Zoek op land, regio of reis

×

De Belgische biercultuur...

De Belgische biercultuur

Wie aan België denkt, denkt aan de heerlijke Belgische bieren. Maar wist u dat de Belgische biercultuur officieel door UNESCO erkend is als immaterieel cultureel erfgoed?
Wat maakt de Belgische biercultuur zo uniek? Allereerst is het respect voor onze eeuwenoude brouwtradities en typisch Belgische bierstijlen zoals lambiek, oude geuze, oude kriek en witbier. En iet te vergeten de wereldberoemde abdij- en trappistenbieren. Maar het gaat in de Belgische biercultuur niet alleen om de drank, maar ook om de manier waarop het gedronken wordt. Bekijk alleen al de verscheidenheid aan bierglazen in de cafés en u zult beseffen dat de Belgische bierliefhebbers hun drank serieus nemen.

Voor elke gelegenheid is er een Belgisch biertje, zowel in de winter als in de zomer, bij de barbecue of bij de open haard. Tijdens uw vakantie in België mag een bezoek aan echte bierbrouwerij niet ontbreken. Er zijn maar liefst 176 actieve brouwerijen te vinden in België. Westmalle, Chimay en Rochefort zijn voorbeelden van brouwerijen waar nog volgens de oorspronkelijke regels trappistenbier wordt gebrouwen. In Brouwerij Achouffe kunt u zien hoe het bekende bier La Chouffe wordt gebrouwen. En bent u in Brugge, dan vindt u midden in het centrum de oude bierbrouwerij De Halve Maan. Hier worden bieren met de illustere namen als Brugse Zot en Straffe Hendrik gebrouwen.

Waar u ook bent in België. Als bierliefhebber zult u hier niets te kort komen. Drink aan het eind van de dag van een heerlijk koud biertje op het terras en geniet van het goede leven!

Onderstaand geven wij u enkele voorbeelden van onze reizen door België.


Ga direct naar het aanbod in België.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips