Zoek op land, regio of reis

×

Friuli - Venezia Giulia...

Friuli- Venezia Giulia

In het noordoosten van Italië, waar de historische grens loopt tussen de Romaanse en Slavische wereld, ligt het gewest Friuli Venezia Guilia. Wilt u eens iets anders en houdt u van natuur, dan is dit toeristisch minder bekende gebied een absolute aanrader om naartoe te reizen. Besneeuwde alpentoppen, glooiende heuvels met bossen en wijngaarden, oude dorpjes en burchten, lagunes en brede zandstranden, het is er allemaal. Door de ligging tussen de Alpen en Middellandse zee is het gebied al duizenden jaren van strategisch belang.

Bezienswaardigheden tijdens een rondreis Noord-Italië
Acquileia werd door de Romeinen gesticht. Met als buren Oostenrijk, Slovenië en de regio Veneto is het geen wonder dat Friuli invloeden van al deze culturen in zich heeft. In Udine en Pordenone vindt u Renaissance-monumenten met Venetiaanse elegantie, in Triest proeft u de Habsburgse cultuur en in Gorizia de Slavische. Het vruchtbare land rond de rivier Tagliamento brengt uitstekende wijnen voort, die zich goed laten combineren met lokale specialiteiten zoals de beroemde San Daniele-ham. Dit is een heerlijke bestemming om tot rust te komen en is bovendien erg geschikt voor een paar dagen aan het begin of eind van uw vakantie. U kunt reizen naar Friuli Venezia Giulia prima combineren met rondreizen door Veneto en Trentino & Alto Adige.

De beste reistijd voor Friuli-Venezia Giulia

De beste reistijd voor Friuli-Venezia Giulia is meestal in de lente (april tot juni), met temperaturen tussen de 15 en 25 graden, en de herfst (september tot oktober) met temperaturen tussen de 12 en 22 graden. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam, en de regio is minder druk dan tijdens de zomermaanden. Dit biedt u een ideale omgeving voor het verkennen van de prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en culturele schatten.

In de lente zult u vaak bloeiende landschappen zien, terwijl de herfst warme kleuren en milde temperaturen met zich meebrengt. Zorg ervoor dat u de weersvoorspellingen bekijkt voordat u reist, maar over het algemeen bieden deze seizoenen de perfecte balans tussen aangenaam weer en het vermijden van grote drukte.

Italië, cultuur, natuur & gastronomie...

Suzanne Jong, Reisspecialist

Italië biedt een schat aan cultuur en gastronomie. De Noord-Italiaanse streek Veneto typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur en uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. Het welvarende Emilia-Romagna karakteriseert zich met pareltjes van steden als Parma, Modena en Bologna. Een van de populairste regio's van Italië is Toscane. U raakt hier zeker onder de indruk van de witte landweggetjes langs de kleine dorpjes en de elegante cipressen die dienen als natuurlijke oprijlanen naar mooie agriturismi. Apulië is gelegen in de hak van de laars en is nog vrij onbekend bij het grote publiek. De streek is vooral bekend om de Trulli, de witte kalkhuisjes met grijze natuurstenen daken.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips