Zoek op land, regio of reis

×

Baden-Wurttemberg...

Baden Württemberg

De deelstaat Baden-Württemberg ligt in het zuidwesten van Duitsland. U vindt hier vele grote steden waaronder Freiburg, Karlsruhe en Stuttgart. In deze, bijna grootste deelstaat van Duitsland, vindt u vele kastelen, burchten, valleien, bergen en dicht begroeide bossen. De deelstaat, die grenst aan Frankrijk en Zwitserland, is bij het grote publiek vooral bekend door het Zwarte Woud en het Bodenmeer. U vindt hier dorpen vol cultuur en historie, kastelen, kerken en wijngaarden.

De Bodensee is het grootste zoetwatermeer van Duitsland en grenst aan drie verschillende landen, t.w. Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het meer leent zich uitstekend voor het beoefenen van watersport.

Het Zwarte Woud, gelegen in het zuidwesten van Duitsland is een prachtig natuurgebied en is rijk aan bossen. Een adembenemend gebied, met kilometers lange bosgebieden en een mysterieuze uitstraling. In de zomermaanden is deze omgeving zeer geschikt voor een actieve vakantie. Denk hierbij aan wandelen, fietsen of mountainbiken. In de wintermaanden kunt u er rodelen, langlaufen, skiën en snowboarden.

De beste reistijd voor Baden-Württemberg

De optimale reisperiode voor de deelstaat Baden-Württemberg hangt af van uw persoonlijke reiswensen en voorkeuren. Het zuiden van Duitsland is over het algemeen het best te bezoeken van augustus t/m september. Gedurende deze maanden zijn de temperaturen zeer aangenaam en is er minder kans op neerslag in vergelijking met juni en juli. De gemiddelde temperatuur in deze maanden 21 graden. Uiteraard is Baden-Württemberg ook goed te verkennen in het voorjaar, maar houd u er rekening mee dat er dan mogelijk meer neerslag valt en dat de gemiddelde temperatuur rond de 18 graden ligt. Augustus t/m september is dus de ideale tijd om te gaan wandelen of fietsen door het prachtige landschap dat Baden-Wurttemberg te bieden heeft.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips