Zoek op land, regio of reis

×

Drenthe...

Drenthe

Bij de provincie Drenthe denkt u waarschijnlijk direct aan de hunebedden, de grafmonumenten uit de prehistorie welke zijn opgebouwd uit enorme rotsblokken. Men gaat er vanuit dat deze rotsblokken hier zijn gekomen vanuit Denemarken in ijstijd. Drenthe biedt echter meer dan alleen de hunebedden....

Drenthe heeft maar liefst drie nationale parken, t.w. de Drentsche AA, het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld. De Drentsche AA is het op-een-na grootste nationale park van Nederland. Het biedt een afwisselend landschap met bos, heide en zandverstuivingen. Bij de Strubben-Kniphorstbosch, gelegen in dit nationale park, vindt u een archeologisch reservaat waar u hunebedden en oude grafheuvels kunt bezoeken.

Naast afwisselende natuur biedt Drenthe tevens mogelijkheden voor activiteiten. Denk hierbij aan kano varen of survivallen, bezoek de Wildlands Adventure Zoo in Emmen of de TT in Assen. Steden als Assen, Emmen of Coevorden zijn zeker een bezoek waard!

In Drenthe vindt u veelal stevige gerechten met malse vleesproducten gebaseerd op het boerenlandschap. Geniet na een dag wandelen of fietsen van een pannenkoek in een Drentse herberg. De provincie biedt echter ook de mogelijkheid om te dineren in een sterrenrestaurant.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips