Zoek op land, regio of reis

×

Jura & Driemeren gebied...

Jura & Driemeren gebied

Het Jura & Driemerengebied is de regio van het wandelen, de uurwerken en de wijnmakers.
Biel is de stad van de klokken en de horloges. Meer dan 1700 horlogemakers hebben zich tussen 1844 en 1859 in deze stad gehuisvest. Maar naast klokken biedt Biel ook een rijke historie. Bezoek de oude binnenstad, een absoluut juweeltje wanneer u van historie houdt! U vindt hier de gotische stadskerk van Biel, die dateert uit de 15e eeuw, de romeinse bron en talrijke middeleeuwse bogen, torens en fonteinen.

De omgeving van het meer van Biel herbergt vele schilderachtige hotspots. U vindt de wijngaarden op de zonovergoten heuvels, de charmante stadjes Le Landeron en Erlach en deze omgeving is een van de belangrijkste wetlands van Zwitserland; in de rietvelden nestelen zeldzame vogels. Ontdek het meer per bootje, per stand-up paddle of per cruise.

Bezoek St. Peter's Island. De geschiedenis gaat hier terug: naar1107 toen de Orde van Cluny het eiland kreeg. Twintig jaar later bouwde men een klooster op het eiland, dat vandaag de dag fungeert als hotel en restaurant. Het eiland kent een uitbundige flora en fauna en is voor de liefhebbers van wandelen een aanrader!

Het Drie Merengebied omvat de meren Biel, Neuchâtel en Murten welke allen verbonden door meerdere kanalen. Mountainbikers kunnen zich hier uitstekend uitleven.
Pittoreske en kleurrijke plaatsjes als Tavannes, Tramelan en Saint-Imier verwelkomen u van harte tijdens een bezoek!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips