Zoek op land, regio of reis

×

Funen...

Funen

U bereikt het eiland Funen door over de brug van de Kleine Belt te rijden. Funen, ook wel het tuineiland genoemd, is het op één na grootste eiland van Denemarken. Het wordt omringd door 93 eilandjes. De vele kastelen in Funen zouden de fantasie van Hans Christian Andersen hebben aangewakkerd. De stad Odense is zijn geboorteplaats. Deze oude stad heeft een gezellig centrum met vakwerkhuizen en een museum gewijd aan de beroemde schrijver. Van de vele kastelen op Funen zijn Slot Egeskov en Valdermars Slot absolute aanraders. De mooiste stad op Funen, naar onze mening, is Faaborg; leuke kleine huisjes in allerlei kleuren, gezellige restaurantjes en een klein haventje zorgen hier voor een unieke sfeer. In dit stukje Denemarken waant u zich in de middeleeuwen, totdat de hippe restaurantjes u weer terugbrengen in de 21ste eeuw. Vanaf Faaborg kunt u eenvoudig de eilanden ten zuiden van Funen ontdekken, zoals Lyø. Het eiland Lyø heeft prachtige zandstranden en het schattige plaatsje Lyø met smalle straten en houten huizen.
Funen is een must voor wandel- en fietsliefhebbers, de omgeving leent zich uitstekend voor een tocht door de glooiende heuvels en langs de vakwerk boerderijen.
Bent u een watersport liefhebber? Huur dan een kajak of ga een middag vissen.

De beste reistijd voor Funen

U kunt Funen het beste bezoeken tijdens de zomermaanden (juni-augustus). De temperaturen variëren dan tussen 15°C en 25°C, ideaal voor buitenactiviteiten zoals fietsen en wandelen. Als u de voorkeur geeft aan rustigere verkenningen, zijn de lente (april, mei) en herfst (september, oktober) ook aangenaam met mild weer.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips