Zoek op land, regio of reis

×

Groningen...

Groningen

De provincie Groningen met de gelijknamige hoofdstad vindt u in het noorden van Nederland. De inwoners van Groningen zijn nuchter en trekken veelal hun eigen plan. Het is de provincie van de wierden, vruchtbare kwelders, robuuste kerken en weelderige borgen. Groningen verrast!

Loop het Pieterpad welke start (of eindigt) in het Groningse Pieterburen. De totale afstand van deze route is bijna 500 kilometer; u loopt van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om 'slechts' een deel van de route te lopen en dus alleen de provincie Groningen te ontdekken.
Natuurlijk kunt u ook gaan wadlopen, een sportieve activiteit. Bij eb valt een deel van de bodem van de Waddenzee droog wat hét moment is om zelf een wandeling over de zeebodem te maken. Een bijzondere ervaring in de nabijheid van vogels en zeehonden. Wadlopen kan zwaar zijn, maar er zijn ook diverse minder zware routes die zelfs geschikt zijn voor kinderen. Wist u dat u deze tocht ook kunt combineren met een boottocht?

De gezellige studentenstad Groningen bruist! Beklim de beroemde Martinitoren, bezoek een tentoonstelling in het Groninger museum, bezoek de hofjes, de oude pakhuizen of ontdek de Vesting Bourtange. Verken de natuurgebieden in de omgeving, bezoek de wierdendorpen en 'proef' Groningen in een van de vele streekrestaurants.

Deze streekproducten zijn overal in de provincie te vinden. Proef de pittige mosterd, het bittere bier, de zilte zeekraal, de lichtzure wijn en de broodjes van eigen graan en suiker.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips