Zoek op land, regio of reis

×

Con Casa de Veiros...

Casa de Veiros

Portugal | Alentejo | Veiros

Casa de Veiros is een pension, gelegen in het rustige dorp dat het zijn naam geeft, gekenmerkt door zijn doelwit landelijke huizen en zijn torenhoge kasteel. Dit oude dorp, behorend tot de prachtige gemeente Estremoz, heeft overblijfselen van Romeinse bezetting en werd in 1217 herwonnen uit de Moren door D. Afonso II, die deze domeinen schonk aan de Orde van Avis. Het is bekend dat Veiros de plaats is waar het huis van Bragança is ontstaan, omdat hier in 1377 de eerste hertog van Bragança werd geboren, D. Afonso, zoon van de meester van Avis met D. Inês Pires (inwoner van Veiros).

Dit rustige dorp beschikt over interessante monumenten zoals de overblijfselen van het torenhoge kasteel (5 min. Lopen), de renaissancistische parochiekerk of de St. Saviour of the World (5 min. Lopen), waarschijnlijk gesticht in de 13e eeuw, maar sterk veranderd. daarna de prachtige 13e / 14e eeuwse Nossa Senhora da Mileu-kerk (6 min. lopen) of de prachtige Renaissance Pillory gebouwd in 1539.

Met een bevoorrechte locatie kunt u de volgende plaatsen met de auto bezoeken: Dam 2 min ; Estremoz 10 minuten; Borba 25 minuten; Vila Viçosa 35 minuten; Avis 40 minuten; Alter Stud Farm 45 minuten; Arraiolos 45 minuten; Évora 50 minuten.

Maatwerkformulier
©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips