Zoek op land, regio of reis

×

Jordanie door Monique Meijer...

Mijn reistips voor Jordanië

door Monique Meijer

Jordanië, een land vol met geschiedenis, ongerepte natuur, cultuur, woestijn, strand, kamelen, waterpijpen en een vriendelijke bevolking.

Zo’n tien jaar geleden ben ik voor het eerst in Jordanië geweest. Ik had mooie herinneringen aan dit kleine land, gelegen in het Midden Oosten. Blij verrast was ik dat ik vorig jaar voor de tweede keer Jordanië mocht bezoeken! Onder de bezielende leiding van Koning Abdoellah II is Jordanië een modern land geworden. De inwoners van Jordanië zijn trots op hun land en verwelkomen de toeristen dan ook met een brede glimlach. Men heeft dan ook alle reden om trots te zijn op hun koninkrijk…

Amman, de hoofdstad van Jordanië, is een moderne stad met cultuur, maar ook met moderne winkels en een geweldige luchthaven. In Amman vinden we de grote hotelketens als Radisson, Hilton en zelfs het luxe W-hotel heeft zich hier gehuisvest. Echter, voor de liefhebber van kleine, gezellige hotels, biedt Amman eveneens een ruime keuze.

Op ontdekking in Jordanië komen we al snel aan bij Jerash, gelegen ten noorden van Amman, waar we kennis maken met de indrukwekkende geschiedenis van Jordanië. Deze geschiedenis vinden we tevens terug bij de Berg Nebo, gelegen aan de Dode Zee. Bij helder weer zien we aan de overkant van deze indrukwekkende zee de stad Jeruzalem in Israël liggen. Natuurlijk nemen we even de tijd om te drijven in de Dode Zee; een bijzondere ervaring!

Rijden per 4-wheeldrive jeep door de uitgestrekte Wadi Rum woestijn is een beleving! Al rijdend door het land van Lawrence of Arabia wanen we ons in vroegere tijden. De dag kan worden afgesloten met een overnachting in een tent, onder de sterrenhemel, in de woestijn.

Aqaba, gelegen in het zuiden van Jordanië ligt aan de Rode Zee, niet te verwarren met de eerder genoemde Dode Zee. De Rode Zee is een paradijs voor watersporters. Leuk detail is dat we vanuit Aqaba zicht hebben op de badplaats Eilat in Israël en Taba, gelegen in Egypte.

De grote trots van Jordanië is de UNESCO stad Petra; deze rode stad is de oude hoofdstad van de Nabateeërs. We wandelen door de kloof -de siq- naar de oude hoofdstad. De eerste kennismaking met dit enorme monument is overweldigend en zal ons nog lang bijblijven. Ter plaatse staan de gidsen klaar; zij vertellen ons vol trots over ‘hun’ Petra.

Jordanië, een van mijn favoriete bestemmingen waar ik mij zeer welkom voel. De bevolking wacht u op met hun brede glimlach en vertellen u trots over ‘hun’ land.

Mijn persoonlijke tips voor Jordanië
- Bezoek de wijnbodega in Amman, u zult verrast zijn over de locale, Jordaanse wijn!
- Lunch of dineer bij een lokale familie; men zal u met open armen verwelkomen
- De woestijnkastelen ten oosten van Amman zijn een bezoek zeker waard
- Maak kennis met het Dana natuurgebied, u kunt hier prachtig wandelen en genieten van de natuur
- Bezoek Petra by night, een wandeling bij kaarslicht, adembenemend!
- Tijd over? Vergeet Little Petra niet te bezoeken!


Klik hier om gelijk naar ons reisaanbod te gaan.


©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips