Zoek op land, regio of reis

×

Ontdek Estland...

De meest noordelijk gelegen Baltische Staat is Estland, gelegen aan de Baai van Tallinn. Voor de dertiende eeuw vormden Estland en Letland samen het gebied Livonia, totdat Duitse ridderordes het land veroverden. In de eeuwen daarna werd het gebied door verschillende landen bezet en werd Estland als land opgezet. Waar het in het verleden een belangrijk handelsland in graan was, staat Estland nu vooral bekend om prachtige meertjes, oude stadjes en mooie natuurgebieden.

In het noordoosten van Estland vindt u het nationale park van Lahemaa. Het park bevat mooie vissersplaatsjes, meertjes en indrukwekkende watervallen. In het park kunt u genieten van vier oude Duitse landhuizen en mooie kustplaatsjes, waaronder Altja.

Hoewel Estland het kleinste land van de Baltische Staten is, liggen er voor de kust tussen de 800 en 1500 eilanden. De twee grootste eilanden zijn Saaremaa en Huuuma. Saaremaa is het grootste en wordt al zo een achtduizend jaar bewoond. De dorpen zijn gevuld met hekken van stenen en rieten daken. Op het eiland kunt u genieten van een lokaal zelfgebrouwen biertje en bezoek aan verschillende windmolens.

Benieuwd naar dit mooie land? Bekijk hier ons reisaanbod.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips