Zoek op land, regio of reis

×

Lissabon en de Taag Vallei...

De Taagvallei

De Taagvallei ligt ten noorden van Lissabon en biedt een heuvelachtig landschap met een prachtige kustlijn met kliffen en beschutte stranden. Een uitstekend gebied wanneer u op zoek bent naar een combinatie tussen cultuur en ontspanning.

De Atlantische kust van de Costa de Lisboa is rotsachtig, maar u vindt er tevens mooie zandstranden waaronder de Costa da Caparica bij het vissersplaatsje Sesimbra en het afgelegen schiereiland Troja, dat tegenwoordig een populair zonnevakantieoord is. Ondanks de snelle verstedelijking zijn er nog altijd vele authentieke boerendorpen en havenstadjes te vinden. Naar de kust toe bevinden zich diverse 19e-eeuwse badplaatsen zoals Estoril met prachtige parken, lanen met palmbomen, villa's en paleizen, een casino en een mooi zandstrand met een aangename wandelpromenade. Ooit was het een mondaine badplaats en een toevluchtsoord van verbannen vorsten uit verschillende Europese landen. Tegenwoordig wordt het stadsbeeld ook voor een deel bepaald door moderne appartementen en hotels. Het vissersstadje Cascais ligt in een beschutte baai vlak naast Estoril. Het is een nog authentiek plaatsje waar eind 19e eeuw de leden van de koninklijke familie hun zomers doorbrachten. Daardoor groeide het uit tot een modieus vakantieoord voor rijkelui die hier prachtige villa's lieten bouwen.

De best reistijd voor Lissabon en de Taag vallei

De beste reistijd voor Lissabon en omgeving is van maart tot en met mei en van september tot en met oktober. In deze maanden schijnt de zon en zijn de temperaturen aangenaam. Echte zon- en warmteliefhebbers kunnen het beste tussen juni en augustus afreizen, wanneer de temperatuur kan oplopen tot 32 graden. Een excursie naar bijvoorbeeld badplaats Cascais voor een verfrissende duik is aan te raden.

Paleizen en stranden...

Otto-Mark Schaap, directeur & eigenaar

De Taagvallei en het midden van Portugal heeft veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur en historie. Bezoek het bedevaartsoord Fátima, één van de grootste Maria-vereringsoorden van Portugal. Bezoek het klooster van Mafra en Batalha of het pittoreske vestingstadje Óbidos. Het vissersdorpje Ericeira is uitgegroeid tot een populaire badplaats en is zeer geliefd bij surfers. Bij Setúbal vindt u beschermde natuurgebied Reserva Natural do Estuário do Sado. Hier kunt u de dolfijnen in vrijheid zien zwemmen. UNESCO Werelderfgoed Sintra vindt u op korte afstand van Lissabon.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips