Zoek op land, regio of reis

×

Zuid-Jutland...

Zuid-Jutland

Op korte afstand van Nederland, net boven de Duitse grens, ligt Zuid-Jutland. Het gebied kenmerkt zich door open vlaktes, stranden, zeepolders, beboste heuvels en diepe fjorden.

Het Nationaal Park de Waddenzee staat sinds 2014 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Waddenzee is bekend vanwege de krachtige getijden die met regelmaat veranderen van eb naar vloed. Het waterpeil kan op sommige momenten wel veranderen met 1,80 meter verschil, wat tevens verklaart dat delen van de kust soms droog liggen en het volgende moment weer onder water staan.

Voor de kust liggen drie eilanden: Mandø, Romø en Fanø. Het eiland Mandø is de meest unieke, omdat u er alleen bij eb kunt komen. De openbare weg, Låningsvejen staat door het getij twee keer per dag onder water. Romø trekt zeker in de zomer de meeste bezoekers. Op Fanø zijn de mooiste stranden te vinden. Maak een fietstocht over dit bijzondere waddeneiland en verken de zandstranden. Het leuke plaatsje Sonderhø is een goede lunchstop. Ook kunt u een bezoek brengen aan het vogelreservaat Tipperne. Verken onderweg de regio rondom het Limfjord. Dit is een gebied met prachtige vergezichten, gezellige eilanden en charmante steden. Geniet er van een lunch met heerlijke lokale gerechten, zoals verse oesters.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips