Zoek op land, regio of reis

×

Giants Causeway...

Giants Causeway

De Giants Causeway is de enige natuurlijk gecreëerde UNESCO-werelderfgoed locatie op het eiland Ierland. Het ligt in het noordoosten van Noord-Ierland in County Antrim en wordt door velen beschouwd als het hoogtepunt van hun reis langs de beroemde Causeway Coastal Route.

Zo’n 50 à 60 miljoen jaar geleden is er een vulkaanuitbarsting geweest waardoor deze indrukwekkende rotsformatie is ontstaan. Tijdens het stollen van de lava ontstond er basalt en nam het de vorm aan van zeshoeken, deze worden basaltzuilen genoemd. Er zijn zo’n 40.000 basaltzuilen te vinden, die allemaal in hoogte verschillen. De Causeway bestaat uit diverse delen, de Little, Middle and Grand Causeway. Ontdek ook de Giants Organ, de Giants Boot en The Camel.

Langs de Giant’s Causeway zijn verschillende wandelingen uitgestippeld die u naar de Giants Causeway en verschillende bezienswaardigheden eromheen leiden.

Naast de Giants Causeway is het bezoekerscentrum gelegen, hier kunt u een interactieve tentoonstelling over dit natuurfenomeen bekijken, de souvenirwinkel of genieten van een welverdiende kop koffie in het restaurant.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips