Zoek op land, regio of reis

×

Israel...

De veelzijdigheid van Israël

Israël is een land van contrasten. Alhoewel Israël een klein land is vindt u hier een grote variatie aan natuur en cultuur. Groene vlakten in het noorden, prachtige stranden aan de kust, de woestijn in het zuiden en de indrukwekkende Dode Zee, het laagste punt op aarde. Alhoewel Tel Aviv en Jeruzalem slechts op korte afstand van elkaar liggen is er geen groter contrast te vinden tussen twee steden.Tel Aviv is een bruisende, moderne stad; in Jeruzalem wandelt u door een geschiedenisboek en wordt u meegezogen in de verhalen van het heden en verleden.

Op iedere plek in Israël is de religie terug te vinden; het land wordt al eeuwenlang door de drie godsdiensten - het jodendom, het christendom en de islam - in haar greep gehouden. Bezoek de musea en opgravingen, dwaal door de straatjes van de oude stad van Jeruzalem en ontspan bij de moderne badplaatsen aan de Middellandse- en Rode Zee.

De beste reistijd voor Israël

Israël is onderverdeeld in 3 verschillende klimaten. Langs het westen/de kust van Israël heerst een warm mediterraan klimaat, het noorden heeft een steppeklimaat en het zuiden een woestijnklimaat. Dit resulteert dus in temperatuur verschillen. Reizen in de zomer naar Israël wordt afgeraden, het kan wel 40 graden of warmer worden. Als u Israël een bezoek wilt brengen voor de cultuur, steden en de bijbel verhalen kunt u het land het beste bezoeken in maart, juni en oktober. De dagtemperatuur ligt dan tussen de 20 en 25 graden. In Eliat kunt u het hele jaar terecht. Dit is de badplaats in Israël waar het weer over het algemeen bijna altijd goed genoeg is om aan het strand te liggen, het zeewater wordt niet kouder dan 20 graden. Een bezoek aan de bijzondere stad Tel Aviv kunt u niet overslaan tijdens uw verblijf in Israël, omdat het in de zomer te warm is om door de stad te slenteren kunt u het beste in de maanden mei, juni, september en oktober gaan.

Israël, het land van melk, honing en nog veel meer….

Monique Meijer, Groups & Incentives Manager

Een bezoek aan het buitenland betekent andere mensen, andere gewoontes, een andere cultuur en ander eten. Kortom: anders dan thuis. Als er één land is dat ‘anders’ is dan thuis, dan is het wel Israël. Een reis naar Israël betekent op stap in het geschiedenisboek, je laten meeslepen in de verhalen en je verwonderen over de diversiteit van het land en haar inwoners. Israël is een veelzijdig vakantieland. Ondanks dat dit land slechts half zo groot is als Nederland, biedt het vele variaties in landschap; het is het land van woestijnen en besneeuwde bergtoppen. Van het laagste punt op aarde, de Dode Zee en de groene hoogvlakte van de Golan in het noorden. Israël is een land met een ongekende en indrukwekkende geschiedenis, zowel oud als ‘nieuw’, maar Israël is toch vooral hét land van de Bijbel, het land vol religieuze heiligdommen, van het Jodendom, het christendom en de islam.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips