Zoek op land, regio of reis

×

County Down...

County Down

County Down, 'waar de bergen van Mourne strijken tot aan de zee'. Deze woorden zijn afkomstig van het lied van een van de belangrijkste songwriters van Ierland, Percy French. Het lied zegt al veel over het graafschap; County Down stelt u niet teleur.

Velen gingen u al voor en ervaarden de magie van de prachtige Mourne Mountains. De Mourne Mountains zijn de hoogste bergen van Noord-Ierland en bestaan uit een reeks granieten pieken. Wanneer u met de auto over de Mourne Coastal Route rijdt krijgt u al een indruk van de enorme omvang van deze bergen, maar om alles goed te kunnen zien kunt u het best lopend of fietsend deze bergen bekijken. Door en over de Mourne Mountains vloeit de Mourne Wall. Deze stapelmuur is 100 jaar geleden gebouwd en heeft een lengte van maar liefst 35 kilometer.

In Tollymore Forest Park vindt u een prachtig bos aan de voet van de Mourne Mountains. Hier kunt u een wandeling maken langs prachtige rivieren met natuurlijke en kunstmatige rotspartijen, bruggen en grotten. Ook kunt u experimentele bospercelen bekijken en bovendien vindt u hier het eikenhout waarmee de Titanic is gebouwd in Belfast. Het Tollymore Forest Park is tevens de opnamelocatie voor het ‘Haunted Forest’ uit de serie Games of Thrones.

In County Down kunt u ook het charmante stadje Newry bezoeken. Vroeger was dit een bruisende handelshaven wat te zien is aan de belangrijke historische gebouwen. Daarnaast staat Newry bekend als het winkelparadijs, met zijn vele winkels en shopping malls. Wanneer u vanaf Newry doorrijdt naar Downpatrick, komt u in het hart van het Home of St Patrick. Hier kunt u meer leren over de geschiedenis van de heilige St Patrick in St Patricks Centre.

Leer, ervaar en ontdek County Down!

Koninklijk Noord-Ierland

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Werp een blik achter de schermen bij de koninklijke familie, tijdens een bezoek aan Hillsborough Castle. Het is de officiële residentie van de familie in Noord-Ierland, waar vele politieke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Ontdek ook de prachtige kasteel tuinen, zoals de ommuurde tuin uit de 18e eeuw. Op slechts 30 minuten van Belfast!

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips