overnachting: Parador van Ubeda****.

2e dag: Jaen - Ubeda In een uitgestrekt gebied van olijfboomgaarden en omsloten door de bovenvallei van de Guadalquivir ligt Ubeda. De oude stad ligt binnen de stadsmuren die door de Moren zijn gebouwd rond 852. Verder zijn de gebouwen in Úbeda voornamelijk van renaissancistische architectuur, dankzij enkele van de invloedrijkste mannen van de 16de eeuw, Francisco de los Cobos en Juan Vázquez de Molina. Vooral het plein dat de naam draagt van de laatste, is sfeervol en wordt omringd door elegante paleizen en kerken. Ook de Parador van Úbeda staat aan dit plein en het was de voormalige residentie van de kapelaan van de Capilla del Salvador die weer ontworpen was als persoonlijke kapel voor Francisco de los Cobos. Overnachting: Parador van Ubeda ****.

3e dag: Ubeda - Cazorla De rivier Guadalquivir ontspringt in het gebergte van Cazorla, een van de groene longen van Andalusie. Deze streek met hoge bergtoppen, bomen en waterrijke kreken, maakt deel uit van het grootste natuurgebied van Spanje. Overnachting: Parador van Cazorla *** TIP: Op weg naar Cazorla raden wij u aan u om om te rijden via Baeza, door de Romeinen Baetica genoemd, wordt omgeven door grote uitgestrekte olijfgaarden, zo kenmerkend voor de provincie Jaen. Het stadje heeft opmerkelijk veel renaissance gebouwen. Nadat het in 1226 werd veroverd door Ferdinand III, overigens als eerste Andalusische stad die door de Moren werd opgegeven, werd het bevolkt door Castillaanse ridders. Die bloeiperiode bereikte zijn hoogtepunt in de 16de eeuw toen Andrés de Vandaelvira er schitterende gebouwen heeft laten neerzetten. Baeza leent zich uitstekend voor een stadswandeling langs de vele fraaie gebouwen met verschillende stijlen.

4e dag: Cazorla Cazorla is een klein, leuk plaatsje met oude huizen en trapstraatjes en pleintjes, maar het is vooral bekend van het Parque Natural de Cazorla, Segura y Las Villas. Hier ontspringt tussen de drie paralel lopende ketens Sierra de Segura, Sierra del Pozo en de Sierra de Cazorla, de 560 kilometer lange rivier de Guadalquivir. Het bergmassief is niet zo hoog, maar het is een schitterend natuurgebied met een rijke vegetatie van pijnbomen en kleinere planten als tijm, jasmijn, lavendel en het zeldzame Cazorla viooltje. Er komen in dit gebied meer dan 100 vogelsoorten voor waaronder de steenarend, vale gier en lammergier. U kunt er ook de otter aantreffen en het everzwijn en de moeflon. Het gebied is zeer geschikt voor wandelingen waarover op verschillende plaatsen uitgebreide informatie wordt gegeven. Overnachting: Parador van Cazorla ***

5e dag: Cazorla - Granada Granada spreekt velen tot de verbeelding. Het is een veel bezongen stad met een indrukwekkende geschiedenis. Reeds de Romeinen stichtten er Illiberis waaruit Granada later is ontstaan en waar nu de oude wijk Alcazaba Cadima ligt. Hier en in het lager geleden deel, de wijk Albaicín, vindt u de vele winkeltjes, barretjes en restaurantjes met veelal een Noord Afrikaanse inslag. Het is er gezellig, er is een drukte van belang en toch kun je er heerlijk rondslenteren. Een andere aantrekkelijke wijk voor gezellig rondneuzen is vlakbij, de wijk rond de kathedraal. Hier vindt u weer de chiquere winkels. Natuurlijk gaat u de bezienswaardigheden van Granada bezoeken en daarbij zal de citadel het hoogtepunt zijn. Het Alhambra met de Generalife, het paleis van Karel V en de vesting is een complex monument met zoveel details dat u steeds na vele veschillende bezoeken weer nieuwe details zult ontdekken. Dus bij uw eerste bezoek komt u ogen tekort. En dan heeft Granada nog veel meer in petto: de kathedraal, Capilla Real, Corral de Carbón, Casa de los Tiros, El Bañuelo, u heeft het druk, maar prettig druk in deze stad die u ´s avonds weer een keur aan genoegens te bieden heeft. In Granada is de tapa altijd bij het drankje inbegrepen en zelden zult u zo´n litanie aan heerlijke tapas aangeboden krijgen. De Parador van het Alhambra, gelegen midden in het Alhambra, is gevestigd in het oude klooster San Francisco, gelegen tussen de ingang van het Alhambra en de torens van de Infantas en La Cautiva, net tegenover de bekende tuinen van het Generalife. De Parador werd geopend in 1954 in het gebouw wat ooit ook bekend stond als het Palacio de los Infantes. Deze reis biedt u een unieke ervaring om te kunnen slapen daar waar ooit Koningen en Moorse Prinsen sliepen.

6e dag: Granada - Cordoba Deze stad, gebouwd door de Romeinen, werd begin 8e eeuw veroverd door de Moren. De oude stad, en het pronkstuk, de Mezquita, staan op de Werelderfgoedlijst. De invloed van de Moren op deze stad is, op zijn minst, indrukwekkend te noemen. Wist u dat in de 10e eeuw Cordoba, met rond een half miljoen inwoners, de grootste stad ter wereld was? En dat het toen tevens het belangrijkste financiële, commerciële en culturele centrum van de wereld was? Van de talrijke monumenten die Cordoba aan zijn glorietijd heeft overgehouden, mag u in ieder geval de Mezquita niet overslaan Uw hotel, de moderne Parador de Cordoba ****, staat op de ruines van het in de 8e eeuw gebouwde zomerpaleis van Abd-ar-Rahman I, die hier in de 8e eeuw het kalifaat Cordoba stichtte. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

7e dag: Cordoba Vandaag heeft u de mogelijkheid om Sevilla te bezoeken, deze stad, ook wel de meest Spaanse stad van Spanje genoemd ligt op ca. 90 minuten rijden van uw Parador. In de oude joodse wijk met een wirwar van witgeschilderde straatjes. Hier vindt u de kathedraal met La Giralda, de Moorse klokkentoren, die u kunt beklimmen en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Ook 's-avonds is het de moeite waard door Santa Cruz te slenteren; de barretjes en restaurantjes trekken veel gasten en het is er altijd gezellig druk. Overnachting in de Parador de Cordoba ****.

8e dag: Cordoba. Helaas, het zit er weer op; Na het ontbijt begint u aan uw terugreis.

Inclusief:
- 7 overnachtingen in de aangegeven accommodatie(s) op basis van logies en ontbijt.

Maatwerk:
Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes in Frankrijk, Spanje en/of Portugal. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.

De Legacy of Al Andalusi II route

Paradores de Turismo
Paradores zijn een uniek netwerk van charmehotels, gesitueerd door heel Spanje. De eerste Parador werd opgericht in 1928 en vandaag de dag zijn er 93 verspreid over het land. Velen zijn in prachtig gerestaureerde historische gebouwen - Moorse forten, voormalige kloosters, paleizen, kastelen, landhuizen, sommige in op locaties die op de wereld erfgoed lijst staan, anderen in Nationale Parken en bergachtige gebieden of in een idyllische kustplaatsje. De unieke stijl en de schitterende omgeving van enkele van de Paradores, gecombineerd met hun uitstekende restaurants, maken dat ze een ideale setting zijn voor een luxe verblijf in Spanje. Alle kamers bieden comfortabele accommodatie en goede service. De restaurants zijn van een hoog niveau met de focus op regionale gerechten en uitstekende lokale wijnen. Ze variëren van 3 tot 5 sterren en zijn, verrassend genoeg, zeer redelijk geprijsd. Op bepaalde tijden van het jaar hebben ze verbluffende speciale aanbiedingen!

Cultuur, gastronomie…
…en kunst, diners en middeleeuwse opvoeringen, wijnproeven en wijncursussen, routes door emblematische Spaanse plaatsen... De paradores geven u de gelegenheid om een belangrijk deel van de Spaanse cultuur te leren kennen. Meld u aan voor een bezoek met gids aan de Moskee van Cordoba, een van de meest bijzondere bouwwerken in de wereld. Wandel door de historische centra van steden zoals Segovia, Salamanca o Santiago de Compostela, alle door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoedsteden, via routes die door de paradores zelf worden georganiseerd. U kunt dit alles doen terwijl u tot rust komt in hotels waar het comfort en de voortreffelijke klantenservice voorop staan. Wat wilt u nog meer?

Sporten voor de grootste durfals
Als u uw adrenalinapeil wilt verhogen, dan hebt u geluk: Paradores zijn uitgelezen plaatsen om een avontuur te beginnen dankzij hun op het actieve toerisme gerichte programma's. In de parador van Cazorla kunt u het nationale park van Cazorla bezoeken. Wilt u de kick van het rafting ervaren of kanoën in spectaculaire natuurgebieden zoals de rivier de Sella, de Miño of het natuurpark van Grazalema? Het enige wat u hoeft te doen is een kamer reserveren in de paradores van Cangas de Onis, Tui of Ronda. Andere mogelijkheden zijn: een rondvaart in een heteluchtballon die u kunt ondernemen in de parador van Vic-Sau; duiken in El Hierro; in grotten afdalen vlak naast de parador van Fuente Dé, midden in het gebergtePicos de Europa; paardrijden of tochten in een terreinwagen door het gebergte Sierra de Gredos. De keuze is enorm!

En natuurlijk, golfen
Spanje is een must voor golfliefhebbers. Denk er niet langer over na: maak kennis met deze sport, of verbeter uw zwakke plekken, tijdens de intensieve golfcursussen die u bijvoorbeeld kunt volgen in de paradores van Malaga Golf, el Saler, Aiguablava, Ayamonte, Benicarló of Jávea. Geweldige golfbanen tegen hele voordelige prijzen.

Natuur van zuid naar noord
Bergschoenen en -kleding, rugzak, veldfles, hoed, zonnebrandmiddel, regenjas voor het geval dat, en heel veel zin om ongelofelijk mooie landschappen te zien. Kom het zelf beleven: De paradores organiseren excursies naar indrukwekkende natuurgebieden zoals de nationale parken van de Tablas de Daimiel, Doñana of Monfragüe, waar u kunt genieten van hun flora en fauna. Maar er valt meer te doen. Wandelen in La Palma, een eiland dat door de UNESCO is uitgeroepen tot Biosfeerreservaat; unieke landschappen aanschouwen, zoals Las Médulas, een compleet werelderfgoed verborgen tussen de bergen van Castilië en Leon; de sterren bewonderen vanaf de berg de Teide, de hoogste top van Spanje.… Heel verleidelijk, vindt u niet?

Oasis aan gevoelens
Arabische baden en bubbelbaden, schoonheidsbehandelingen, spa -programma's midden in de natuur, massages aan de Middellandse-Zeekust… Klinkt goed, niet? Paradores zijn een ideale manier om aan de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen. Alleen, met zijn tweeën of in gezelschap van vrienden. In de paradores van Cordoba, Hondarribia, Vielha, Zafra en Limpias vindt u de ideale rust en welzijn om uw lichaam en geest te verlichten. Rust, gezondheid en relaxen: laat u verleiden.
bannermundi2018

Spanje

Een bezoek aan Spanje betekent meer dan een ontmoeting met de zon. Het is de ontdekking van uitstekende gastronomie, gastvrijheid en sprankelende levensvreugde. Het is ook een ontdekking van het rijke erfgoed van monumenten, sporen van verschillende beschavingen en culturele hoogtepunten en oogverblindende natuur.

Ontdek het zonnige Spanje tijdens een rondreis door dit mooie land vol cultuur, adembenemende landschappen en de vriendelijke bevolking. Bekijk rustig en zorgvuldig het grote aanbod in rondreizen door Spanje en ga voor de reis en het gebied die u het meeste aanspreekt. Spanje is te groot om alles in één keer te bezoeken en daarom is het raadzaam om slechts een specifieke regio uit te kiezen.

Beleef Noord Spanje!

Een rondreis door het noorden van Spanje is een reis in het groenste gedeelte van Spanje. Veel beboste bergen, uitgestrekte velden met landbouwgrond en een adembenemende kustlijn. U vindt er onder andere de regio Galicië en de provincie Catalonië.

Ervaar een rondreis door Midden Spanje!

Tijdens prachtige routes door de Spaanse binnenlanden ziet u een combinatie van cultuur en natuur. Oude kastelen en middeleeuwse steden worden er afgewisseld door prachtige natuurparken. Hier ervaart u het echte Spanje!  

Omarm het warme Andalusie!

De meeste mensen denken bij Zuid Spanje aan de Costa del Sol in Andalusië. Maar Andalusië is veel meer dan dat en echt een prachtig gebied om doorheen te reizen. Moorse invloeden geven Zuid Spanje haar karakter met de prehistorische, witte dorpjes.

Het landschap is woestijnachtiger dan in de rest van Spanje en heeft dan ook de meeste zon-uren en hoogste temperaturen van het hele land. Bezoek het prachtige Alhambra paleis in Granada en aanschouw de Moorse bouwstijl op zijn mooist.


Uitgebreider aanbod reizen naar Spanje
Op deze website vindt u onze populairste flydrives in Spanje. Een uitgebreid aanbod van reizen naar Spanje vindt u bij onze Spanje-specialist Mundicolor Vakanties. Kijk op de website of vraag onze Spanje-kenners om een reis op maat.

roadtrips-spanje2021

Autorondreizen Spanje

Autorondreizen Zuid-Europa
Style in Travel is de specialist op het gebied van fly-drive vakanties naar Zuid-Europa. We bieden reeds vele jaren het grootste aanbod op de Nederlandse markt. Uiteraard altijd karakteristieke charmante accommodaties waar het voor u een genot is om te verblijven. Wilt u dit jaar Spanje, Portugal of Italië per eigen vervoer bezoeken? Dat kan natuurlijk, eventueel met een of meerdere overnachtingen en route.

Roadtrip Spanje
Aangekomen in Spanje verblijft u in een van onze boutique charming hotels, of in de bekende Paradores, waarvan wij het beste aanbod voor u hebben, verdeeld over het hele land. Ga terug in de tijd en maak kennis met deze voormalige kloosters, kastelen en paleizen. Allemaal met de luxe en service die u mag verwachten! Het noorden van het land is bergachtig, bebost en voorzien van een prachtige indrukwekkende kustlijn. Centraal Spanje is het gebied voor de natuur- en cultuurliefhebber. Steden als Salamanca, Madrid en Castilië zijn adembenemend mooi. Andalusië en het minder bekende Extremadura in het zuiden zijn ook een must voor de cultuurliefhebbers. Eigenlijk is het hele land een groot (openlucht)museum……

AVIS huurauto, ook vanuit Nederland, veilig op reis
Style in Travel heeft met AVIS, haar vaste partner in Europa, een afspraak gemaakt om tegen zeer concurrerende tarieven uw huurauto vanuit Nederland te reserveren. Heeft u geen of een wat oudere auto; heeft u een lease auto met een beperkt aantal kilometers? Wij bieden via deze optie de mogelijkheid om met een nieuwe auto naar uw vakantiebestemming te reizen. In het boekingsproces vindt u de opties. Style in Travel en AVIS zorgen voor een onbezorgde vakantie!


Uitgebreider aanbod reizen naar Spanje
Op deze website vindt u onze populairste flydrives in Spanje. Een uitgebreid aanbod van reizen naar Spanje vindt u bij onze Spanje-specialist Mundicolor Vakanties. Kijk op de website of vraag onze Spanje-kenners om een reis op maat.

 

Overnachtingen tijdens uw reis
Tijdens onze reizen verblijft u in goede 3 of 4-sterrenhotels. Wilt u de reis uitbreiden of wilt u afwijken van de gepubliceerde route, dan maken wij uw reis graag op maat. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Route van uw reis
Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Exclusief:
EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden. Indien u in een appartement of soortgelijke accommodatie verblijft, dan kan het voorkomen dat er door de accommodatieverschaffer, ter plaatse, meerkosten in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld eindschoonmaak.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt