Zoek op land, regio of reis

×

Goed voorbereid op weg naar Frankrijk...

De voorpret van uw reis kan beginnen!

Een autovakantie door Frankrijk kan een fantastische ervaring zijn, mits u goed voorbereid op pad gaat. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten om uw reis soepel en plezierig te laten verlopen voor u op een rijtje gezet.

Wat moet u meenemen voor uw autovakantie?

In Frankrijk bent u als bestuurder verplicht om een veiligheidsvest te dragen bij pech of een ongeval. Het is verstandig om voor alle reizigers een veiligheidsvest mee te nemen en deze binnen handbereik te bewaren (niet in de kofferbak). Het is ook verplicht om een gevarendriehoek bij u te hebben. Neem een EHBO-kit, medicijnen, water en eten mee voor onderweg.

Vergeet ook uw rijbewijs, autopapieren en groene kaart niet. Controleer of u een reisverzekering heeft en wat deze dekt en of uw pechhulp Europa dekking heeft.

Tol betalen

Bij de tolpoorten kunt u betalen met contant geld, een creditcard, bankpas of een tolbadge (elektronisch kastje). Het is niet overal mogelijk om met een Nederlandse bankpas te betalen, daarom raden wij aan om altijd een creditcard mee te nemen op reis.

Op de A79 tussen Montmarault en Digoin, de A14 (regio Parijs), de A4 bij de afrit Boulay (afrit 36) en de A13 (van Parijs naar Normandië) betaalt u alleen nog maar elektronisch. Hier registreren de camera’s de kentekens van passerende auto’s.

Het is mogelijk om een andere route te nemen om te voorkomen dat u over een tolweg rijdt. Echter, dit betekent vaak ook dat u langer onderweg bent en duurder uitkomt door de brandstofkosten.

Milieuzones en milieustickers

Een milieusticker is niet in heel Frankrijk verplicht, maar handig om aan te schaffen en kost slechts 4,61 euro (juni 2023). Wij adviseren om deze ruim van te voren aan te vragen. Het is gebruikelijk dat steden en departementen een milieuzone instellen (permanent of tijdelijk) als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Met de milieusticker toont u aan dat uw auto voldoet aan de gestelde milieueisen om deze zone binnen te rijden.

Meer informatie over de milieuzones en milieusticker en waar deze gelden vindt u via de volgende link:
https://www.france.fr/nl/artikel/milieuzones-frankrijk-ecovignet-critair/#waarvoor-dient-het-critair-milieuvignet-1.

Tanken en laden

In Frankrijk kunt u dezelfde brandstoffen tanken als hier in Nederland. De laatste tijd is het aantal (snel)laders flink uitgebreid. Houd er rekening mee dat uw elektrische auto in de bergen meer verbruikt en uw actieradius daarom kleiner wordt. Laad uw auto extra op voordat u aan een bergrit begint. Via deze link vindt u een kaart met oplaadpunten:
https://www.bison-fute.gouv.fr/recharge-electrique,langen.html.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips