Zoek op land, regio of reis

×

Nedersaksen...

Nedersaksen

In het noordwesten van Duitsland ligt de deelstaat Nedersaksen met de hoofdstad Hannover. Het is de één na grootste deelstaat van Duitsland. In deze veelzijdige deelstaat kunt u genieten van rust, natuur en cultuur.

De keizerstad Goslar ligt midden in de natuur, vlak tegen de Harz aan. De stad biedt vele culturele schatten wat een bezoek aan de stad zeer aantrekkelijk maakt. U vindt hier kerken, musea en straatjes die uitnodigen voor een wandeling. Dwaal door de smalle middeleeuwse steegjes of drink een drankje op de Marktplatz waar u vele cafés vindt. Heeft u zin in meer cultuur? Bezoek dan de monumentale Kaiserpfalz en het Mönchehaus museum waar u diverse tentoonstellingen (hedendaagse kunst) kunt bewonderen.
In 1992 zijn de ertsmijn Rammelsberg en de oude stad van Goslar tot UNESCO Werelderfgoed uitgeroepen. De mijnbouw en de stadsgeschiedenis van Goslar behoren dan ook tot een van de meest waardevolle culturele monumenten van Duitsland. Tegenwoordig kan de Rammelsberg als museum en als openbaar toegankelijke mijn worden bezocht. De Oberharzer waterkrachtcentrale behoort sinds 2010 tot UNESCO Werelderfgoed. Het is het grootste en belangrijkste systeem van vijvers en sloten ter wereld.

Het Altes Land in Nedersaksen is een perfecte vakantiebestemming voor fietsers. Fiets langs de bloeiende bloesems en fruitbomen. Oogst zelf uw appels en rust even uit op een van de vele mooie plekjes die u onderweg tegenkomt.

De deelstaat Nedersaksen staat bekend om zijn veelzijdigheid. Bezoek de stad Hannover, neem een kijkje bij het slot Marienburg, wandel over de Harzer Grenzweg, volg de aspergeroute (750 km teeltgebied) of bezoek de Nedersaksische Waddenzee aan de Noordzeekust van Nedersaksen, een bijzonder gebied met veranderende getijden.

De beste reistijd voor Nedersaksen

De meest gunstige periode om Nedersaksen te bezoeken is in juli en augustus. Nedersaksen, gelegen in het noorden van Duitsland, grenst aan de Waddenzee en kenmerkt zich door een gematigd zeeklimaat met milde winters en gematigde zomers. De gemiddelde temperaturen in juli en augustus liggen vaak boven de 20 graden, waardoor deze maanden ideaal zijn om te genieten van zowel de natuur als de cultuur van de regio. Daarnaast kunnen het voorjaar en najaar ook als gunstige reisperiodes worden beschouwd. Tijdens deze seizoenen is het over het algemeen rustiger, en de temperaturen variëren gemiddeld tussen de 9 en 18 graden. Dit biedt een aangename omgeving om Nedersaksen te verkennen met minder drukte en een mild klimaat.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips