Zoek op land, regio of reis

×

Umbrie...

Umbrië

Het eerste waar mensen aan denken bij reizen naar Umbrië, zijn groene zacht glooiende heuvels, begroeid met olijfbomen, oude stadjes met steile straatjes, zonnebloemen en zwarte truffels.

Groene hart
Deze streek wordt ook wel 'het groene hart van Italië' genoemd. U vindt hier dan ook prachtige natuurgebieden, zoals het Nationaal park van het Sibillini gebergte. Maar zoals in vrijwel elke streek van Italië, zijn hier uiteraard ook vele pittoreske dorpjes met prachtige kerken en musea te vinden.

Bezienswaardigheden Umbrië
De hoofdstad Perugia met zijn 'Università per Stranieri' is altijd gezellig en qua cultuur is er veel op te snuiven. Tips voor deze stad zijn: de kathedraal van Perugia en Galleria Nazionale dell'Umbria. Andere prachtige stadjes zijn Orvieto en Todi, verkozen tot één van de beste plaatsen om in te wonen. Als u daar bent, begrijpt u waarom: het is een stadje waar je niet op uitgekeken raakt met zijn bijzondere architectuur en prachtige ligging. In Assisi is een bezoek aan de San Francesco met de fresco's een must en het uitzicht op het mooie heuvellandschap is spectaculair. Als u van Pecorino en ricotta-kazen houdt, is het bergdorpje Castelluccio 'the place to be'. De Middeleeuwse stadjes San Gemini en Montone behoren tot de mooiste burchtdorpen van Italië.

Culinair Umbrië

Kleine restaurants en trattoria's zijn veel in Umbrië te vinden. Hier zijn heerlijke lokale gerechten te eten, zoals umbricelli (de eigen pasta van Umbrië, lijkt op tagliatelle) met witte en zwarte truffel. U kunt reizen naar Umbrië prima combineren met rondreizen door Toscane, de Marken en Emilia Romagna!

De beste reistijd voor Umbrië

Als u van een actieve reis houdt, zijn het voorjaar en najaar de beste perioden om naar Umbrië te reizen. In april (circa 18 graden) beginnen de bloemen te bloeien en de vogels te zingen, terwijl in mei (circa 23 graden) de bomen in bloei staan, maar dit is ook de maand met de meeste regenbuien. Houd uw ogen in juni (crica 27 graden) open voor vuurvliegen wanneer u buiten dineert. De maanden juli en augustus (vanaf 29 graden) bieden de meeste zonzekerheid en warme temperaturen, ideaal voor zonliefhebbers. September (circa 25 graden) is een goede maand om flink te wandelen en te fietsen, omdat de natuur nog steeds mooi is, het lang licht blijft en er weinig neerslag is. In oktober worden de olijven en druiven geoogst.

Italië, cultuur, natuur & gastronomie...

Henriëtte Korthals Altes, Directeur en oprichtster Fundadore Travels

Een van mijn favoriete stadjes is Gubbio; hier proeft u de puurheid en magie van het ongerepte Umbrië. Wandel door het Middeleeuwse straatjes, bewonder het prachtige Palazzo dei Consoli, eet een ijsje op de Piazza Grande met een schitterend uitzicht over de vallei. Aan de voet van het stadje ligt een Romeins theater, uit de tijd van Keizer Augustus. Kleurrijke tradities zijn de Corsa dei Ceri op 15 mei, waarbij de beelden van 3 patroonheiligen bergopwaarts worden gedragen, en de Palio del Balestra, elke laatste Zondag in mei: een historische wedstrijd kruisboogschieten tussen de inwoners van Gubbio en Sansepolcro.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips