Zoek op land, regio of reis

×

Piemonte...

Piemonte

De regio Piemonte, waarvan de naam letterlijk "voet van de berg" betekent, is een welvarend gewest dat door de strategische ligging een sleutelrol speelde in de Italiaanse historie. U vindt er talrijke abdijen, kastelen en historische stadjes, maar ook de dynamische stad Turijn. In de heuvels van Monferrato en de Langhe-streek worden beroemde wijnen verbouwd, zoals de Moscato d'Asti, Barolo en Barbera. De keuken van Piemonte nodigt uit tot uitgebreid tafelen. Niet voor niets ligt in Turijn de bakermat van "slow food': een initiatief om weer tijd en aandacht te besteden aan goed eten!

Piemonte grenst aan het Aosta-dal, dat in het uiterste noordwesten van Italië, aan de voet van de alpenreuzen Monte Rosa en Mont Blanc ligt. Uitgestrekte wateren en rijstvelden, lange rijen populieren en oude boerderijen vormen het typische landschap van de vlaktes rond Novara en Vercelli. Het bekende Lago Maggiore is een must, hier vindt u het charmante Stresa en de Borromeïsche eilanden. Maar ook een afwisselend landschap van bergen en stranden.

In de stad Turijn valt veel te genieten!

Henriëtte Korthals Altes, Directeur & Oprichtster Fundadore Travels

Wandel door het centrum, ontdek monumenten, paleizen, pleinen, arcades en het uit de Romeinse tijd stammende stratenplan. Absoluut bijzonder is het filmmuseum, gevestigd in de 167 m. hoge toren Mole Antonelliana. Het Museo Nazionale del Cinema bestaat uit vijf verdiepingen met de hele geschiedenis van de film, te beginnen bij de camera obscura en de toverlantaarn. Een unieke ervaring voor jong en oud! Neem de glazen lift naar de top van de toren voor een schitterend uitzicht de over de stad, tot aan de besneeuwde Alpentoppen.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips