Zoek op land, regio of reis

×

Grand Est...

Wijnen en historie in de Grand Est

De Grand Est omvat de regio's Elzas, Champagne-Ardenne en Lorraine. De streek is volop in ontwikkeling en geeft u als bezoeker ruim de gelegenheid kennis te maken met de prachtige natuur en de rijke historie. De geografische ligging - grenzend aan België, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland - maakt van de Grand Est een interessante culturele smeltkroes die duidelijk te zien is in zijn architectuur en geproefd in zijn gastronomie.

Rivieren zoals de Maas bepalen in grote delen het landschap van de Lorraine. Sites zoals het slagveld van Verdun zijn een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis. Het Parc Naturel Regional de Lorraine leent zich voor het maken van heerlijke wandelingen, afgewisseld met een bezoek aan één van de vele dorpjes zoals Vic-Sur-Seille of aan het 9e-eeuwse kasteel van Hattonchatel.

Ontdek de schoonheid van de Champagne, met zijn glooiende heuvels en wijngaarden en proef enkele van de beste champagnes in Epernay. In de herfst, na de oogst, kunt u er genieten van de prachtige herfstkleuren. Avenue de Champagne wordt beschouwd als de duurste straat ter wereld dankzij de miljoenen champagneflessen die in de kelders zijn opgeslagen. Verken de kelders van Moêt & Chandon en kom meer te weten over een van de meest exclusieve champagnes ter wereld. In Hautvillers kunt u de kleine abdij van Saint-Pierre d'Hautvillers bezoeken waar Dom Pérignon begraven ligt. Dom Pérignon was een benedictijner monnik in deze abdij waar hij, volgens de legende, de champagnewijn uitvond.

Neem de tijd om de prachtige steden Straatsburg, één van de EU-hoofdsteden, en Nancy te bezoeken, waar Stanislas Place, een UNESCO-werelderfgoed, is gevestigd. Het zijn echter vooral de kleinere steden en dorpjes in de Elzas, waar u de echte charme vindt. Als u geïnteresseerd bent in wijnen, dan is de wijnroute van de Elzas een aanrader. Deze route van Straatsburg tot Mulhouse is de bekendste Franse wijnroute en één van de beste roadtrips in Frankrijk. De route voert u door de pittoreske dorpjes met hun geplaveide straatjes en prachtige vakwerkhuizen en langs imposante middeleeuwse kastelen.

De Elzas staat bekend om zijn gastronomie. Het biedt een geweldige mix tussen de Franse en Duitse producten. Hier vindt u traditionele Elzasser gerechten zoals Flammekueche, Choucroute Garnie en de wereldberoemde Quiche Lorraine.

De wijnen van de Elzas

De wijnroute van de Elzas, in Oost-Frankrijk, is één van de beroemdste wijnroutes in Frankrijk. Deze wijnroute tussen Colmar en Straatsburg voert u door de prachtige landschappen en dorpen van de Elzas, terwijl u onderweg de beste wijnen van de regio kunt proeven. De Elzas produceert droge witte wijnen, sprankelende zoete variëteiten en rosé wijnen. Net als in Duitsland vind u hier heerlijke Rieslings, Gewurztraminers en Pinot Gris. Stop onderweg in de vele sprookjesachtige dorpen en steden. De oude centra van plaatsen zoals Colmar en Riquewihr staan vol met de meest kleurrijke vakwerkhuizen.

Maatwerk
Blog

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips