Zoek op land, regio of reis

×

Agriturismo I Fornari...

Agriturismo I Fornari

Italië | Campanië | Stella Cilento

In het hart van het natuurpark Cilento ligt de Agriturismo I Fornari. Al in 1752 vestigde de familie De Marco er hun landbouwbedrijf. De huidige eigenaren, Vittorio en Giuseppe de Marco, creëerden er een uitstekende accommodatie met eigentijds comfort, zonder dat de authentieke sfeer en tradities verloren zijn gegaan.

Het landgoed ligt in de heuvels, ca. 10 km van zee. Als u naar boven rijdt zult u worden getroffen door het indrukwekkende natuurschoon en de mooie vergezichten. Eenmaal op het terrein heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving en de bergketens in het achterland. De grote tuin met veel planten en bomen, wordt met zorg onderhouden. Hier is het ook in de warmste maanden van het jaar aangenaam.

In de Cilento bereiken opvallend veel bewoners een hoge leeftijd zonder welvaartsziekten. Wie er komt begrijpt waarom: een heerlijk klimaat, weinig vervuiling en een gezonde, pure keuken met verse producten en "extra vergine" olijfolie, die tot de beste van Italië behoort.

Op 10 km liggen de zandstranden van Ascea en Casalvelino; de kust van de Cilento behoort tot de schoonste van Italië. Ook cultuurhistorisch is het gebied interessant: op een paar km van de agriturismo liggen de opgravingen van Velia; de fundamenten van deze van oorsprong Griekse, later Romeinse stad zijn nog goed te zien. Op 40 km ligt het indrukwekkende tempelcomplex van Paestum, met de best bewaarde Griekse tempel uit de Oudheid. Er zijn mooie oude burchtstadjes zoals Pisciotta, idyllisch gelegen boven de baai van Palinuro. Ook het karthuizer klooster van Padula is een bezoek waard.

In het restaurant kunt u de lokale keuken proeven, met verse producten van de eigen boerderij zoals olijfolie, fruit en groentes. In de tuin is een zwembad met zonneterras en ligstoelen. Het terrein biedt volop ruimte; ook aan families met kinderen is gedacht: er is een speeltuintje, bocce-veld en tafeltennis. Er zijn gratis mountainbikes en voor een sportieve wandeling vindt u tal van mogelijkheden in de omgeving.

In het gerestaureerde landhuis en bijgebouwen zijn 7 kamers gevestigd en 5 appartementen. De kamers zijn uitstekend en smaakvol ingericht, alle met een terras of veranda.

In Agriturismo I Fornari kunt u optimaal genieten van alles wat de Cilento te bieden heeft in een prettige, ongedwongen atmosfeer.

Maatwerkformulier
©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips