Zoek op land, regio of reis

×

Costa del Sol ...

Costa del Sol

Deze Costa is waarschijnlijk de meest romantische kust van Spanje. Mooie dorpjes, folklore, flamenco; hier treft u de ziel van zuidelijk Spanje. Málaga, de hoofdstad van deze Costa, heeft een gezellig oud centrum met diverse bezienswaardigheden.

Ten westen van Málaga liggen de bekende internationale toeristenoorden, beginnend met Torremolinos, het voormalige vissersdorpje dat uitgegroeid is tot één van de bekendste badplaatsen van Spanje. In het verlengde van Torremolinos ligt Benalmadena met als grootste attractie haar lange boulevard, waaraan de meeste hotels liggen. Fuengirola is gezellig en heeft 3,5 km strand. Marbella is de meest elegante vakantieplaats van deze ‘super’-costa en ligt op 50 kilometer ten oosten van Málaga. Aan de voet van de Sierra Almijara ligt het pittoreske plaatsje Nerja.

De beste reistijd voor Costa del Sol

De beste reistijd voor Costa del Sol is van mei tot september. Voor een strandvakantie is juni tot half september ideaal, met weinig kans op neerslag, vrijwel onbewolkte luchten en temperaturen tussen 25-32 graden Celsius. April, mei en oktober lenen zich uitstekend voor wandelingen, culturele trips en actieve buitenactiviteiten.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips