Zoek op land, regio of reis

×

Saarland...

Saarland

Saarland, met de hoofdstad Saarbrücken maakt pas sinds 1949 deel uit van de Bondsrepubliek. Reden hiervoor was dat Frankrijk lang heeft geprobeerd om deze regio onder Franse invloed te houden. Deze kleinste deelstaat is grotendeels voorzien van dichte bossen en is een prima uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Naast natuur biedt deze deelstaat tevens cultuur een een uitstekende gastronomie. U vindt hier maar liefst zeven sterren restaurants!

De hoofdstad Saarbrücken, ook wel ‘de stad aan het bos’ genoemd, ligt aan de rivier de Saar. De stad biedt het Saarlandmuseum, wat één van de toonaangevende musea in Duitsland is (expressionisme). In de stad vindt u het barokke stadsslot, muurschilderingen, luxe boetieks met merkkleding en gezellige binnenplaatsjes en cafés.

De beste reistijd voor Saarland

De meest gunstige periode om de Duitse deelstaat Saarland te verkennen, valt over het algemeen samen met de late lente tot de vroege herfst. De maanden mei tot en met september bieden aangename temperaturen en een bloeiend landschap, waardoor dit de ideale tijd is voor een bezoek. De gemiddelde temperatuur in deze periode ligt tussen de 12 en 23 graden. Gedurende deze maanden komen de groene valleien, historische steden en charmante dorpjes in Saarland prachtig tot hun recht. Deze periode is ideaal voor buitenactiviteiten zoals wandelen en fietsen.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips