Zoek op land, regio of reis

×

Reisinspiratie Tenerife...

Prachtig Tenerife

door Lisa van Dijck

Voor mijn opleiding heb ik een half jaar stage mogen lopen op Tenerife. Omdat dit eiland mij enorm geïnspireerd heeft wil ik u hierbij graag wat meer over dit prachtige eiland vertellen.

Tenerife is een vulkaaneiland; het eiland is opgesplitst in twee delen, Tenerife Noord en Tenerife Zuid. Zelf heb ik in het plaatsje Costa Adeje gewoond, gelegen in het zuiden van Tenerife. Mocht u van het strand houden dan raad ik u aan om Playa del Duque te bezoeken. Vanaf dit strand heeft u zicht op een mooie azuurblauwe zee.

In het half jaar dat ik op Tenerife heb verbleven heb ik het eiland ontdekt. Hierbij mijn top 5:

El Teide
El Teide is de grootste vulkaan op het eiland Tenerife. Met zijn 3718 meter boven zeeniveau en 7000 meter boven de zeebodem is het de hoogste berg van Spanje. El Teide kunt u op verschillende manieren bezoeken. U kunt ervoor kiezen om zelf met de auto te rijden of een begeleide tour boeken. Zelf ben ik er met de auto geweest en heb ik een ‘Teide by night’ tour gedaan. Tijdens deze tour, met gids, kunt u hier naar de sterren kijken. Erg indrukwekkend!

Siam Park
Siam Park is een van de grootste waterpretparken van Europa. In Siam park vindt u een groot aanbod aan waterglijbanen en er is voor ieder wat wils. D

Loro Parque
Loro Parque is een dierentuin in het noorden van Tenerife. Deze dierentuin heeft de grootste verzameling aan papegaaien en staat daarnaast ook bekend om zijn orka show. Deze dierentuin is leuk voor zowel jong als oud.

Masca
Masca is een klein bergdorpje in het zuiden van Tenerife. Dit mooie kleine dorpje is wat moeilijk bereikbaar maar het is de reis meer dan waard. Het voert u door diepe ravijnen met bochtige wegen met haarspeldbochten. Het landschap onderweg is adembenemend en wanneer u bij Masca aankomt komt is de natuurlijke schoonheid van deze schitterende locatie overweldigend.

Degene die van wat avontuur houdt kan vanuit Masca door de kloof naar beneden hiken. Zelf heb ik dit ook gedaan en vind dit echt een aanrader. Het is een lange en lastige hike ,dus goed ter been zijn is een vereiste!

Los Gigantes
Los Gigantes is ook gelegen in het zuiden van Tenerife. Los Gigantes staat vooral bekend om zijn spectaculaire kliffen. U kunt hier genieten van de stranden, maar u kunt er ook voor kiezen om walvissen en dolfijnen te spotten. Zelf ben ik met de Masca express meegeweest. Met deze kleine, maar comfortabele boot heeft u goed zicht op de dolfijnen en walvissen. Verder wordt er ook even aangemeerd bij een strand waar u heerlijk kunt zwemmen.


Klik hier voor een reis op maat naar Tenerife.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips