Zoek op land, regio of reis

×

Belgisch-Luxemburg...

Belgisch Luxemburg

Belgisch Luxemburg is een van de tien Belgische en een van de vijf Waalse provincies, wat grenst aan het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk. In veel delen van dit gebied wordt dan ook Frans gesproken. De mooie stadjes en bezienswaardigheden maken Belgisch Luxemburg erg interessant.

De Abdij van Orval, ook wel de gouden vallei van de trappistenbroeders genoemd, vindt u in het Belgische dorpje Villers-devant-Orval. Dit is een indrukwekkend abdij die zich vestigde in 1132 in de Gaumestreek. Hier kunt u prachtig wandelen door het natuurreservaat Prés d’Orval, u kunt een van de vele ruïnes bezoeken of u kunt een bezoekje brengen aan het kloostermuseum. Ook beschikt de abdij over een brouwerij en een kaasmakerij.

Ook in Bastogne, of Bastenaken, zult u zich niet vervelen. Deze stad heeft een reputatie als handelsstad wat ook zeker nog te merken is. Hier kunt u onder andere de ‘La porte de Trèves’ bekijken, een overblijfsel van de stadsmuur van wel 17 meter hoog. Het is een massieve poort met een dubbele deur waarin zich twee schietgaten en kanongaten bevinden. Ook kunt u hier de Sint-Pieterskerk bezoeken met zijn romaanse verdedigingstoren. Dit is een overblijfsel uit de middeleeuwen wat diende als toevluchtsoord voor de bevolking.

In Saint-Hubert zult u het grote woud vinden wat dient als toevluchtsoord voor veel wilde dieren. Dit is een mythisch bos waar naar verhalen de legende van Saint-Hubert is ontstaan. Naast dit grote bos vindt u hier ook een indrukwekkende basiliek, waar u talrijke kunstwerken zoals schilderijen en beelden kunt bewonderen. Bezoek tevens het openluchtmuseum Le Fourneau St-Michel, waar het landelijk leven van voor de Tweede Wereldoorlog weer tot leven komt.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips