Zoek op land, regio of reis

×

West-Vlaanderen...

West-Vlaanderen

West-Vlaanderen is gelegen aan de Belgische kust tussen Zeeuws-Vlaanderen en Frankrijk. Het grootste gedeelte van deze regio bestaat uit kilometers lange zandstranden aan zee en duinen, maar iets meer landinwaarts vindt u een vlak polderlandschap. Neem daarom een goed paar wandelschoenen én een goed humeur mee voor een ideale vakantie.

In deze regio treft u het middeleeuwse stadje Brugge, ook wel de hoofdstad van West-Vlaanderen. Het volledige historische centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat zult u direct merken. Hier ziet u bijvoorbeeld waar de Begijnen leefden en waar het Heilig Bloed van Jezus wordt bewaard. Door de kronkelende steegjes en de boottochtjes door de sierlijke kanalen wordt Brugge ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Proef in dit historische centrum de heerlijke Belgische chocola in het chocolademuseum of probeer een heerlijk streekbiertje in Brouwerij De Halve Maan. Vergeet ook niet om even langs het stadshuis te lopen waar u de fraaie architectuur en prachtige versieringen op het gebouw kunt bewonderen.

Kom in een oase van rust in Het Zwin Natuur Park, een natuurbelevingspark waar u kunt genieten van het gefluit van de vogels. Dit park is namelijk een internationale luchthaven voor vogels, waar u kennis kunt maken met bijzondere vogelsoorten. Ook kunt u natuurlijk lekker uitwaaien aan de kust op de lange zandstranden met fantastisch uitzicht op zee. Houdt u van wat meer actie? Dan kunt u het best een bezoekje brengen aan Fort Napoleon. Napoleon heeft zijn sporen nagelaten in het Belgische landschap, namelijk een fort vernoemd naar hemzelf.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips