Style in Travel

8-daagse Fly-drive Ontdekkingstocht Albanie

8-daagse Fly-drive Albanie
Aangekomen op de kleinschalige luchthaven van Tirana ontvangt u de huurauto (*). Durres is de tweede stad van het land en is gelegen aan de Adriatische zee. Vanuit de stad vertrekken de ferries naar Italië. In Durres bezoekt u het Amfitheater en de oude stadsmuur. Durres heeft een drietal stranden. We rijden door naar Berat, omgeven door het Tomorri gebergte;  een openluchtmuseum op zich. Een van de oudste steden van het land. Drie Unesco gedeeltes. Het kasteel of eigenlijk de ruine(4e eeuw) is te bezoeken. Wel een hele wandeling met enig klimwerk. Op de burcht wonen veel gezinnen. U vindt er ook een achttal kerken. Geniet van een prachtig uitzicht over de stad waar de rivier het Grieks ortodoxe(gorica) en het islamitische(mangalen) geloof al jaren lang scheidt. Overigens mengen de culturen gewoon en zijn er nog weinig inwoners praktiserend. Het Etnografisch museum is een bezoek ook zeker waard.

Vanuit Berat rijden we naar Vlora, een mooie badplaats gelegen aan de Adriatische kust. U kunt onderweg de opgravingen van Apollonia bezoeken. De stad, gesticht in 588 v Chr. werd vernoemd naar de god Apollo.

Vanuit Vlora rijdt u langs de kust naar Saranda. Al snel verandert de Adriatische zee in de Ionische zee. U ziet dat het water in een keer helder blauw is. Het zandstand verandert in kiezels. Op de prachtige route, waar de omgeving Italiaans aandoet rijdt u door het Llogara nationale park. Op de top kunt u genieten van het mooie uitzicht. U rijdt verder richting Palermo Castle gelegen halverwege op de route naar Saranda. Stopt u tussen door in de kleine dorpjes waar de tijd langer lijkt te hebben stil gestaan…. Een maal in Saranda aangekomen is de wereld totaal anders. Rondom de baai vindt u een groot aantal hotels, een prachtige boulevard met de beste restaurants. Restaurant Limani is onze aanbeveling.

Vanuit Saranda bent u in slechts 30 minuten in Butrint. In het Nationale park Butrint vindt u een groot meer waar o.a. mosselen worden gekweekt. Maar de archeologische opgravingen zijn vooral bekend. Dit is een van de drie Unesco werelderfgoed plekken in Albanië. Hier vindt u de opgravingen uit de tijd van de 5e en 6e eeuw voor Christus. Toen was Butrint het commercieel centrum van de regio. Pas in 1928 werd door de Italiaan Luigi Maria Ugolini de pracht blootgelegd. In 1956, na de 2e wereldoorlog, heeft het Albanese Archeologisch centrum zich ontfermd over de site. Tot op dit moment wordt er onderzoek gedaan. Vergeet u ook niet om het kleine museum te bekijken.

Vanuit Saranda rijden we richting Gjirokastra. Onderweg ziet u de elektriciteit centrale/stuwdam. Halverwege bezoekt u het Blauwe oog, een ondergrondse waterbron, 50 meter diep. Het water heeft een stroomsnelheid van 7,5 m3 per seconde. De temperatuur is het hele jaar rond de 10 graden. Het blauwe oog is via een zand/grind weg te bereiken.

We komen aan in de volgende Unesco stad, Gjirokastra. U vindt hier Het kasteel boven op de heuvel gelegen. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht over de stad met daar omheen de bergen. Bezoekt u in de oude stad ook de voormalige schuilkelder, nog volledig in oorspronkelijke staat. Slentert u rustig door de straten van de oude stad, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Restaurant Kuka en Kujtimi zijn onze aanbevelingen.

Op de route naar Tirana rijden we eerst richting Fier. Nabij Fier bezoekt u het 18e eeuwse klooster van Ardenica. In de St. Mary kerk bewondert u prachtige fresco’s. Het klooster is omringd door grote muren. Bij aankomst wordt u ontvangen door een van de medewerkers die u toegang zal verlenen.

In Tirana leveren we de auto weer in. Tirana is een westerse stad met een zeer vriendelijke uitstraling. U ontdekt de stad vanuit het zeer centraal gelegen hotel, Vila 60. Slenter rond op het Skanderbegplein, hier vindt u de Opera, de moskee, de klokkentoren, het nationaal museum, het gemeentehuis en het monument van Skanderbeg. Loop de boulevard af naar het Moeder Teresa plein waar de universiteit en de ambtswoning van de president meteen opvalt. In de Blloku vindt u de best restaurants en luxe winkels. Een nu artistieke wijk die vroeger alleen voor de partij toegankelijk was. Verder kunt u ook o.a. het bunkermuseum en het museum voor moderne kunst bezoeken. Een mooi overzicht over de stad heeft u vanuit het draaiende deel boven op het sky hotel. Het is een genot hier een drankje te drinken en de stad langzaam aan u voorbij ziet draaien. Restaurant Artigano en Panevino zijn onze aanbevelingen.

Route:
1e dag: Luchthaven Tirana (ophalen huurauto *) - Berat, Hotel White City, 118 km
2e dag: Berat, Hotel White City
3e dag: Berat, Hotel White City - Vlora, Hotel Bologna, 84 km
4e dag: Vlora, Hotel Bologna - Saranda, Hotel Brilant, 122 km
5e dag: Saranda, Hotel Brilant - Gjirokastra, Hotel Argjiro, 60 km
6e dag: Gjirokastra, Hotel Argjiro - Tirana, Hotel Vila 60, 236 km (inleveren huurauto)
7e dag: Tirana, Hotel Vila 60
8e dag: Tirana, Hotel Vila 60 - Luchthaven Tirana, 20 km

Alternatieve accommodaties
Door groot succes van deze reis kan het voorkomen dat één of meerdere accommodaties reeds volgeboekt zijn. Indien dit het geval is, boeken wij voor u de volgende alternatieven.

Voor Hotel White City, Hotel Osumi
Voor Hotel Bologna, Hotel Partner
Voor Hotel Brilant, Hotel Kaonia, Hotel Seaside Artist
Voor Hotel Argjiro, Kalemi 1 of Kalemi 2
Voor Hotel Vila 60, Hermes Tirana

* Indien u een late aankomstvlucht heeft, dan overnacht u de eerste nacht in Best Western Premier Ark Hotel. Dit hotel ligt bij de luchthaven van Tirana. In dit geval wordt de huurauto op de tweede dag afgeleverd bij het hotel (rond 09.00 uur). Onze inkoper heeft hiervoor gekozen, omdat u anders in het donker naar uw eerste accommodatie in Berat moet rijden. De wegen in Albanie zijn redelijk en de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Wij raden u dan ook aan vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan.

Inclusief:
- Vlucht Amsterdam - Tirana (retour)
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- 7 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
- 6 etmalen autohuur Economic (Skoda Rapid of gelijkwaardig)
- Transfer Hotel Vila 60 naar luchthaven Tirana

Bij deze reis is een huurauto Economic (voor 2 t/m 4 personen) auto inbegrepen voor 6 etmalen, indien gewenst kunt u later (in het boekingsproces) een upgrade aanvragen. 

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.

Hotel Argjiro

Ligging

Hotel Argjiro is een authentieke accommodatie in Gjirokastra. Het is centraal gelegen aan het begin van de oude stad. Het hotel beschikt over gezellige entree met diverse zitjes en een bar en receptie. De 39 kamers zijn zeer mooi ingericht en afgewerkt volgens de tradities van de streek. De kamers zijn voorzien van airconditioning, koelkastje, waterkoker en tv en beschikken over een complete moderne badkamer.

Slenter rustig door de straten van deze oude UNESCO stad, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Restaurant Kuka en Kujtimi zijn onze aanbevelingen in Gjirokastra.

Hotel White City

Ligging

Hotel White City ligt geweldig aan de boulevard waar u diverse terrassen vindt. Het hotel met binnen prachtige schilderijen, biedt 11 lichte kamers, comfortabel en luxe ingericht. Vanuit het ontbijtrestaurant heeft u een prachtig uitzicht over de stad. U bereikt de kamers en het ontbijtrestaurant via een trap. Parkeren kunt u voor de deur, de parkeervakken van het hotel worden afgeschermd met een ketting.

Restaurant Klea, gelegen bij de ruïne, is onze aanbeveling.

Hotel Bologna

Ligging

Hotel Bologna is geweldig gelegen aan de baai en boulevard van de stad. Op het terras heeft u een prachtig uitzicht. Het hotel doet wat blokkerig aan als u arriveert. De zeer ruime en lichte kamers zijn prima ingericht en van alle comfort voorzien. Het hotel beschikt over voldoende parkeergelegenheid direct voor de deur.

Vanuit het hotel flaneert u over de boulevard, langs zee. Of u loopt het centrum van de stad in. Het onafhankelijkheidsmuseum ligt direct naast het hotel. Restaurant Pulebardha in het centrum van Vlora is onze aanbeveling.

Hotel Brilant

Ligging

Hotel Brilant ligt op 50 meter van de boulevard van Saranda. Het historische centrum van Saranda bevindt zich op ongeveer 700 meter afstand. Het hotel heeft een boutique ingericht lounge met gezellige zitjes. De lichte kamers zijn zeer comfortabel ingericht. Op de bovenste verdieping vindt u het restaurant voor het ontbijt met prachtig uitzicht over de baai.

Rondom de baai vindt u een groot aantal hotels, een prachtige boulevard met de beste restaurants. Restaurant Limani is onze aanbeveling in Saranda.

Hotel Vila 60

Ligging

Hotel Vila 60 ligt tegen het centrum van Tirana. U loopt binnen enkele minuten naar het sfeervolle centrum van Tirana. Via een trap komt u bij de kamers. Deze zijn licht ingericht en voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche. Bij de receptie van Vila 60 staan ze graag voor u klaar. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten, welke in de authentieke ontbijtruimte voor u klaar staat.

Tirana is een westerse stad met een zeer vriendelijke uitstraling. Slenter rond op het Skanderbegplein, hier vindt u de Opera, de moskee, de klokkentoren, het nationaal museum, het gemeentehuis en het monument van Skanderbeg. Loop de boulevard af naar het Moeder Teresa plein waar de universiteit en de ambtswoning van de president meteen opvalt. In de Blloku vindt u de best restaurants en luxe winkels. Een nu artistieke wijk die vroeger alleen voor de partij toegankelijk was. Verder kunt u ook o.a. het bunkermuseum en het museum voor moderne kunst bezoeken. Een mooi overzicht over de stad heeft u vanuit het draaiende deel boven op het sky hotel. Het is een genot hier een drankje te drinken en de stad langzaam aan u voorbij ziet draaien. Restaurant Artigano en Panevino zijn onze aanbevelingen.
fly-drives-albanie-2021

Albanie

Albanie is kleiner dan Nederland. Het wegennet is inmiddels sterk verbeterd en alle hoogtepunten zijn goed te bereiken. Het voormalige balkanland heeft in 1991 afscheid genomen van het communisme. Het land stond altijd bekend als het armste land van Europa. De infrastructuur is de laatste jaren sterk verbeterd. Het salaris is nog relatief laag. Daardoor zijn de kosten voor levensonderhoud dus ook laag. Een gemiddelde maaltijd gebruik je al voor een paar euro. Op straat vindt u een combinatie van winkels en stalletjes met straatverkopers. Het binnenland is primitief, maar niet arm. Een echt landbouwgebied waar iedereen na het einde van het communisme zijn eigen stukje grond verbouwt.

Het moment dus om het indrukwekkende land te bezoeken. Of d.m.v. een steden special of d.m.v. een van de door ons opgestelde fly-drive arrangementen.

Onze agent ter plaatse is Nederlandstalig en zal u altijd bijstaan v.w.b. informatie tijdens uw reis. Veelal zal onze agent u ook op de luchthaven reeds ontvangen en van de nodige informatie voorzien.

Wegen
De wegen in Albanie zijn goed en de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Het grootste deel van de wegen die u neemt zijn snelwegen en doorgaande wegen en hebben doorgaans weinig verkeer. Het verkeer in Tirana kan ietwat chaotisch zijn. Wel raden wij u aan om vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan (niet alle wegen zijn goed verlicht). In Albanië wordt aan de rechterkant van de weg gereden en het beste is om de borden te volgen en op de doorgaande wegen te blijven.
 

fly-drives-albanie-2021

Fly-drives Albanie ook mogelijk met privechauffeur

Cosmopolitische uitstraling met cultuur, leuke terrassen en heerlijk eten voor een prijs die u nergens anders meer vindt. Na aankomst op Tirana Airport wordt u door onze Nederlandse vertegenwoordiger naar het centraal gelegen Hotel Vila 60 gebracht. Hier bent u dicht bij het moeder Teresaplein, het Skanderbegplein en diverse musea. U vindt er ook vele moderne shoppingcentra. In de avond theater- of opera bezoek. Tirana is een westerse stad met een zeer vriendelijke uitstraling. U vindt er een overvloed aan cultuur, leuke terassen en heerlijk eten voor een prijs die u nergens anders meer vindt. Slenter rond op het Skanderbegplein, hier vindt u de Opera, de moskee, de klokkentoren, het nationaal museum, het gemeentehuis en het monument van Skanderbeg. Loop de boulevard af naar het Moeder Teresa plein waar de universiteit en de ambtswoning van de president meteen opvalt. In de Blloku vindt u de best restaurants en luxe winkels. Een nu artistieke wijk die vroeger alleen voor de partij toegankelijk was. Verder kunt u ook o.a. het bunkermuseum en het museum voor moderne kunst bezoeken. Een mooi overzicht over de stad heeft u vanuit het draaiende deel boven op het sky hotel. Het is een genot hier een drankje te drinken en de stad langzaam aan u voorbij ziet draaien. Restaurant Artigano en Panevino zijn onze aanbevelingen.

Reisdata:
- meerdere keren per week

Inbegrepen
- retourvlucht Amsterdam - Tirana(o.b.v. de voordeligste maatschappij/klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 6 etmalen Albarent autohuur categorie Economy. (Skoda Rapid of gelijkwaardig)
- 7 overnachtingen in aangegeven hotels o.b.v. logies en ontbijt
- transfer Hotel Vila 60 naar luchthaven Tirana

Niet inbegrepen
- lunches en diners (tenzij anders aangegeven)
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- eventuele parkeerkosten
- persoonlijke uitgaven
- ruimbagage
- bemiddelingskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij en het goedkoopste actietarief van de accommodaties. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Voor deze special zijn slechts een beperkt aantal stoelen/kamers beschikbaar. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt