Zoek op land, regio of reis

×

County Armagh...

County Armagh, klein maar fijn

County Armagh is het kleinste graafschap van Noord-Ierland, maar zeker is zeker interessant. Door het openhartige en authentieke karakter van de regio voelt u zich er al snel welkom.

Wanneer u Armagh bezoekt zullen de twee schitterende kathedralen u al snel opvallen. Deze kathedralen bevinden zich op twee heuvels en zijn gebouwd ter ere van St. Patrick. Een kathedraal is rooms-katholiek en de ander is de Church of Ireland, ook wel de St Patrick Church of Ireland Cathedral genoemd. De heuvel waarop deze Church of Ireland staat heet de Ard Macha, waarnaar Armagh is vernoemd. Hier bouwde St. Patrick zijn eerste kerk in het jaar 445. Eenmaal boven op de heuvel wordt u verrast door het prachtige uitzicht over de stad. Bezoekt u County Armagh in maart dan bruist de stad van vele evenementen tijdens het Home of St Patrick Festival. Dit festival is ter viering van Ierlands patroonheilige.

Voor geschiedenis fanaten is het Armagh County Museum het perfecte museum om prehistorische artefacten en het werk van een aantal prominente lokale kunstenaars te bewonderen. Ook kunt u het Armagh Planetarium bezoeken, waar u oog in oog staat met de grootste meteoriet die ooit in Ierland sloeg. Deze ruimterots heeft een geschatte leeftijd van 4,5 miljard jaar.

In Armagh bent u ook aan het goede adres wanneer u houdt van kleur, appels en cider. Hier vindt u namelijk de favoriet van het land, de ‘Bramley apple’ en tevens 6000 hectare appelbomen. Van deze welbekende appelsoort wordt het hele jaar door Armagh cider geproduceerd. Ook wordt elk jaar in mei in Orchard County het Apple Blossom Festival georganiseerd ter ere van de Bramley appel.

County Armagh veel te bieden. De regio is een nog onontdekte parel.

Spectaculaire pelgrimstocht

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Vanaf het Navan Centre begint de St. Patrick's Way, een pelgrimstocht langs belangrijke locaties met betrekking tot Saint Patrick en het Christelijke erfgoed. Deze wandelroute van 132km neemt u ook mee door de meest spectaculaire landschappen en omvat ook de Newry Canal Way en de Moune Way. Een speciaal pelgrims paspoort kunt u onderweg afstempelen en aan het einde ontvangt u een certificaat van voltooiing. Liever niet wandelen? U kunt de route ook rijdend afleggen (150km).

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips