Zoek op land, regio of reis

×

Western Family Adventure...

Met het hele gezin op avontuur in het Wilde Westen!

Fly-drive | 21 dagen | Amerika, rocky Mountains

Stap in de voetsporen van de cowboys en verken het Wilde Westen van de Rocky Mountain States. U bezoekt onder andere Yellowstone National Park en de indrukwekkende Badlands De reis eindigt in activiteitenhoofdstad Moab, toegangspoort tot Arches en Capitol Reef National Park

Vanaf 2822,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 21 dagen | Amerika, Rocky Mountains

Deze 21-daagse autorondreis door het Wilde Westen is een avontuur voor jong en oud. Tijdens de reis zijn er veel mogelijkheden voor optionele activiteiten, zoals raften, paardrijden, ziplining of avontuurlijke jeeptours. Wilt u de reis echt bijzonder maken? Kies dan voor overnachting in een luxe safaritent nabij Mount Rushmore!

Route in het kort

Dag 1: Amsterdam - Salt Lake City
Dag 2: Salt Lake City - Jackson, 450 km
Dag 3: Grand Teton National Park
Dag 4: Jackson - Yellowstone National Park, 200 km
Dag 5: Yellowstone National Park
Dag 6: Yellowstone National Park
Dag 7: Yellowstone National Park - Cody, 160 km
Dag 8: Cody - Sheridan, 240 km
Dag 9: Sheridan - Black Hills, 380 km
Dag 10: Black Hills & Badland National Park
Dag 11: Black Hills & Badland National Park
Dag 12: Black HIlls - Cheyenne, 400 km
Dag 13: Cheyenne - Estes Park, 175 km
Dag 14: Estes Park, 175 km
Dag 15: Estes Park - Gunnison, 400 km
Dag 16: Gunnison - Moab, 380 km
Dag 17: Moab
Dag 18: Moab
Dag 19: Moab - Salt Lake City, 375 km
Dag 20: Salt Lake City - Amsterdam
Dag 21: Aankomst Amsterdam


Wilt u langer blijven of de route aanpassen? Vraag ons dan om een reis op maat!

Inclusief

De vermelde indicatieprijs voor deze reis is bij deelname van 2 volwassenen en 2 kinderen

- Retourvlucht, inclusief ruimbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Nederlandstalig routeboek
- Hertz huurauto, categorie midsize SUV op basis van All-Inclusive
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Maaltijden (tenzij anders vermeld)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden of aanpassen. Graag maken wij voor u een voorstel op maat, zodat de reis volledig aansluit bij uw wensen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Dag 1: Amsterdam - Salt Lake City

U vliegt van Amsterdam naar Salt Lake City. Na aankomst in Salt Lake City haalt u de huurauto op. U verblijft de komende nacht nabij de luchthaven van Salt Lake City.

Route: Aankomst in Salt Lake City

Dag 2: Salt Lake City - Jackson

Vandaag een lange rit. In de middag bereikt u het plaatsje Jackson, toegangspoort tot het Grand Teton National Park. De komende 2 nachten verblijft u nabij Jackson, aan de zuidkant van het park. Dit moderne plaatsje ademt nog de sfeer van het Oude Westen. Toegangsbogen gemaakt van elandgeweien markeren de ingang van het park midden in het centrum, terwijl u aan de houten trottoirs talloze winkels vindt. Uw hotel is rustig gelegen, even buiten het centrum van Jackson.

Route: Salt Lake City - Jackson, 450 km

Dag 3: Grand Teton National Park

De hele dag in Grand Teton National Park. Wij raden u zeker aan om een rit te maken over de drie toeristische routes door het park. De wegen kronkelen door het magnifieke berglandschap, langs heldere meren en na elke bocht een nieuwe verrassing.

Optionele excursies:
Ga whitewater raften of maak een rustig 'scenic float'trip.

Dag 4: Grand Teton- Yellowstone National Park

U rijdt noordwaarts en doorkruist het Grand Teton National Park nogmaals op weg naar het eerste nationale park van Amerika, Yellowstone; een park met een bijzonder afwisselend landschap, meren, watervallen en prachtige berggebieden wisselen elkaar af. Yellowstone is vooral bekend om de vele geisers, warmwaterbronnen en andere geothermische wonderen (er zijn er meer dan 10.000!). U verblijft 3 nachten in Yellowstone National Park

Route: Grand Teton - Yellowstone National Park, 200 km

Dag 5 & 6: Yellowstone National Park

Twee dagen in de bijzondere natuur van Yellowstone National Park. Ontdek de enorme verscheidenheid aan natuurwonderen. Mammoth Hot Springs is een favoriete verzamelplaats voor kuddes dikhoornschapen. De kokende waterpoelen lijken hier met witte kalk bedekt te zijn. Anders zijn de bronnen van de Artist Paint Pots, die juist in een kaleidoscoop van kleuren uit grond omhoog borrelen. De meeste geisers vindt u rondom de Old Faithful geiser. Deze beroemde geiser spuit dagelijks trouw op gezette tijden het hete water hoog in de lucht. Langs de randen van de Grand Canyon of the Yellowstone River klaterende heldere watervallen langs de steile rotswanden naar beneden. Neem rustig de tijd om het park te bewonderen en houd uw ogen open, de kans is groot dat u een beer of een kudde bizons ziet!

Optionele excursies: Kajakexcursie op Lake Yellowstone, een paardrijtocht door Yellowstone.

Dag 7: Yellowstone National Park - Cody

Nog een dag om Yellowstone National Park te verkennen. Aan het eind van de dag verlaat u het park door de oost-ingang. U verblijft 1 nacht nabij het plaatsje Cody.

Route: Yellowstone National Park - Cody, 160 km

Dag 8: Cody - Sheridan

In de ochtend kunt u nog een bezoek brengen aan het Buffalo Bill Museum, voordat u via de mooie Shell Canyon en de Bighorn Mountains verder rijdt naar Sheridan. U verblijft vandaag in de historische Inn die hier ook door Buffalo Bill werd gebouwd. Sheridan is een leuk authentiek westernstadje met een oude Main Street vol westernwinkeltjes.

Route: Cody - Sheridan, 240 km

Dag 9: Sheridan - Black Hills

U passeert Devils Towers National Monument, bekend uit de film Close Encounters of the Third Kind en bereikt Spearfish, toegangspoort tot de Spearfish Canyon. Vandaag speelt u de hoofdrol in uw eigen Dances with Wolves. In Spearfish Canyon werd de winterscene uit Dances with Wolves opgenomen. Tijdens het opnames raakte Kevin Costner zo gecharmeerd van Deadwood dat hij inmiddels eigenaar is van één van de vele casinos in dit historische plaatsje. In dit westernplaatsje wordt de legende van Wild Bill Hickok en Calamity Jane in leven gehouden. Stap terug in de tijd van de pioniers in het Days of 76 Museum, voordat u verderrijdt naar de Black Hills voor de komende 3 overnachtingen.

Route: Sheridan - Black Hills, 380 km

Dag 10 & 11: Black Hills en Badlands National Park

De komende 2 dagen staat u oog in oog met de presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln bij het Mount Rushmore National Memorial. Minder bekend is het nabijgelegen Crazy Horse Memorial, voor de indianenleider Crazy Horse. Er wordt nog steeds aan gebouwd, eenmaal klaar zal het 170 meter hoog en 195 meter lang zijn. Wij raden u ook aan een bezoek te brengen aan het Badlands National Park. Het spookachtig mooie landschap rijst hier op mysterieuze wijze uit de prairie, een geologisch wonder met een doolhof van bijzondere rotsformaties, kloven en ravijnen.

Dag 12: Black Hills - Cheyenne

U rijdt vandaag naar Cheyenne. Dit plaatsje kent een roemrucht en wild verleden, waarmee u kunt kennismaken in het Frontier Days Old West Museum. 's Avonds kunt u ook een bezoek brengen aan een authentieke saloon.

Route: Black Hills - Cheyenne, 400 km

Dag 13: Cheyenne - Estes Park

Nergens anders is het grootse landschap van de Rocky Mountains beter te aanschouwen dan in het gelijknamige National Park. De komende 2 nachten verblijft u midden in het park. U rijdt er door bergweides en langs heldere bergstromen, door dichte bossen en over hoge bergpassen. Overal kunt u genieten van het spectaculaire uitzicht op de omringende bergen.

Route: Cheyenne - Estes Park, 175 km

Dag 14: Estes Park

Vandaag kunt u doorbrengen in het spectaculaire landschap van Rocky Mountain National Park. Een heerlijk gebied om te wandelen of verken het park per auto. Maak bijvoorbeeld een rit over de Trail Ridge Road. Een korte wandeling brengt u bij de Forest Canyon Overlook.

Dag 15: Estes Park - Gunnison

Vandaag volgt een prachtige rit door de bergen van de Rocky Mountains. Aan het eind van de dag komt u aan in Gunnison voor overnachting.

Route: Estes Park - Gunnison, 400 km

Dag 16: Gunnison - Moab

Black Canyon of the Gunnison is een van de langste, diepste en smalste kloven ter wereld. De 600 meter hoge, donkere wanden vangen weinig zonlicht, waardoor de kloof nog eens extra zwart lijkt. De kloof is in twee miljoen jaar tijd uitgesleten door de Gunnison-rivier. De South Rim Road is de belangrijkste route om de kloof te bezichtigen. Vervolgens rijdt u verder naar Moab voor de komende 3 overnachtingen.

Route: Gunnison - Moab, 380 km

Dag 17 & 18: Moab

In Arches National Park heeft miljoenen jaren lange erosie een uniek landschap gevormd met meer dan 2000 natuurlijke bogen. U kunt het park met de auto of tijdens een wandeling verkennen. Twee toeristische routes brengen u langs de bekendste uitzichtpunten. U ziet de beroemde Delicate Arch vanuit de verte en kunt een korte wandeling maken naar North Window en Double Arch. Langere wandelingen brengen u tot nog dichter bij de bijzondere rotsformaties. Canyonlands National Park is een van de laatste relatief ongerepte delen van het Colorado Plateau. Door miljoenen jaren lange erosie is hier een indrukwekkend landschap ontstaan van kloven, rivierbeddingen en mesas (bergen met een platte top). U kunt vandaag het Island in the Sky District per auto of te voet verkennen. Vlakbij de ingang ligt ook het Dead Horse Point State Park. Wij raden u aan zeker ook hier een stop te maken bij het uitzichtpunt over de Colorado River. Moab is het centrum van outdooractiviteiten. Wij adviseren u graag over de avontuurlijke dagtochten in de omgeving, zoals jeeptours of rafting-excursies.

Optionele excursies: 4WD excursie naar Arches National Park. Ook kunnen wij alle activiteiten van het Moab Adventure Centre vooraf reserveren, zoals ziplining.

Dag 19: Moab - Salt Lake City

U rijdt terug naar Salt Lake City. Vanmiddag is er nog tijd om de stad te bezichtigen en de laatste inkopen te doen.

Route: Moab -Salt Lake City , 375 km

Dag 20: Salt Lake City - Amsterdam

U rijdt terug naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 21: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Overnachtingen 21-daagse reis

1 nacht Salt Lake City, Doubletree Suites Downtown, kamer met 2 queensizebedden in aparte slaapkamer
2 nachten Jackson. Spring Creek Ranch, suite met 2 slaapkamers
3 nachten Yellowstone National Park, Canyon Lodge, kamer met 2 queensize bedden
1 nacht Cody, Buffalo Bill Village, 4-persoonscabin
1 nacht Sheridan, Sheridan Inn, kamer met 2 queensize bedden
3 nachten Keystone, Ramada Mount Rushmore, kamer met 2 queensize bedden
1 nacht Cheyenne, Red Lion Hotel Cheyenne, kamer met 2 queensize bedden
2 nachten Estes Park, Historic Crags Lodge, suite met 1 slaapkamer
1 nacht Gunnison, Inn at Tomichi Village, familiehuisje
3 nachten Moab, 57 Robbers Roost
1 nacht Salt Lake City, Doubletree Suites Downtown, kamer met 2 queensizebedden in aparte slaapkamerVluchtinformatie

De vermelde reissom is gebaseerd op de voordeligste vluchten, met maximaal 1 overstap naar de reisbestemming. Na aanvraag van deze reis zullen wij voor u de beste vluchtmogelijkheid zoeken en deze, in overleg met u, reserveren. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u hiermee niet akkoord gaat, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Heeft u de voorkeur voor een luchtvaartmaatschappij of bijvoorbeeld een directe vlucht? Dan kunt u dit in de aanvraag kenbaar maken.

Bij uw intercontinentale vlucht is ruimbagage inbegrepen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.goamerika.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van Hertz inbegrepen tenzij anders vermeld. Wij bieden de huurauto altijd aan op basis van All-Inclusive. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, lokale belastingen. Ook de kosten voor een extra medebestuurder en de eerste tank benzine zijn reeds bij de prijs inbegrepen.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Een eventuele upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er geldt een toeslag voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De getoonde indicatieprijs geldt bij deelname van 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar.
Vraag ons naar de prijs voor uw gezin!

De vanaf-prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Wij zullen dit altijd met u overleggen voordat wij tot definitieve boeking over gaan.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Routeboek
Bij uw reis is een uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving inbegrepen, die voor uw reis op maat wordt samengesteld.

Doubletree Suites Salt Lake City Downtown

Doubletree Suites Salt Lake City Downtown is gelegen in zowel het centrum als vlakbij het metrostation in Salt Lake City. Dit hotel is de ideale accommodatie als u op zoek bent naar ontspanning tijdens uw reis. Vanuit het hotel kunt u het centrum gaan verkennen of u kunt een bezoekje brengen aan het indrukwekkende Temple Square. Maak ook wat tijd vrij voor Red Butte Garden of natuurlijk voor Hogle Zoo.

Spring Creek Ranch

Spring Creek Ranch is prachtig gelegen net buiten het plaatsje Jackson. Vanaf de ranch heeft u een prachtig uitzicht over Grand Teton. De ranch is zeer sfeervol en volledig opgetrokken uit hout, dat ook in de kamers terugkomt. Elke kamer heeft een balkon of patio. Na een dag in de natuur kunt u even bijkomen aan het zwembad of tijdens een diner in het Granary Restaurant. Rondom de ranch kunt u verschillende activiteiten ondernemen, zoals wandelen, paardrijden of golfen.

Canyon Lodge

De Canyon Lodge is een van de accommodaties gelegen in Yellowstone National Park. De lodge ligt in het noordoosten van het park en is daardoor een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de bezienswaardigheden langs de 'North Loop' en de Grand Canyon of the Yellowstone River. De inrichting van de lodge is rustiek en de kamers zijn basic, zonder televisie. U verblijft hier dan ook voor de locatie. Er is een restaurant en een buffetrestaurant.

Buffalo Bill Village

Deze historische accommodatie in Cody, heeft een rustiek interieur. Het hotel beschikt over een buitenbad, gratis WiFi en een eigen restaurant. Buffalo Bill Cabin Village biedt individuele blokhutten, uitgerust met kabel-tv en airconditioning. Het Buffalo Bill Centrum van het Westen ligt op minder dan 5 minuten van het hotel en beschikt over 5 musea onder één dak. Cody Nite Rodeo bevindt zich op 5 minuten rijden van de accommodatie. Gasten kunnen ook de Wild Mustang Tour boeken.

Sheridan Inn

Als een van de oorspronkelijke hotels in Sheridan, WY, gebouwd in 1892, werd het Sheridan Inn Hotel bedacht en ontwikkeld door William F. "Buffalo Bill" Cody. Als mede-eigenaar leidde "Buffalo Bill" het hotelmanagement en deed hij zelfs audities voor nieuwe leden van zijn rondreizende show vanaf de veranda. Elk van de tweeëntwintig kamers is gerenoveerd om te reflecteren op "Buffalo Bill" en eenentwintig andere belangrijke personages in zijn leven. Elke suite presenteert de tijd en geschiedenis van deze mensen in het meubilair, kunst, en artefacten, waardoor de Sheridan Inn een van de meest unieke hotels in Sheridan, WY. Misschien herkent u deze personages als iconen van het Amerikaanse Westen, en ziet u hoe zij het grensgebied hebben gevormd tot wat het nu is.

Ramada by Wyndham Keystone

Het Ramada Keystone hotel ligt in het Black Hills National Forest en biedt gemakkelijk toegang tot populaire attracties. Maak foto's van het beroemde Mount Rushmore National Memorial, bekijk de glooiende heuvels en de wilde dieren in Custer State Park, of bezoek het Jewel Cave National Monument - de op twee na langste grot ter wereld. Wind Cave National Park biedt fascinerende spelonken, dennenbossen en wandelpaden met een verbluffend uitzicht op de Black Hills. Het nabijgelegen Rapid City is de thuisbasis van de "City of Presidents" standbeelden, evenals historische musea en de Reptile Gardens dierentuin. Ga naar Bear Country USA voor een drive-through wildlife ervaring, of maak een ritje op een zipline in Rush Mountain Adventure Park. Het resort beschikt over een verwarmd binnenzwembad met een hot tub en kamers met een open haard. Alle kamers van het Ramada Keystone Near Mt Rushmore zijn voorzien van airconditioning en kabel-tv.

Red Lion Hotel Cheyenne

Tijdens je verblijf kun je profiteren van voorzieningen, zoals 24 uursreceptie. Gasten van Red Lion Hotel kunnen daarnaast gebruikmaken van een zwembad en ontbijt op locatie. Er is voor reizigers die aankomen met een auto gratis parkeren beschikbaar. Red Lion Hotel Cheyenne biedt je het beste van Cheyenne, zodat je optimaal kunt ontspannen en genieten.

Historic Crags Lodge

Historic Crags Lodge ligt in Estes Park. De lodge is rustig gelegen op de flanken van de Prospect Mountain. Het biedt adembenemend uitzicht op de Continental Divide in het westen en het Downtown Estes Park in het oosten. Estes
Park staat bekend als The Gateway to The Rockies, een omgeving vol elanden, herten, bighorn-schapen, zwarte beren en nog veel meer dieren. Vele culturele opties, winkelgelegenheden en leuke festivals worden ieder seizoen geboden.

Inn at Tomichi Village

Inn at Tomichi Village ligt in Gunnison. The Inn at Tomichi Village ligt in Gunnison, als jullie de natuurlijke schoonheid van het gebied willen ervaren ga dan het Rio Grande National Forest en Jorgensen Park verkennen. Ook het Blue Mesa Reservoir ligt op maar 30 minuten rijden van The Inn at Tomichi Village Gunnison. Gunnison Pioneer Museum ligt op 2 km van het hotel.

57 Robbers Roost

Bij 57 Robber's Roost ervaart u de adembenemende natuurlijke schoonheid en het perfecte klimaat van het geweldige Moab. 57 Robber's Roost bevindt zich op een minuut lopen van het centrum van de stad en binnen enkele minuten met de auto bent u bij Amasa Back Trail en Moab Rim Trailhead. Eindig uw avontuurlijke dag in alle rust in het bubbelbad of in uw comfortabele kamer waar u heerlijk achterover kunt leunen en kunt genieten.

Doubletree Suites Salt Lake City Downtown

Doubletree Suites Salt Lake City Downtown is gelegen in zowel het centrum als vlakbij het metrostation in Salt Lake City. Dit hotel is de ideale accommodatie als u op zoek bent naar ontspanning tijdens uw reis. Vanuit het hotel kunt u het centrum gaan verkennen of u kunt een bezoekje brengen aan het indrukwekkende Temple Square. Maak ook wat tijd vrij voor Red Butte Garden of natuurlijk voor Hogle Zoo.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Birgitte Bosma | Product Manager & Reisspecialist

Amerika is al jarenlang mijn favoriete reisbestemming. Ik heb dan ook al veel van het land gezien en raak er niet uitgekeken. Je kunt er heerlijk zelf rondrijden en steeds weer andere dingen ervaren.

Van de woestijn in Arizona tot de gezellige drukte in New York. Van de enorme witte stranden van Florida tot de bergen van de Rockies. Elke keer blijf ik me weer verbazen over de diversiteit van de USA. Ik ga regelmatig naar Amerika op vakantie en dan verken ik per auto weer een nieuwe regio. Ook reizen met een camper vind ik geweldig. Niets is fijner dan 's morgens wakker worden, midden in de natuur! Graag deel ik mijn passie voor Noord-Amerika met u. Ik ga dan ook graag met u in gesprek om uw reis op maat samen te stellen.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips