Zoek op land, regio of reis

×

Italie | Italiaanse eilanden...

Italiaanse eilanden

Italië heeft talloze eilanden, in zeeën en in meren. De bekendste eilanden zijn Sardinië en Sicilië die beiden zeer de moeite waard zijn, maar ontdek ook eens de andere parels tijdens uw reis door Italië.

Sardinië
Sardinië heeft niet alleen prachtige stranden, u vindt hier ook prachtige natuurgebieden met name in het binnenland en een historie beïnvloed door verschillende culturen. Villasimius, Costa Smeralda, Orosei en de kustlijn met ongerepte stranden en een zee met een heerlijke temperatuur, alles tezamen de ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring. Het onbekende Sardinië vindt u o.a. in Barbagia, Gennargentu en Tharros. Het eiland Sardinië ligt ten zuiden van het eiland Corsica, ten noorden van Sicilië.

La Maddalena Archipel
Bij Sardinië ligt La Maddalena, een archipel bestaande uit meer dan 60 eilandjes. Deze archipel doet Caribisch aan, de stranden zijn schitterend, evenals het nationale park.

Sicilië
Het meest zuidelijke gedeelte van Italië is Sicilië, een bijzonder mooi eiland met de meeste zonnedagen per jaar in Europa. Op Sicilië kunt u uitstekend rondreizen en veel steden en plaatsen zijn zeer de moeite waard. Een bezoek aan de Etna, de grootste actieve vulkaan in Europa, mag niet ontbreken. Tussen de bergen, rotsen en kliffen vindt u prachtige baaien. Het strand bij Taormina is populair en heeft veel restaurants en gezellige barretjes, maar alleen aan de zuidkust vindt u de heerlijke zandstranden.

Eolische eilanden
Deze prachtige archipel bestaande uit 7 eilanden, is genoemd naar Aeolus, de Griekse god van de wind. De Eolische eilanden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en liggen voor de kust van Sicilië.

Capri
Voor de kust bij Napels ligt het eiland Capri. Bezoek 'Grotta Azzura’, bewonder de 'Faraglioni' en ontdek de prachtige witte en pastelkleurige huisjes op het eiland. De groene Monte Solaro is de hoogste berg van Capri en is bereikbaar met een stoeltjeslift.

Elba
Elba behoort tot de Toscaanse archipel en is het eiland waar Napoleon naar toe was verbannen. Dwaal door de smalle straatjes van Marciana en ontdek zandstrandjes en een kristalheldere zee.

Procida
Een heerlijk klein en rustig eiland in de Golf van Napels, geniet van de prachtige uitzichten en dwaal door de vele kleine straatjes met zijn kleurrijke huisjes.

De beste reistijd voor de Italiaanse Eilanden

De beste reistijd voor de Italiaanse eilanden, zoals Sicilië en Sardinië, varieert, maar over het algemeen zijn de lente (april-juni) en herfst (september-oktober) ideaal en kunt u genieten van temperaturen tussen de 15 en 20 graden. Het weer is aangenaam, de drukte is minder intens en de natuur is op zijn mooist. In de zomer (juni-augustus) zijn de eilanden populair voor strandliefhebbers, maar het kan erg druk zijn en is de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden met flinke uitschieters. De winter (november-maart) is geschikt voor een reis naar Sicilië het is er rustiger en wij raden aan om in de steden te verblijven. Sardinië is geen winter bestemming.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips