Zoek op land, regio of reis

×

Valle d'Aosta...

Valle d'Aosta

Het Aosta-dal, grenst aan Piemonte en ligt in het uiterste noordwesten van Italië aan de voet van de alpenreuzen Monte Rosa en Mont Blanc. Het majestueuze berglandschap is van een onovertroffen schoonheid, evenals de eeuwenoude dorpen met een mengeling van Frans-Italiaanse invloeden. Een prachtig gebied voor wandelaars en natuurliefhebbers, maar u vindt er ook een rijke cultuur. De streek was al in de prehistorie bewoond. Het natuurreservaat Gran Paradiso, maar ook de oude stad Aosta, ‘het Rome van de Alpen’, zijn het reizen meer dan waard.

De beste reistijd voor Valle d'Aosta

Bewonder de majestueuze Mont Blanc en de Matterhorn aan de horizon tijdens een wandeling. Ontdek de natuur het beste tijdens een wandeling door het Gran Paradiso Nationaal Park voor ongerepte natuur in het voorjaar en de herfst om de warmte en drukte te vermijden; de gemiddelde temperatuur varieert van 5 tot 22 graden.

Verken middeleeuwse kastelen zoals Fénis en Issogne. Bezoek Aosta, de hoofdstad, met zijn Romeinse overblijfselen en charmante straatjes. Voor cultuurliefhebbers zijn de maanden april tot en met juni en september en oktober het beste, omdat de temperaturen mild zijn.

Italië, cultuur, natuur & gastronomie...

Naomi Koblens & Suzanne Jong Reisspecialisten

Italië biedt een schat aan cultuur en gastronomie. De Noord-Italiaanse streek Veneto typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur en uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. Het welvarende Emilia-Romagna karakteriseert zich met pareltjes van steden als Parma, Modena en Bologna. Een van de populairste regio's van Italië is Toscane. U raakt hier zeker onder de indruk van de witte landweggetjes langs de kleine dorpjes en de elegante cipressen die dienen als natuurlijke oprijlanen naar mooie agriturismi. Apulië is gelegen in de hak van de laars en is nog vrij onbekend bij het grote publiek. De streek is vooral bekend om de Trulli, de witte kalkhuisjes met grijze natuurstenen daken.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips