Zoek op land, regio of reis

×

Berner Oberland...

Berner Oberland

Het Berner Oberland behoort tot de veelzijdigste regio's van Zwitserland. U vindt hier meren, bergen en prachtige steden.

Wandel in de charmante stad Bern langs middeleeuwse gebouwen, geniet van het uitzicht over de rivier Aare of bezoek een van de vele musea, zoals het Einsteinhaus of de Kunsthalle. In het oude centrum kunt u de beroemde Zytglogge, de astronomische klok, niet missen. Elk uur komt deze klok tot leven.

Deze gezellige stad Luzern is prachtig gelegen aan de Vierwaldstättersee, omgeven door de heuvels in het noorden en de hoge bergen in het zuiden. De oude stad is sfeervol met pleintjes en straatjes met kleurige huizen en de middeleeuwse stadsmuren. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Hoogtepunt is de Kapelbrug, een overkapte houten brug met 111 afbeeldingen aan de binnenzijde. De stad is ook een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes naar de omringende heuvels en bergen. Een leuke dagexcursie is de 'Golden Roundtrip'. U steekt per boot het Vierwoudstrekenmeer over. Vervolgens neemt u de steile tandradbaan naar de top van de ruim 2000 meter hoge Pilatusberg. Per kabelbaan en bus keert u weer terug naar Luzern. Ook kunt u de boot nemen naar Weggis en een mooie wandeling maken op de hellingen van de Rigi-berg. U geniet hier van een prachtig uitzicht over het Vierwoudstrekenmeer. Iets verder weg ligt het Unesco Biosfeerreservaat Entlebuch, waar u prachtige wandelingen kunt maken in het ongerepte berglandschap.

Het Lauterbrunnental is een van de indrukwekkendste dalen van het Berner Oberland. Wij raden u aan veelvuldig te stoppen en te genieten van de prachtige uitzichten en de vele imposante watervallen. De Trümmelbachfall, die zich in het binnenste van een berg naar beneden stort, is zeker een bezoek waard. U parkeert de auto vervolgens in Stechelberg en neemt de kabelbaan naar Mürren. Het autovrije dorpje Mürren ligt op de rand van een 800 meter hoge rotswand die vanuit het Lauterbrunnental omhoog rijst. Bij goed weer heeft u er een prachtig uitzicht op de Eiger, Mönch en een deel van de Jungfrau. Er zijn meer dan 200 km aan wandelpaden, uw auto heeft u dan ook niet nodig. Een kabelspoorweg loopt naar de Allmendhubel direct boven het dorp op 1907 meter. Vanaf de Allmendhubel kunt u afdalen naar Grutschalp, een wandeling van ca. 1.5 uur, waarna u per kabelbaan terugkeert naar Mürren.

Een absolute must is een bezoek aan de Schilthorn, de 2970 meter hoge top die boven Mürren uitrijst. U bereikt de Schilthorn met de kabelbaan, die vrijwel naast uw hotel vertrekt. Ooit werd hier de James Bond film "In Her Majesty's Secret Service" opgenomen. Onder andere de expositie Bond World en de 007 Walk of Fame herinneren hieraan. De reden voor een bezoek aan de Schilthorn is echter het prachtige panorama van de Eiger, Mönch en Jungfrau en 200 andere bergpieken. Vanuit het 360° graden restaurant Piz Gloria kunt u onder het genot van een hapje of drankje genieten van het uitzicht.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips