Zoek op land, regio of reis

×

Rijnland-Palts...

Rijnland-Palts

Rijnland-Palts ligt in het zuidwesten van Duitsland. De hoofdstad is Mainz. De deelstaat biedt historische burchten en kastelen. Breng een bezoek aan de kleine en idyllische wijndorpjes die gelegen zijn aan aan de rivier de Moezel. Slenter door de straatjes en drink een glas Moezelwijn op een van de terrassen.

Cochem is een gezellige plaats met veel historie. Wandel over het marktplein, bezoek de de Rijksburcht en bewonder de beroemde vakwerkhuizen. Rijd verder naar de oudste stad van Duitsland, Trier. Deze stad is gelegen tussen de heuvels van de Eifel en de Hünsruck en is populair onder de toeristen, mede vanwege de vele intact gebleven oude Romeinse bouwwerken en monumenten. Diverse monumenten staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Bent u op zoek naar avontuur? Breng dan een bezoek aan de langste hangbrug van Duitsland, de Geierlay. Deze voetgangersbrug (360 meter lang) is gelegen in de bossen tussen Morsdorf and Sosberg.

De Eifel, welke deels ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en deels in Rijnland-Palts, wordt bepaald door dichte bossen, uitgedoofde vulkanen en talrijke kratermeren. Bezoek het Vulkaanmuseum, de Lava-Dome, en voel hoe de aarde schudt tijdens een multimediale vulkaanuitbarsting, of maak een excursie door een gestolde lavastroom.

Rijnland-Palts

De ideale tijd om de Duitse deelstaat Rijnland-Palts te bezoeken is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en activiteiten. Over het algemeen wordt de late lente tot de vroege herfst beschouwd als de beste reisperiode. In de maanden mei tot en met september komt het milde klimaat goed tot zijn recht, met aangename temperaturen en groene landschappen die de vele wijngaarden en historische bezienswaardigheden van de regio sieren. In het voorjaar is ligt de temperatuur tussen de 10 en 21 graden en in de zomer ligt de temperatuur tussen 14 en 23 graden. Deze periode biedt ook de mogelijkheid om te genieten van buitenactiviteiten, zoals wandelen door de schilderachtige heuvels, het verkennen van sfeervolle steden en dorpen, en het ontdekken van de rijke cultuur van Rijnland-Palts. Het vermijden van de wintermaanden is raadzaam voor degenen die liever mildere temperaturen en een levendiger landschap ervaren.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips