Zoek op land, regio of reis

×

County Antrim...

County Antrim, meer dan alleen Belfast

De regio County Antrim ligt in het noorden van Noord-Ierland en is meer dan alleen de thuisbasis van de prachtige stad Belfast. County Antrim heeft namelijk nog veel meer bijzonderheden voor zowel fans van Game of Thrones als natuurliefhebbers.

Ontdek de betoverende UNESCO Werelderfgoedplaats Giant’s Causeway. Dit is een rotsformatie aan de noordoostkust die beschikt over 40.000 zeshoekige pilaren. Deze zijn gevormd tijdens een vulkanisch tijdperk, bijna 60 miljoen jaar geleden. Eenmaal boven op de heuvels staat u een prachtige ervaring te wachten die u nooit zal vergeten. Hier kunt u namelijk genieten van fenomenaal uitzicht op de duizenden basalten pilaren die uitlopen in de Atlantische Oceaan.

Game of Thrones fans opgelet! In County Antrim krijgt u de kans van uw leven om langs indrukwekkende locaties van verschillende scenes te rijden, zoals de Causeway Coast en Glens, één van de allermooiste gebieden van Europa. Ook kunt u Shane’s Castle bezoeken. Dit is een kasteelruïne die is gebouwd in de 14e eeuw aan de rand van Lough Neagh, het grootste meer van de Britse Eilanden. Hier vindt u de sprekende achtergrond van het bekende toernooi uit seizoen 1. Wat u ook niet mag missen zijn The Dark Hedges. Dit is een van de meest gefotografeerde plek en bekend van Kingsroad (Games of Thrones). De eeuwenoude schimmige en ineengestrengelde beukenbomen zijn geplant door de lokale Stuart familie in de 18e eeuw. Erg indrukwekkend en zeker het bekijken waard.

Bent u toch meer fan van natuur? County Antrim biedt u ook de mogelijkheid om spectaculaire wandelingen te maken langs de prachtige kliffen met een geweldig uitzicht op zee. De beroemde kustlijn van Bellycastle tot Portrush geeft u deze mogelijkheid. Ook is voor de natuurliefhebbers de Glens of Antrim een interessante plek. Hier vindt u namelijk negen valleien, die elk zijn eigen unieke karakter en schoonheid heeft. De Glens straalt uit van het Antrim-plateau tot aan de kust tussen Larne en Ballycastle, prachtig dus.

Durft u het ook?

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de Giants Causeway, met zijn miljoenen jaren oude basalten pilaren, niet aan uw reis door Noord-Ierland. Echter wanneer u hier bent kunt u ook een bezoek brengen aan de Carrick-a-Rede touwbrug. U kunt deze touwbrug oversteken zoals jarenlang werd gedaan door de zalmvissers om hun visnetten op Carrick eiland te controleren. Doodeng als je het mij vraagt, maar zeer indrukwekkend en de moeite waard.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips