Zoek op land, regio of reis

×

Ardennen...

Belgische Ardennen

Een paradijs vol met bossen, heuvels en rivieren op maar een paar uur rijden van Nederland. In het zuidoosten van België vindt u de prachtige Belgische Ardennen, een bosrijk laaggebergte.

Het grootste gedeelte van Wallonië wordt in beslag genomen door de Belgische Ardennen. Dit gebied heeft een rijke geschiedenis wat is te zien aan de fraaie kastelen, kloosters en ruïnes. Een voorbeeld van een indrukkwekkend kasteel is het Kasteel van Bouillon. Dit middeleeuwse kasteel vindt u hoog boven het stadje Bouillon, waar u wordt verrast met prachtig uitzicht op de rivier de Semois. Het kasteel is een van de oudste overblijfselen van het Waalse feodale tijdperk. In het Luikse Ovifat vindt u de burcht van Reinhardstein. Dit is de hoogstgelegen burcht van België, gebouwd in de 14e eeuw.

In de Hoge Venen bevindt u zich op het hoogste punt van België. Bezoekt u het Natuurpark de Hoge Venen-Eifal, dan kunt u heerlijk wandelen door de veenlandschappen, heide en bossen. Ook vindt u in de Hoge Venen de prachtige kathedraal van Malmedy, gebouwd in 1775. De kathedraal staat bekend om zijn folklore en hier worden het hele jaar door traditionele evenementen georganiseerd.

In de Ardennen zijn ook veel kleine en stille stadjes te vinden. U kunt bijvoorbeeld het kleinste stadje van België, Durbuy, bezoeken. Dit stadje bestaat al sinds de middeleeuwen en hier kunt u wandelen door de kronkelende steegjes. Een ander sfeervol middeleeuws dorpje is Celles. Hier kunt u het kasteel van Vêves bezoeken, waar u na afloop op een terrasje het lokale goudgele biertje ‘Saint-Hadelin’ kunt uitproberen.

De Belgische Ardennen laat u verrassen en zorgt voor een onvergetelijke vakantie.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips